Відбілювання зубів після зняття брекет-системи

breket.in.ua

Завершився, нарешті, термін носіння металевих «кайданів». Можна з полегшенням зітхнути, думаєте ви. Але ні! Розпочинається етап доробок.

Процес носіння брекетів ніколи не проходить безслідно: усі ті місяці, що зуби вирівнювались, у проміжках між ними та «залізячками» накопичувались залишки їжі, що важко видаляються звичайною щіткою, з'являвся тоненький шар нальоту, утворювались камінчики, зуби жовтіли, а в місцях прилягання стоматологічного клею до зубів, можливо, стоншилась емаль або змінила свій колір через зменшення в ній мінеральних речовин. Тож, епопея продовжується.

Перше, що запропонує стоматолог після зняття брекетів, – це косметична чистка зубів. За допомогою спеціальних щіточок та розчинів видаляться забруднення та, як побічний ефект, зуби можуть стати трохи білішими.

А от справжнє відбілювання, яке завершить шлях до голлівудської посмішки, можна проводити лише через кілька місяців. Пов'язан цей термін, як вже написано вище, з мікропошкодженнями емалі. Розчини кислот та перекис водню, що входить до складу спеціальних розчинів і паст для відбілювання, може нанести шкоду поверхні зубів. Через деякий час після зняття брекетів емаль має відновитися і стати більш міцною.

Основний принцип процедури, що проводить стоматолог, – це нанесення відбілюючого гелю на зуби (для точності ізолюють ясна). Гель і самостійно може відбілювати емаль, та його дія прискорюється після зовнішньої обробки світлом певного спектру або лазером. Під час процедури обробляється кожен зуб окремо, тому триває вона довго.

Серед плюсів можна відмітити реальне освітлення емалі на кілька тонів та зберігання результату на тривалий термін. Серед недоліків відбілювання – процедура недешева, інколи болюча, потребує подальшого дотримання дієти (щоб забарвлюючі речовини знову не змінили колір емалі). До того ж, це потенційно небезпечна процедура, якщо проводиться в непрофесійного стоматолога або в косметологічному салоні. Перед відбілюванням має бути повністю оглянута ротова порожнина, виявлені дефекти зубів та карієс. Якщо процедуру проводити на нездорових зубах, пошкодження посилиться.

Наостанок треба сказати, що треба добре зважити всі «за» та «проти». І обирати тільки те, що не зашкодить вашому здоров'ю.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.