Брекети: всі за і проти. Частина перша: "Чому це потрібно?"

Ставити брекети чи ні? Формулювання схоже на гамлетівське «бути чи не бути?». Не будемо залишати це питання риторичним.

Чому це потрібно?

Найбільш очевидна відповідь: результат – красива посмішка. Але не забуваймо про більш приземлені проблеми – утворення нальоту та каменю, карієс, порушення механіки жування та подальша втрата зубів. Задля наочності: при скупченні зубів з'являється багато місць, важкодоступних для зубної щітки. Наліт накопичується, утворює камінь, а від каменю до карієсу вже недалеко. У підсумку – лікування бормашиною чи втрата зуба. Перспектива не дуже весела. Що робити? Вирівнювати.

Ще одне «за». Нерівні зуби чи неправильний прикус призводять до деформацій обличчя. Не завжди, але буває. Після встановлення брекетів змінюється співвідношення щелеп, зникають недоліки і профіль виглядає більш привабливо. До того ж стає більш чіткою дикція.

Щодо рідкісної форми захворювань шийки зуба — клиноподібних дефектів. Вчені з'ясували, що невірний розподіл навантаження на зуби при жуванні (неправильний прикус) може призвести до виникнення тріщин у місці, де емаль є найтоншою, і стати причиною подальшої руйнації зубів. У результаті з'являються V-подібні дефекти в області шийки. Це не тільки естетично непривабливо, це ще й небезпечно виникненням пришийкового карієсу. Що робити? Вирівнювати.

Щодо витрат. Всі знають, що встановлення брекетів та їх обслуговування – недешева справа. Звідси очевидний плюс: незнайомці миттєво розуміють, що ви – заможна людина: є брекети, отже є гроші. Зустрічають, як знаєте, «по одежі». І ще перевага. ЗОЖ зараз – це тренд. Вирівнюєте зуби, отже слідкуєте за своїм здоров'ям. Вас поважають. Ви в тренді.

Ще кілька цікавинок: виявляється, багато людей на світі мріють поцілувати партнера з брекетами. Тож, чому би не задовольнити таку примху? Крім того, поцілунки для партнера з брекетами стають ніжнішими через острах ушкодження себе самого чи брекетів. Хочете менше «хардкору» та більше ніжності? Пробуйте «Мілку» або встановіть брекети! Звичайно, жарт. Але щось у цьому є.

Ну а тепер щодо недоліків, не буває на світі ідеальних речей, еге ж? Про це читайте в наступній статті 
  • 0

  • 0

1 комментарий

комментарий был удален
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.