• ,

Корекція №2

Сьогодні нарешті сталося! Друга корекція позаду. Результати:

  1. продовжуємо розширювати зубний ряд;
  2. замінили дугу;
  3. замість металевих лігатур в мене знову резиночки (тепер зелені та жовті);
  4. розповіла лікарю про вісімки, що ріжуться. Він пообіцяв на наступній корекції дати контакти хірурга-стоматолога, в якого можна буде їх видалити. Я в тихому шоці (( майже плак-плак (( начиталася вже в інтернеті, як це буває боляче, як довго лунки загоюються… щось намагалась йому сказати про те, що «може, не треба». Він одповів: «В 30 років, коли всі вісімки повилазять, решта зубів скупчиться. Нащо воно тобі потрібне?»
  5. зраділа, бо ортодонт сказав, що на нижню щелепу ставити брекети не будемо. Прикус виправитись має сам.
  6. на чистку ще не потрібно, здається, все непогано (далі буде…).
  7. пояснив, що утворення щілин між передніми зубами – це нормально. Коли бічні зуби будуть вирівнюватись, передні зійдуться знову.
  8. дала лікарю свою пошту, домовились, що він мені фото «до» скине. Нарешті побачу їх!
  9. послуги стоматології вже подорожчали…
Мала моя сьогодні щаслива: їй теж замінив дугу, пообіцяв, що вона передостання, тобто їй тільки три місяці лишилось (!!!), замість резинок в неї тепер лігатури, протягнуті по всій довжині дуги.

Відчуття: зуби стискає, та не дуже сильно. Сподіваюсь, що завтра їсти зможу  :-)

Брекети, або Ціна особливого поцілунку


Поцілунок завжди був чимось дуже особистим, інтимним і майже сакральним. Тим, що  могло бути проявом довіри, вірності або любові. Тим, у що вкладались найсвітліші думки і почуття. І що могло, як внутрішньо піднести до небес, так і з висоти чиїхось темних намірів кинути до лона землі. Згадаймо, наприклад, той же поцілунок Іуди. Проте ніщо не зрівняється із святістю і силою маминого поцілунку. І ніщо не дорівняється чистотою до поцілунку, який народжується не на устах, а в серці, бо бере витоки із любові, що в ньому живе. Але як бути тим, хто змушений дарувати або ж приймати особливі поцілунки – поцілунки з брекетами? Як воно цілуватись і знати, що у тебе в роті є якісь дивакуваті залізячки? Як врешті-решт, їх сприйме кохана людина? Що робити, аби ціна твого особливого поцілунку не стала ціною зруйнованих стосунків?

Якщо ви боїтеся своєї металевої посмішки і не знаєте, як на неї відреагує кохана людина, то перше, що вам потрібно зробити, — це побороти власні комплекси. Незручні і некрасиві, на перший погляд, брекети за якихось 1-3 роки подарують вам досконалу і красиву посмішку, що стане вашим найціннішим аксесуаром. Тому не варто відмовлятись від користування ними тільки через те, що, мовляв, що ви будете схожі на всім відому Катю Пушкарьову, а тому про увагу чоловіків на період носіння металевих зубних штукенцій можете забути. Це неправда. Справжньому коханню ніякі брекети не страшні. Тому  особливий залізний поцілунок хіба що додасть солоду до ваших відносин, але аж ніяк не перцю. Це ж так мило зачепитись язичком за металеву детальку на зубах коханої чи вдаритись зубами об її скобу. Може, спочатку воно і незручно, проте з часом ви звикнете до свого особливого поцілунку і перестанете його соромитись.

Проте, якщо ви цілуватиметесь з брекетами вперше, будьте обережними. Технологія залізного поцілунку уже відпрацьована мільйонами пар, і ми вирішили з вами нею поділитись. Пам’ятайте про те, що поцілунок з брекетами – це безпечний поцілунок, і ним ви не зробите боляче своїй коханій людині. Для того щоб попередити виникнення кумедних ситуацій, цілуйтесь повільно і намагайтесь концентруватись на губах, а не зубах. А якщо брекети носите ви обоє, то намагайтесь цілувати одне одного, не відкриваючи рота. Завдяки такій маленькій хитрості ви зможете уникнути зчеплення брекетів. Ну і, звісно ж, не уникайте розмови про те, що вас обох хвилює. Нехай особливий металевий поцілунок перестане бути для вас табу.

Найбільш зручними для поцілунків можна вважати лінгвальні брекети, оскільки вони кріпляться із внутрішньої поверхні зубів. В такому випадку ризик поранити губи чи травмувати язик зведено до мінімуму. Тому якщо ви думаєте над тим, які брекети обрати, обирайте лінгвальні. Вони вашому поцілунку будуть до вподоби.

Особливий залізний поцілунок – це поцілунок, який привнесе у ваші стосунки незвичну екзотику.  Саме тому його і не варто боятись. Брекети на зубах – це шлях до досконалої посмішки. І справжньому коханню вони точно не стануть на заваді. Набагато гірше, коли роботи над собою потребують самі стосунки. В такому випадку навіть найсучасніші внутрішні «брекети» не гарантують очікуваного результату. А поцілунок людей, які люблять один одного, солодкий за будь-яких умов. Навіть якщо він прикрашений брекетами.

Мій хлопець з брекетами!

Коли чуєш слово «брекети», найчастіше підсвідомість підкидує образ молодої дівчини. Дівчатка більше за хлопців переймаються своєю зовнішністю, тож, виправляють зуби вони справді частіше. Та останнім часом багато чоловіків, навіть відомих акторів та спортсменів, можна побачити із «залізячками». Стає очевидним, що для хлопців рівняння «я + брекети = привабливість?» є не менш важливим.

Добре, якщо хлопець стійко переносить труднощі, не зациклюється на незручностях, що викликані носінням брекетів, продовжує так само посміхатись, як і раніше. Та не всі люди однакові. Якщо ваша друга половинка стає на шлях «брекетоносіння», вам доведеться привчитися до нового стилю життя, навчитися підтримувати його у незвичайних ситуаціях, і, можливо, самій опинитися в такому становищі.

Якщо з посмішкою все відносно непогано, виправляти зуби хлопець, в більшості випадків, буде тільки якщо він актор чи модель. Коли ж є справжні показання до встановлення, хлопці, як правило, довго приймають позитивне рішення: це можуть бути роки. Та коли зуби погано вичищаються, і ви без сліз на його «парканчик» дивитесь не можете, краще взяти справу у свої руки та підштовхнути парубка: навіть якщо ви розійдетесь, досягнутий результат буде нагадувати йому про ці стосунки з теплом.

Бувають такі випадки, коли хлопець відмовляється доносити брекети, бо його дівчині щось не подобається. Це неприпустимо! Треба вірити у хлопця і в те, що брекети йому справді допоможуть вирівняти зуби, виправити прикус, змінити профіль, покращити дикцію.

Пам'ятайте: хлопці менш схильні ділитися своїми переживаннями, їм не дуже приємно розказувати про свої невдачі та незручності. А вони бувають у всіх брекетоносців: і хлопців, і дівчат. Підтвердити, що результат справді є, зайвий раз нагадати переваги рівних зубів, зробити спільне фото для виявлення результатів – це не забере багато часу, але може зіграти дуже важливу роль.

Невеличка турбота у перші дня після заміни дуги буде справді приємною: приготоване смузі або смачний томатний суп-пюре не тільки зробить вам славу справжньої кулінарної богині, але й матиме практичну сторону – хлопцю буде не так боляче їсти, за що він обов'язково буде вдячним.

Щодо більш інтимної сторони ваших стосунків. Під час поцілунків хлопці переживають, щоб не зачепити дівчину дугою, не подряпати брекетами, щоб випадково не відпала лігатура. Тому наявність брекетів додає більше ніжності та уваги до партнера. Варто цим користатися!

Усі зміни, що відбуваються з вашим хлопцем, зачіпають і вас. Тож, поява брекетів відобразиться якимось чином не тільки на стосунках. А якщо брекети з'являться і у вас, це буде найцікавішим варіантом підтримки коханого.
  • ,

Досвід поцілунків з брекетоносцем

Сьогодні дрейфувала інтернетом та зрозуміла, що багатьох цікавить, які саме відчуття будуть під час поцілунку з брекетоносцем. Задумалась: а як же це справді? І раптом згадала, що в мене був такий досвід. Читайте далі, якщо комусь цікаво  :-)

Якось ще до встановлення брекетів довелося мені бути в іншому місті на весіллі дружкою. Вийшло так, що наречена була вже немолодою, з незаміжній знайомих дівчат в неї була тільки я. А хлопця-дружка взагалі нежонатого не було. Точніше, був. Але набагато молодший, наша пара вийшла б дуже кумедною. Тож, почали шукати з-поміж знайомих знайомих. Знайшли аж напередодні, тож я його до весілля не бачила.

Уявіть мій подив, коли я побачила на викупі хлопця-дружка в брекетах. Я до брекетів тоді, в принципі, непогано відносилась, але в ролі дружка – такої важливої фігури під час весілля… (зараз я би думала по-іншому) Та людиною він виявився адекватною, тож проблем в нас не виникло. Було тільки одне «но».

Ви, мабуть, знаєте таке правило, що на кожному весіллі настає час, коли якийсь гість починає кричати: «Старший сват, старший сват сущая зараза, він боїться старшу дружку як противогаза» і таке інше, що в результаті переслідує лише одну ціль — дружка і дружок мають поцілуватись. Мета цього для мене загадка. Людям трошки напідпитку простого «в щічку» не вистачає, вони вимагають «по-справжньому».

Тож, нам довелось віддуватись. Кажу «нам», але насправді неприємно було тільки мені, а от мій партнер, очевидно, ловив кайф. Зразу поясню: неприємно мені було тільки через те, що, в принципі, така річ, як поцілунки з незнайомцями, мені не подобається. Але весільні правила – це важливі правила. Не виконати їх – ніби зіпсувати майбутнє подружнє життя молодятам.

Тепер ближче до теми. Звичайно, що поцілунки наші не були занадто пристрасними, але й не просто «чмокі». Що можу сказати: нічого занадто незвичайного я не відчула. Поцілунок як поцілунок. Якась така «шерохуватість» присутня. І більш нічого. Зуби, губи, язик – все на місці. А що ще для поцілунків потрібно?

P.S. написала та почала роздумувати: а якби в моєї «половинки» були брекети, як би все відбувалось? Дуже цікаво  :-)

Принц Гаррі (Prince Harry)


Принц Генріх Уельський, якого частіше називають більш няШно - принц Гаррі (Prince Harry) носив брекети. Онук королеви Великобританії Єлизавети II вперше з'явився на публіці в брекетах в грудні 1999 року. Тоді йому було п'ятнадцять років. Керамічна брекет — система нічим не спортила життя молодому принцу, за те у свої 30 років він може порадувати не одну дівчину чудовою посмішкою!!!
  • ,

Пожовтіли зуби

Пожовтіли зуби, наче листячко восени…

Я не одна така, певна в цьому: перші тижні було ще непомітно, але тепер я вже бачу. Та частина зубів, що розташована нижче брекетів, трішки біліша, ніж частина, ближча до ясен. І всі мої намагання вичистити звичною щіткою, ниткою та, навіть, йоржиком – це «мёртвому припарка».Читала, що в брекетоносців з цим велика проблема. Перший місяць минув легко, без проблем, я думала, що так завжди буде. Еге ж, буде…

Останній раз була на професійній чистці десь в травні. В грудні вважала, що в мене все ОК, бо тільки півроку пройшло (стоматолог наполягала на тому, що профілактична чистка потрібна не більше, ніж раз на рік). На корекції буду питати в ортодонта ще й про чистку зубів.

Зуби на скляних паличках, або що таке ШТИФТ?

Стоматологи не навчилися «відтворювати» втрачені живі тканини організму-це поки з розряду теорії, але, разом з тим, штучні матеріали, використовувані в даний час, дозволяють заміщати уражені ділянки з максимальною безпекою та естетикою.
Бувають ситуації, коли карієс досить сильно зруйнував зуб або причиною руйнування послужила травма. Як правило, такі ситуації виникають після закінчення лікування кореневого каналу. Зуби в такому стані вже не такі міцні, якими вони були колись, і дуже часто стоматолог радить пацієнтові після лікування каналу продовжити реставрацію зуба — за допомогою зубної коронки, або реставрації в комбінації зі штифтом. Вам і вашому лікареві належить обговорити важливе питання, — які додаткові процедури можуть знадобитися для повного відновлення функцій вашого зуба?
Сучасна стоматологія дозволяє швидко, безболісно і якісно відновити зуб використовуючи скловолоконні штіфти.У стоматологічній термінології слово «штіфт» означає стрижень, який встановлюється і закріплюється в корені зуба. Скловолоконні штіфти дають можливість створити гармонійну, монолітну конструкцію, яка буде тривалий час функціонувати в порожнині рота.
Безсумнівно, скловолоконний штіфт можна встановити тільки в добре підготовленому кореневому каналі. Пломбувальний матеріал в кореневий канал має бути внесений гомогенно (відсутність пор), до фізіологічної верхівки. Тільки в такий канал справжній професіонал порахує можливим і допустимим установку стекловолоконного штіфта, оскільки витягти його з каналу вкрай важко.
Скловолоконні штифти володіють такими унікальними властивостями, як: гнучкість, еластичність, міцність, здатність протистояти тривалому навантаженні.
Скловолоконний зубной штифт фіксується в кореневому каналі на постійний матеріал. Методика внесення штифта в канал — пасивна.
Зуб в порожнині рота НЕ стационарний. Він здійснює рухи в різних площинах. Скловолоконний штифт за своїм складом близький до тканин зуба. Тому, перебуваючи в каналі, штифт робить такі ж рухи, як і зуб, не завдаючи йому ніякої шкоди.
Одним з важливих якостей скловолоконних штифтів є їх естетична характеристика. Реставрації, виконані на скловолоконних штифтах, високо естетичні (штифт не помітний в реставрації).

  • ,

А що з цінами?

Дивлюсь я на теперішню фінансову ситуацію і жахаюсь: треба десь шукати багатих родичів :-D в мене ще чималенький термін носіння брекетів, ймовірно, доведеться ставити «залізячки» ще й на нижню щелепу. Про заміну дуг, лігатур і оплачувані консультації я взагалі мовчу.

Тож, у наскільки «кругленьку» суму мені це все виллється, можна тільки здогадуватись. На одну мою «челюху» самі брекети вийшли у 4500 грн, плюс кілька консультацій по 120 грн, зліпки – 500 грн, перша корекція – десь біля 200 грн (не можу сказати точно, бо платили разом з сестрою, їй замінили і дугу, і резинки, а мені тільки лігатури поставили, разом було 400 грн).

На 25 лютого записались на другу корекцію, і  що вона нам принесе – один великий знак питання  *unknw*

Брекетоносці, а які фінансові вливання виявились необхідними для вашої «голлівудської» посмішки?

 

 

Шутки ))))

 :-D Не на того напала! — Кричав хлопчик у брекетах покусавши собаку.

… Дівчата, пам'ятайте, найкращий протизаплідний засіб - це окуляри і брекети.

… Тварини в зоопарку бояться дівчинку з брекетами, бо думають, що це капкан.

… Раніше думав, що я нікому не подобаюся, тому що ношу брекети, але тепер їх зняли і мені нічим себе втішати.

… Дівчина з брекетами на все життя запам'ятала, що їй не можна посміхатися в грозу.
  • ,

Після корекції...фото пружинки

Радіючи вчора всім накрученим штучкам у мене на верхній щелепі, я забула про те що в таких випадках присутній біль… А біль жахливий *dash*  Про їду чесно я думати і не можу, я зуби не можу зімкнути, від легенького дотику ще сильніш болить, вони в розслабленному стані болять! Я розумію що вони стягуються, і вірю що ці болі не даремні....IMG_20150219_080905