Смотритель: linelect
  • ,

Оновлення ...

По іншому назву запису не напишеш. Ходила я на консультацію до ортондна, один похід в місяць. Мене і так турбували брекети, натерли дуже. А тут вона міняє дугу. Про те що є три варіанти дуги я не знала, і ще досі не ознайомилась. Болить сьогодні все жахливо, давно так не було...Єдине що я зрозуміла, ця дуга міцніша, по товщині ширша і менш гнучка, і це дуга для так званого «підготовлення» для іншої- кінцевої дуги. Їсти важко, зуби біднеднькі болять, знеболючі пила, на деякий час проходить, але і цим зловживати не потрібно…

smailik-298x300
  • ,

Наболівше....

Сьогодні ранком проснулась з болем… болем всієї внутрішньої сторони, губи, щоки… не зрозуміло чому, брекети натерли. Так буває і часто, але як це не приємно. Пече- від будь якої їжі, від зубної пасти, та від води біль не зрозумілий. День спорчений, настрій спорчений. Фізично не скажу що важко, дуже, але цей біль пригнічую морально…
  • ,

Чистка!?Хм..

По поводу чистки… Моя сестра в Німенччині ставила брекети, їй ортодонт зобовязував проходити чистку один раз в місяць. У мене все по іншому, я проходжу чистку один раз в 6 місяців, чи це добре чи погано я не знаю. Читала на форумі що потрібно частіше. Але я переживаю за свої ясна, вони і так піддаються великому навантаженню. Ортодонт погоджується на 1 раз на 6 місяців. Я в загальному стараюсь ранок, вечір це обовязкова чистка зубів, і щіточкою зубною і щіточкою для кілець, і для ясен.Чистка під час носіння брекетів дуже важлива і потрібна! Зубки дуже потрібно берегти!!)
  • ,

Доповнення до верхньої щелепи :-(

Забігла я на перед, коли похвалилась що пройшов рік. За рік були змінни, і доповнення. На початку у мене ж була тільки верхня щелепа з брекетами, проходила я біля 6 місяців, після того, мені вирвали зуби, дві четвірки. Наступним етапом було, встановлення нижньої брекет системи. Новий стрес на порозі…
Морально важко, ти тільки привикаєш до не зручностей з верхньої частини, а тут ти беззубик і ще й до того на нижній часті брекети теж… Нижні у мене не криві, просто рідкі, і відсутність однєї нижньої шестірки. Рішили з ортодонтом закрити щілинки. І так, після 6 місяців у мене мяко кажучи «повний рот заліза :-)»
  • ,

1 рік.....

Уже рік, я рік ношу брекети… Крім вирваних зубів чесно змін на мою думку особо не відбулось. Можливо інші і замічають, але не я!
Я проходила з брекетеми на верхній щелепі біля 6 місяців, тоді мені вирвали 4-зуби. Два здорових зуби… ех…
З квітня місяця по сьогодні пройшло уже більше 6 місяців, а ортодонт говорив що за 3 місяці закриються дирки. На половинку вони стали менш замітні, але це пів року і тільки половинка. і як я зрозуміла лікаря, спочатку закриються дирки між 5-ми і 3 -ми, потім між 3-ми і 2-ми а потім буде просуватись і весь ряд повнястю. Пошвидше б..!
  • ,

Маленька підтримка!

Дуже важко з брекетами. Багато хто залишає коментарі на сайтах і радять ставити брекети, воно і так результат вартий цих мук. Але на даному етапі я ще ношу брекети, пройшло багато змін(про які я теж розкажу)і кожного ранку просинаючись, перші думки- «знов брекет губу натер...». Чесно так постійно) Я засмучуюсь дуже, і без брекетів достатньо ранкових проблем, але що головне з часом ти і вправду привикаєш до болю, і уже не так все сприймається.Порада така маленька, щоб ранком не виникало проблем, тільки проснувшись випийте води трішки, сполосніть ротову порожнину, так набагто себе зручніше будете почувати) Сухість під час носіння з брекетами це ще один такий своєрідний маленький мінус…
  • ,

Чистка - гігієна

Чистка залежить від виду брекетів, так як у мене кераміка, мені порадили тільки купити спеціальну зубну щітку- ортодонтичну, я знайшла її тільки у Watsons. і щіточку(вона мене нагадує по формі йоржик:-) ) В подальшому постійне полоскання ротової порожнини, після кожного прийому їжі. Полоскати можна водою, я інколи розводжу воду з полоскалкою для ясен. Їда залишається завжджи на берекетах, тому під час їжі потрібно бути обережним, щоб при посмішці не було замітно чим Ви снідали чи вечеряли)
  • ,

Харчування

З харчуванням не так усе складно. Їсти важко, тому що від не привички, від болю… Але їсти можна і потрібно. Перші дні у мене були молочні: кефір, пластівці з молоком. За пару днів привикаєш трішки до не зручностей, і починаєш помаленько пробувати жувати, тоді пішла уже пюрешка, супи. Супи я варила як звичайні, коли остивав суп закидала в блендер. Пару раз так пробувала, зрозуміла що багато часу займає, і дальше вже їла простий суп, таж рідина, жувати привикла) Так що, не переживайте за їду, буде багато обмежень, але з часом знаходиться вихід )
  • ,

Перші дні....

Перші дні були тяжкі дуже. Ранком проснулась з болем, губа верхня боліла, щоки були в ранах…
Про щоки: сама брекитна система складається з маленьких брекетів які кріпляться на кожному зубі, на брекетах кріпиться дуга (своєрідний дротик) який в кінцевому закріплюється на кольцах(кольца кріпляться на 6-тих зубах, а у моєму випадку на 7-мих). І ось ця дуга ортодонтом була не обрізана, не закріплена так щоб не ранити щоку.Їсти я не могла, було важко, стоматологічного воску у мене теж не було щоб закрти гострі кінці дуги, так що порада усім, насамперед взяти віск у лікаря! Я думала що так і повинно бути, усі писали і говорили що важко, і тільки на консультації через місяць дізналась що це не нормально) А так і вправду привикаєш до болю, до не зручностей, і до того що обєм їди зменшується:-) як для дівчат ідеальний спосіб худати! :-)
  • ,

Установка брекет системи

І так, консультації пройшла, клініку обрала, брекет систему теж — це кераміка. Вони менш замітні на зубах, на консультацію потрібно тільки раз у місяць ходити, і по ціна середня між металевими і сапфіровими. Перед установкою, обов'язково, це раджу усім усім, пройти у стоматолога огляд, полікувати карієс, пройти чистку. Тому що в моїй ситуації лікар-ортодонт не наголосив, забула напевно)
Вроді так усе описала, згадую ще нюанси розкажу :-)
А так настав час встановлення, у мене не було ніякого відчуття що ось ось настане «той день» але відступати уже не можна було)
Сам процес установки зайняв біля двох годин, з яких я по по правді 30 хв умудрилась поспати…
Чесно я боялась дуже, боялась як буду говорити, їсти, як інші будуть реагувати, і також у мене є стосунки що не менш важливо.
Пам'ятаю коли установили брекет систему, нічого болючого не було, просто щось заважало губі трішки. Забула уточнити, спочатку мені поставили брекети тільки на верхню щелепу.
Головне що я не знала що мене буде чекати дальше…