Смотритель: linelect
  • ,

я не "нитик" але інколи дуже і дуже погано...

Я і вправду не люблю особо жалуватись, я сама вирішила ставити брекети і пластинку. У цьому немає винних тільки я і головне що результат має бути. Вчора знайшла фото де замітно чому я вирішила ставити брекети, так я правильно зробила, але…

У мене в загальному не дуже хороший стан зубів. На нч відсутня 6-ка(ще десь з 16 років) дирка була постійно і тільки зараз зійшлась у звязку з тим що у мене брекет система на нч. Зато у мене тепер дирка між першими на нч :-) а з іншоі сторони 6-ка, латана, не можу знайти іншого розумного пояснення. Там і зуба майже не залишилось, поставили штіф а на нього тимчасову коронку. Така сама ситуація і з верхніми шістками, погані, стоїть штіф і тимчасова коронка. А ще на цих зубах містяться кольца, від брекет системи. А веду я це все до того що кольца давлять на ясна, вони мене болять і пішло запалення, а верхні зуби при полоскані або вживанні будь якої рідини віддають болем. Ортодонт знає за запаленні ясна, просила полоскати ромашкою, а я більше переживаю що буде коли я зніму брекети, а грубо кажучи це ще рік якщо не більше… Чи не пожалію я… тоді
І так в ночі болять зуби після консультації, плюс при вживанні в день їжі ясна і зуби відповідно. А ще дуже часто ідуть головні болі, нажаль це все якось заємоповязано, знеболюючі я стараюсь не пити, не дуже хороша штука, треную витримку, силу духу і натянуту посмішку що все «ок»!
  • ,

Друг з брекетами

Моя одногрупниця також поставила брекети… в того самого лікаря, що я… це наша викладачка по ортодонтії)
Наші походи завжди дуже веселі… резинки ставим якісь цікаві… того місяця в мене були патріотичні — синьо-жовті, цього поставила темно розові...))))
SFA-ur5sA-U

bvjwBwz1rls

  • ,

Перша заміна дуг)

Ношу брекети 1,5 місяця уже… Сьогодні вперше замінювала дуги… на двох щелепах… на верхню поставила ортодонт вже міцнішу дугу, на нижню ту саму… ціна заміни дуг і резинок 100грн… відчуваю уже маленьку біль… но чекаю завтрішнього дня… коли буду їсти пюре і пити чай без печенюшок)
Носіння брекетів дуже мені подобається… НО тільки зовнішній вигляд їх!!!.. а зубиииии… мої зуби… як болять… кожного ранку просинаюсь з думкою, а не перестали боліти вони? натирають слизову дуже! но обліпихова олія мені в допомогу)
  • ,

Черговий похід на консультацію

У мене останнім часом складається таке враження, що чим дальше термін носіння брекет системи, тим більше цей термін збільшується ще і плюс все починає мінятись. Що я маю на увазі «мінятись»- замінили мені дугу літом на нижній щелепі, сьогодні коли я звернула увагу на те що у мене зуб нижній — щоб пояснити як я це бачу, бо від лікаря я не отримала пояснень чітких, -ясна опустились дуже низько. Тут можна запалення ясен отриматиа ще хвороби різноманітні по поводу зубів.

І рішив ортодонт замінити дугу, заміна це кошти, літом заплатила 250 грн, тепер за те що літом платила її знімають, точніше обрізають(вона більше не придатна для користування), і ставлять іншу, що колись ставили і теж потрібно заплатити 250 грн. Але і цю що поставили, сьогодні, дугу потрібно буде замінити на іншу більш міцнішу(яку зняли сьогодні) дугу через деякий час, і знову -кошти. Замінили на верхній іншу дугу(щільнішу) — 250 грн. і сказала що на наступний раз ще іншу поставлять дугу, заміри робили для неї. Я веду до того, я інколи пробую порахувати скільки коштів уже потрачено, це багато, чесно знаючи це при встановленні брекет системи не знаю чи я б наважилась. Я надіюсь на хороший результат кінцевий, але до нього ще так далеко…
  • ,

Освоєння пластинки

Ми в дитинстві в більшості усі носили пластинки, для вирівнювання зубів. Моя пластинка щось має схоже, але суть її трішки інша. Не зручності є, а основний недолік її — вона не знімається. Потрібно просто перечекати тих пару місяців щоб зняти її. Натирало язик, важко говорити, жувати. Ортодон порадив полоскати ранки перекисем водню або хлоргексидном і мазати потім солкосерилом дентальним 5 днів. Стан покращився. Натирає зубна платина трішки і піднебіння. Для всього потрібний час і тут так само, все з часом заживає, проходить і привикаєш :-)
  • ,

Мене звати Олена

Носити брекети мала давненько)
в школі носила пластинку… яка згодом поламалась і я забула про неї..) Та ось настав цей час коли мені 22 і я вирішилась на залізячки)
Як усі говорять… навіщо тобі брекети, в тебе ж ідеальні зубки? но далеко вони не ідеальні… в мене однобічний перехресний прикус на в/щ… і скупченість на н/щ) Я вчусь на стомат.факультеті і прекрасно це замічаю.)))
  • ,

Пластинка :-)

Мені не достатньо було брекет системи, після довгих бесід з ортодонтом вирішила я що можна посавити пластинку) Я щиро вірю, що буде в кінці хороший результат!

І так пластинка, назва її велика «незнімна накусочна пластинка для відокремлення прикусу у фронтальній ділянці»(Несъемная накусочная пластинка для разобщения прикуса во фронтальном участке — в точному звучанні від ортодонта). Проблем з нею ще більше було ніж брекет системою.Там болять зуби, а тут болить язик, дуже він натирається. Говорити не можливо перші дні, шипиляєш, а точніше навіть перші тижні. Скоро буде уже пів року як я з пластинкою, коли починаю говорити швидко тоді замічаю шипиляння, а так стараюсь говорити повільно. прикус і вправду трішки не правльний, але чи замічали інші, чи замічала я до моменту коли замітив ортодонт — ні. Але, лікар краще знає :-) з пластинкою ще не довго мені, говорили що 8 місяців, а обіцяють що тільки 6!
  • ,

Діагноз.

Про такі речі, люди напевно розказують з самого початку. Я більше захопилась переживаннями, емоціями. Я пацієнт, і при розмові ортодонт старається мені розповісти як найдоступпніше про те що хвилює мене, про наступні результати які слід очікувати. На днях я поцікавилась конкретно про мій діагноз. І ось: 1 клас скелетний. 2(1) клас зубоальвеолярний по шостих молярах та іклах. Значна проінклінація верніх різців ( 35), незначна проінклінація нижніх різців( 27,7). Сагітальна щілина близько 5 мм. Глибоке перекриття. Треми і діастема на нижній щелепі. Скученність на верхній щелепі до 3 мм.
Комусь можливо це більш буде зрозуміліше, а хтось і схоже щось замітить)
  • ,

І так кожний ранок..

Пора зараза холодна, сирість, ранком важко ніс показати холодам після сну, а тут ще просинаєшся і відчуваєш біль. Що у мене там робиться, як працює брекет система я уже не розумію. Після походу до ортодонта, говорить що усе добре, все іде добре. Але чому все болить, а губи… бідні мої губи і вся внутрішня часть. Брекети перебились, в прямому смислі, як відбиток, збережені на шкірі. Їсти натирає, говорити натирає. Не заню чи у когось ще таке присутнє, у кожного по різному проходить процес. Говорять «Якщо ти починаєш робити щось і тобі важко, значить ти на правильному шляху»
  • ,

Нажаль не усе прекрасно як у фільмі)

e6f6cf1a782203ccaff0d1fa3f811bd6_watermarked

У мене зараз вечірній перегляд, серіалу «Секс у великому місті» (Sex and the city ). В загальному що мене зацікавило, в одній з серій одна з головних героїнь поставила брекети. Проблема у неї була в тому що не правильний прикус.

Чому рішила саме про це писати, тому що у мене теж не правильний прикус, і мені для виправлення поставили пластинку, тобто у мене досить великий комплект від ортодонтії. виникло питання, чи у нас з часом так змінилось що для виправлення прикусу ще і пластинка потрібна, чи це просто у моїй клніці можливість витягнути ще пару сотень гривень!? Ортодонт пояснював мені важлвість моєї пластинки, на час пояснення розуміла, вийшовши з кабінету завжди туман в голові…
А печаль ще у тому, що героїня серіалу проходила з брекетами одну серію, а я з пластинкою уже 4 місяця, і рік з брекет — системою…
Emoticon