Фторовмісні пасти корисні при носінні брекетів

Пасти, в яких міститься багато фтору, корисні в безлічі ситуацій, у тому числі і при носінні брекетів. Справа в тому, що після тривалого носіння брекетів на зубах утворюються білі плями, з яким пасти з фотором успішно справляються. Це було доведено шведськими вченими з Malmo University.

Дослідження показали, що у 85% відсотків які носять брекети, на зубах відзначалися білі ділянки різного розміру, які насправді представляють собою поразки емалі.

У третині випадків таких поразок зубні пасти з високим вмістом фтору (в 4 рази більше, ніж у простих зубних паст) допомогли справитися з проблемою. Дослідження проводилися серед дітей від 11 до 16 років — люди саме цієї вікової групи найчастіше носять брекети.

Для дослідження вчені використовували п`ять стоматологий і більше чотирьох сотень клієнтів. Половині з них давали фторовані пасти, а іншій половині — абсолютно звичайні пасти. Всіх сфотографували перед початком досліджень, а потім почали проводити спостереження, які тривали 20 місяців.

Дослідження, в кінцевому рахунку, показало, що у людей, які користувалися звичайною пастою, у 45% збереглися білі плями на зубах. У тієї ж групи, де люди користувалися пастою з високим вмістом фтору, цей показник склав 34,6%. Так що після носіння брекетів стоматологи рекомендують зупинити свій вибір на пасті з фтором, зрозуміло, після консультації з лікарем.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.