Не брекетами єдиними, або Як довести своїй дитині, що брекети – це потрібно?


Красива посмішка – це не тільки безцінний аксесуар, а й важлива складова іміджу успішної людини. Підкреслюючи бездоганність образу свого власника, вона засвідчує його приналежність до касти щасливих людей, касти, яка завжди викликатиме в оточуючих захоплення і заздрість. Посмішка – це виклик світу, це показник готовності боротись за власне місце під сонцем.

Розуміючи цю істину, батьки намагаються переконати власну дитину в тому, що красива посмішка варта того, аби за неї боротись. Це як красивий аксесуар, який вартує грошей, часу і зусиль. Проте далеко не кожна дитина, особливо у підлітковому віці, розділяє думку своїх батьків. Вважаючи носіння брекетів нудною, довгою і непотрібною процедурою, вона готова відмовитись від можливості зробити свою посмішку досконалою. Дитина не бачить потреби в тому, щоб кілька років носити якісь дивакуваті залізяки на зубах. І завдання батьків – довести сину або донечці, що досконала посмішка варта їх терпіння. Як це зробити?

По-перше, не треба вдаватись до стоматологічних нотацій і повчань, мовляв, це чудова можливість і її не можна втрачати. Як правило, підліток не чує і не хоче чути аргументів, він знає власну правду і вона не потребує спростувань чи доказів.

По-друге, не забувайте про те, що ваша дитина – особистість, яка має право на власну думку.   спроби цю особистість в ній пригнобити нічим добрим  не увінчаються. Намагайтесь наочно довести сину чи донечці, що брекети – це дуже стильно і оригінально. Брекети – це аксесуар, який доповнює ваш імідж, імідж людини, розкішна посмішка якої зведе колись світ з розуму. І фотографії відомих, публічних людей, яким брекети не завадили досягти успіху (а може, навпаки, цьому навіть посприяли) стануть тому аргументом.

По-третє, скоріш за все серед ваших знайомих є люди, які теж колись носили брекети і цим сьогодні пишаються. Розкажіть дитині про них. Нехай приклад знайомих людей надихає її на правильні рішення.

Маленьких дітей (в усякому випадку тих, що не досягли ще підліткового віку) набагато легше переконати в тому, що брекети – це не те, чого варто соромитись.  І гра – найкращий аргумент. Малюйте з дитиною хлопчиків і дівчаток, які носять брекети, і кожного разу нагадуйте про те, що брекети – це окраса, це те, що вирізняє їх, робить особливими, а отже, це те, чим можна пишатись. До речі, ви можете пограти з дитиною навіть у віртуальну гру «Дівчина з брекетами».  Їй точно сподобається. І не забувайте нагадувати, що ви з татом теж були б раді носити такі цікаві штукенції на зубах, та ви вже для цього задорослі.

Ну і останній пункт. Ні в якому разі не кажіть дитині: «Так, ти будеш носити такі, такі і отакі брекети». Нехай вона сама обере спосіб зробити свою посмішку ще розкішнішою. Відчуття того, що в людини є право вибору, робить її сильною. А ваш син або донечка мають рости саме такими.

Посмішка мами і татка розпочинається із красивої посмішки їх дитини. Не брекетами єдиними її можна вибороти у цьому житті, проте і такого способу цуратись не варто. Важливо, щоб посмішка вашого сина чи донечки народжувалась в душі, а не на устах.  І тоді вона за будь-яких обставин буде прекрасною.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.