Міфи про брекети


Коли перебуваєш у боротьбі за ідеальні зуби, переживання і різноматні курйозні випадки призводять до віри у будь-що. Для прикладу до вашої уваги, три найпоширеніші міфи про брекет-системи.

Перший міф: Брекет-система призводить до появи карієсу!

Усі ми повинні розуміти, що між брекетами і зубами розміщена плівка найтоншого матеріалу, це  у свою чергу перешкоджає будь-якому контакту між ними, і виникненню зубного нальоту, що продовжує появу карієсу! Є моменти коли сам брекет відшаровується від зуба, це важко замітити, але це можливо уникнути. Лікар-ортодонт попереджає не вживати дуже гарячої і холодної їжі, тому що у цьому випадку є ймовірність відклеюванню брекета що може призвести до зубного нальоту, а потім і до карієсу.  Тому, якщо ретельно чистити ротову порожнину після вживання їжі, виконувати усі рекомендації лікаря-ортодонта можна нічого не боятись!

Другий міф цікавить більш зрілу частину нашого суспільства: чи можна літнім людям носити брекети???!

Можна! Брекет-системи чи пластинки по виправленні прикусу можуть встановлюватись у будь якому віці. Обмежень вікових немає. Існують обмеження але вони відносяться тільки до медичних протипоказань. Наприклад  дуже крихкі зуби, множинний карієс, запалення ясен чи злоякісні пухлини в порожнині рота.

Відома згадка, що леді у 90 років, вирішила порадувати рідних рівними зубками і звернулась до ортодонта. І в наступні кілька років обдаровувала усіх метaлевою усмішкою :-)

Третій міф є одним з найважливіших, а це: чи можливі ускладнення під час носіння брекетів?

Під словом «ускладнення» маємо на увазі — запалення ясен, карієс зубів…

Основним під час лікування брекет-системою для пацієнта і лікаря-ортодонта має бути за основу часті зустрічі, при яких виявлення будь яких проблем буде вирішено в найближчий час. Боятись не потрібно, і краще звертатись в клініку яка зарекомендувала себе з найкращої сторони.

  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.