Пластикові брекети

imagesПластикові брекети — це сучасний варіант брекетів, що представляє собою своєрідний компроміс між ефективністю лікування неправильного прикусу і естетичною привабливістю ортодонтичної конструкції.

Лікування прикусу брекетами вже давно стало поширеним явищем. Проте до цих пір питання про естетичний аспект лікування залишається для більшості людей відкритим.

Далеко не всі бажаючі можуть дозволити собі за ціною керамічні, сапфірові і тим більше лінгвальні брекети, лікування з якими взагалі непомітно для зовнішнього погляду, але коштує не дешево.

Тим часом необхідність тривалий час носити на зубах добре помітну зовнішньому погляду металеву конструкцію відлякує істотну частину людей, які бажають зайнятися виправленням прикусу.

Пластикові брекети можуть стати виходом у даній ситуації.

Переваги пластикових брекетів

Завдяки матеріалу, з якого вони зроблені, пластикові брекети при лікуванні прикусу в даний час можуть успішно конкурувати з традиційними металевим брекетами, володіючи рядом безсумнівних переваг:

Низька помітність. Завдяки властивостям матеріалу, пластикові брекети набагато менш помітні на зубах, ніж металеві, так як стоматолог може підібрати колір брекетів, найбільш підходящий для природного кольору ваших зубів.
Привабливість для дітей. Можливість вибрати будь-який колір брекетів призвела до того, що кольорові пластикові брекети легко завойовують визнання дітей, викликають менше почуття дискомфорту і часто сприймаються як прикраса, а не як медична конструкція.
Низька вартість лікування. Завдяки матеріалу, з якого вони виготовлені, пластикові брекети можуть вважатися відносно дешевими. Вони трохи дорожче, ніж металеві, але істотно дешевше керамічних, сапфірових і тим більше лінгвальних брекетів.

Недоліки пластикових брекетів

Пластикові брекети, як і будь-які інші брекети, володіють деякими мінусами:

Низька міцність. Пластик легко ламається під зовнішнім механічним впливом, і потрібно бути готовими до періодичних позачерговим візитам до ортодонта з метою замінити поламаний брекет. У деяких випадках проблема вирішується за допомогою зміцнення пластика спеціальним більш стійким матеріалом, що трохи збільшує вартість конструкції.
Високий ступінь фарбування. Пластик сильно сприйнятливий до впливу різного роду барвників, включаючи барвники, що містяться в їжі. Тому володарі пластикових брекетів змушені обмежувати себе у вживанні деяких продуктів — кави, міцного чаю, деяких газованих напоїв, фруктів, ягід і т.д. Висока сприйнятливість до харчових фарбників, що накладає деякі додаткові обмеження на харчування в процесі лікування неправильного прикусу. Однак, якщо людина не зловживає даними продуктами харчування і не курить, то даний недолік пластикових брекетів його не турбує. Втім, навіть при ретельній дієті за час виправлення прикусу пластикові брекети неминуче в тій чи іншій мірі втратять свій початковий колір і стануть менш привабливими.
Пластикові брекети, таким чином, можуть розглядатися як естетично більш привабливий варіант, ніж металеві брекети і в той же час в ціновому діапазоні дешевша альтернатива керамічним і сапфіровим брекетам.

Ціна пластикових брекетів коливається в середньому біля 10 тис грн.

Ефективність і терміни лікування прикусу за допомогою пластикових брекетів залишаються такими ж, як і у випадку використання інших вестибулярних брекетів. Різниця полягає лише в естетичних побажаннях пацієнта і його фінансових можливостях.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.