Натирають брекети! Що робити?

У перший час після установки брекет-системи нерідко з'являються неприємні больові відчуття. Брекети — це досить міцна і жорстка конструкція — вона і повинна бути такою для подолання опору зубів і ефективного лікування. Природно, кути брекетів ідеально заокруглені, але от дуги і лігатури так чи інакше можуть стати причиною дискомфорту. Дуга — це взагалі тонка металева проволка, яка просто врізається в тонкі тканини щік і губ.

Зазвичай перед установкою брекетів лікарі попереджають пацієнтів про можливі ускладнення. Відмовлятися від брекетів, від свого шансу знайти ідеальну посмішку, тільки через дискомфорт перші пару місяців як мінімум нераціонально, так що налаштуватися на неприємні відчуття потрібно. Втім, не варто себе лякати — практично будь дискомфорт можна легко усунути.
Брекети натирають досить часто. Це пов'язано з тим, що щоки і губи не призначені для постійного зіткнення з жорсткими металевими конструкціями. Вони відразу починають негативно реагувати, з'являються запалення, почервоніння, маленькі ранки. Натирають зазвичай дуги, лігатури і металеві кріплення.

Щоб захистити свої м'які тканини від травм, найефективніше буде застосовувати спеціальний віск. Цей віск потрібно наносити на брекети для захисту щік і губ від прямого контакту з металом. Віск повністю безпечний для організму навіть у разі проковтування, а після відпадіння його можна наносити повторно.

Якщо біль не проходить через 14 днів після установки брекетів, або навіть кілька застосувань воску не допомогли впоратися із запальними процесами — потрібно негайно звернутися до стоматолога.
  • 0

  • 0

1 комментарий

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.