Еластики для брекетів

elastiki-korobchatogo-tipa

Ортодонтичні еластики — це еластичні кільця для брекетів, що виконують ряд важливих завдань у ході ортодонтичного лікування зубів. Головна їхня функція — це коригування положення зубних рядів відносно один одного.

В ході лікування нерідко виникають такі ситуації, коли самі зубні ряди досить рівні, але вони розташовуються нерівно відносно один одного, тобто один зубний ряд випирає перед іншим або навіть йде кудись убік. Саме для цього і застосовують еластики, які з'єднують брекет-систему одного зубного ряду з брекет-системою іншого. Звичайно, сильно прикус так змінити не вийде, проте трохи скорегувати положення зубних рядів все-таки можна.

Зрозуміло, установкою еластичних кілець займається ортодонт. Саме він вирішує, чи доцільно переміщати зуби за допомогою еластиком і чи буде  необхідний вплив.

Еластики не потрібно носити весь день — достатньо буде декількох годин, інакше зуби будуть занадто сильно перенапружуватися. Також еластики знімають під час їжі, щоб не ускладнювати процес пережовування.
  • 0

  • 0

1 комментарий

комментарий был удален
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.