Як брекети просувають зубний ряд.

32932

Нерідко пацієнти, що ставлять собі брекети, цікавить питання — а як саме рухаються зуби в брекетах, адже вони розташовуються в досить твердій кістці?

Відповідь на це питання досить просте. Насправді зуб не з'єднається з щелепою впритул — він розташовується в лунці і оточений з усіх боків особливою волокнистої зв'язкою, яка тримає його на місці і амортизує за рахунок свого стиснення і розширення.

Коли встановлюється брекет-система, зуб починає зрушуватися на відстані, що дозволяє цій самій зв'язці, тобто з одного боку зуба зв'язка стискається, а з іншого — розтягується. Після цього запускаються регенеративні механізми — організм намагається зберегти нормальну товщину зв'язок, так що з боку стиснення зв'язки щелепної кістки поступово розсмоктується, звільняючи місце зубу. А там, де зв'язка розтягнута, формується нова кісткова тканина, яка заважає зубу повернутися на місце.

Великий плюс подібного методу — це тривалий ефект після лікування. Втім, варто врахувати, що процес переміщення зуба надзвичайно тривалий — в середньому за місяць зуб пересувається лише на 1 міліметр.

Швидко ж переміщати зуби не можна — через надмірне оточення  тканини зуба, що може пошкодитись. Пацієнт в цьому випадку зазнає біль, а регенерація тканин буде затруднена, через що процес переміщення тільки сповільниться.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.