Алергічна реакція на брекет - системи.

Деякі люди, початківці — виправляючі  зубощелепні аномалії за допомогою брекетів, незабаром починають скаржитися на алергічну реакцію. Це звучить дивно, проте ортодонтія не виключає можливість алергії на брекети. Дійсно, всі люди різні, алергетиків сьогодні все більше, так що не дивно, що у деяких пацієнтів, які відвідують стоматолога, виявляється алергія на метал, з якого виготовляються ортодонтичні дуги.
Зазвичай люди знають, на що у них є алергія, і  фахівця відразу повідомляють про це. Якщо людина побоюється, що у неї може відкритися алергія, але не передбачає, на що саме, потрібно обов'язково пройти повне алергічне обстеження і з'ясувати всі компоненти брекет-системи, які можуть викликати алергію. Тоді дуги виготовлять з тих сплавів, алергії на яких у пацієнта не виявлено.

Якщо ж ви встановили брекети і несподівано виявили у себе алергічну реакцію, то не варто затягувати і запивати алергію ліками. Вам доведеться носити брекети рік або два — за цей час антигістамінні препарати майже знищать вашу печінку. Тому при перших ознаках алергії відразу ж відвідайте лікаря, щоб замінити брекет-систему на титанову або позолочену.

Сьогодні ортодонтія пропонує пацієнтам сучасні брекети, які просто не здатні викликати алергію. Так що навіть якщо ви алергетик, вам не варто боятися — досить повідомити лікаря про свою проблему, і вам точно підберуть брекети, які не викличуть алергічної реакції.

Для вашої уваги: 

Важливо пам'ятати основні правила безпечного носіння брекетів.

1.Якщо ви відчуваєте, що ваші брекети або ретенційні апарати викликають виникнення великої кількості виразок у порожнині рота, зверніться до лікаря.

2.Якщо у вас з'явилися респіраторні симптоми, кропив'янка, або набряк, скажіть про це вашому ортодонта.

3.Якщо ви відчуваєте, що ваше горло роздувається або у вас виникла очевидна алергічна реакція, зверніться до найближчого відділення невідкладної помощі

4.Якщо ви відчуваєте, що не можете дихати, телефонуйте в швидку медичну допомогу.

5.Не ігноруйте симптоми алергічної реакції. Важка алергічна реакція може вбити вас протягом декількох хвилин.
  • 0

  • 0

1 комментарий

linelect
Спасибо! Буду знать!! *victory*
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.