Чому вони кровоточать? Є відповідь!

Отже, я знайшла багато інформації щодо кровоточивості ясен. Наприклад, тепер можна якщо не пояснити причину моїх кровотеч, то хоча б припустити, чому відбувається цей процес. Думаю, й вам трапляється іноді побачити кров у пінці від пасти або в раковині під час чищення зубів. Пропоную Виявити причини кровотечі!

Приводом для кровотечі з ясен може бути таке:
1. Неякісний і неправильний догляд за ротовою порожнино. (Тут я іноді хал турю). Наприклад, занадто велика жорсткість щітки або сильний тиск на зуби під час чищення призводять до виділення невеликої кількості крові.(Вибирайте щітку правильно!)

2. Невиконання правил гігієни. Більшість людей витрачають на чистку зубів приблизно півхвилини. За цей час важко очистити зуби від нальоту та інших частинок цілком. Тут згадується старенька приказка «Одна минутка – не в счет, две минуты – сойдет, три минуты – чистый рот!». І мені мій лікар радив витрачати не менше двох хвилин на процес чищення зубів, особливо враховуючи брекети.
3. Хвороби. Не хочеться думати, що в мене є якась хвороба, але все-таки кровоточивість може бути симптомом таких хвороб: гінгівіт, пародонтит, пародонтоз…

4. Побічна дія. Деякі ліки знижують індекс згортання крові. Класичним прикладом є аспірин. Якщо ви надаєте перевагу цим пігулкам від голови й водночас дивуєтеся, звідки кров у вашому роті, саме час обрати заміну аспірину.
5. Дієта. Як не дивно, хоча, чому не дивно? Цілком закономірно, що раціон впливає на стан здоров’я. Отож неповноцінна дієта погіршить стан ваших зубів. Якщо ви зараз на дієті, і так само, як номер 4, не розумієте, чому кровоточать ваші ясна, краще обрати іншу дієту, де будуть в більшій мірі наявні вітаміни Ц, Б, К, Є.

6. Стоматологічні процедури. Буває, що після професійної чистки зубів або іншої процедури, де ясна піддаються впливу, може з’являтись кров. Зазвичай, це побічне явище зникає через декілька днів чи тиждень. Інша справа – неякісно встановлені коронки або протези. Тоді у вас можуть початися серйозні проблеми, тому вчасно бийте на сполох.

Шість найбільш частих причин кровоточивості ясен наведені. В принципі, я не відчуваю себе хворою на пародонти, пародонтоз абощо. Знаючи ці хвороби, я розумію, що були б й інші симптоми. Думаю, варто перевірити список побічних дій препаратів, які я приймаю від болю голови, горла, щоб бути попередженою, але немає таких пігулок, які я п’ю завжди, регулярно, тож цей варіант теж можна відкинути. І, звісно, я буду обережніше поводитися з аспірином.
На дієтах, я, хвала небесам, не сиджу, тому й харчуюсь повноцінно. Навіть вітамінчики п’ю))) Та й жодних процедур мені не роблять. Думаю, в кровоточивості ясен винен мій недбалий догляд, але так важко іноді змусити себе зайвий раз почистити зуби. Хоча, якщо так міркувати, то він і не зайвий, а навіть навпаки. Також, брекети, ймовірно, тиснуть на зуби, заважають яснам, тому вони можуть страждати.
Сподіваюся, якщо покращити гігієну, все саме по собі залікується.

І такого більше не буде! point_up_2 point_up_2 point_up_2 point_up_2 point_up_2 point_up_2
  • 0

  • 0

303 комментария

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.