Справа у зубній щітці?


Привіт, зараз у мене все добре, проблем нарешті немає. Але мене трохи турбує, що все частіше мені важче нормально почистити зуби. Виходить так, що зазвичай зранку я поспішаю і чищу зуби «на скору руку», а на навчанні немає можливості зовсім почистити зуби. Отак і виходить, що правильно і якісно я можу очистити брекети і зуби, а заразом і пластинку, від залишків їжі та нальоту.
Я стала помічати, що зуби жовтішають і доводиться щодня більше часу приділяти їм.
І тут я подумала: «Може, справа у зубній щітці? Можливо, вона мені не підходить, занадто м’яка абощо??». Адже я майже нічого не знаю про щітки, а про те, що знаю, довідалася зовсім недавно.
Тому я вирішила дослідити цю проблему. Почитавши про те, які бувають зубні щітки, я вирішила, що справа не в щітці, просто треба ретельніше доглядати зуби. Та я дізналась багато чого про щітки. І, звісно, хочу поділитися з вами результатами моїх пошуків і порадити, як правильно вибрати зубну щітку.
По-перше: існують досить багато видів зубних щіток, але в основному вони класифікуються за ступенем жорсткості. Ступенів таких налічується п’ять: щітки дуже м’які, просто м’які, середньої жорсткості, жорсткі, дуже жорсткі.

Також щітки мають різні розміри, це залежить від кількості пучків ворсинок, у дитячих щітках їх рівно 23, у щітках для підлітків – 39, для дорослих щітки найбільші і містять вони 47-55 пучки. Також існують щітки з одним пучком, які називають достатньо тривіально – монопучкові. Такі використовують люди із спеціальними ортодонтичними конструкціями або ті, в кого є значні нерівності зубів. Погодьтесь, така щітка дуже зручна, адже завдяки своїм розмірам їй легко проникнути у важкодоступні місця й зробити ротову порожнину максимально чистою. На жаль у мене немає такої щітки, але моя подруга, яка теж носить брекети має таку щітку-йоржик і їй досить зручно очищувати брекети.
При виборі щітки варто звертати увагу на її форму і вибирати заокруглену або повністю круглу щітку. Це зменшить вірогідність пошкодження слизової оболонки при чищенні.
І наостанок, прочитавши багато про матеріали, з яких робиться щітка, хочу коротко сказати про них. Зазвичай ми звикли, що натуральність – найголовніше. Але відносно щіток ця істина не справджується. Я радила б вам використовувати щітку з натуральних матеріалів тільки, якщо б ви мені пообіцяли змінювати її мінімум раз у місяць. Справа в тому, що натуральні речовини містять порожнини завдяки чому вони обмінюються продуктами життєдіяльності з навколишнім середовищем. Ми ж цінимо такі матеріали за те, що вони «дихають». Та в щітці із натуральним матеріалом в цих порах накопичуються й розмножуються бактерії, також пори вбирають вологу і покращують умови для процвітання мікроорганізмів.
Найкраще, якщо ваша щітка буде повністю із синтетичних матеріалів, наприклад, нейлону. А натуральні щетинки варто використовувати лише тоді, коли шкіра у вас дуже ніжна і синтетика може пошкодити її. І, як ви розумієте, строк придатності такої щітки буде значно меншим порівняно із синтетичною щіткою.
Сподіваюся, моя інформація була цікава)))
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.