• ,

Якщо зняти пластину - що буде?


Як я вже писав раніше в своїх постах, ми встановили ортодонтичну пластину для нашого дев'ятирічного сина. Основна мета такого кроку — вирівняти верхній зубний ряд. Власне в цьому напрямку ми й рухаємось планомірно. Причому розширення верхньої щелепи проходить доволі інтенсивно, вже через три тижні носіння пластини між зубами почали з'являтись щілини. Тобто, щелепа поступово розходиться, а значить є прогрес.

Але сьогодні не про це. З моменту встановлення пластини мене цікавило питання — якщо її зняти, як швидко все повернеться на своє місце? Скільки потрібно молодим кісткам часу, щоб стати в те місце, з якого було дано старт змінам?

Звісно, ніхто пластини не знімає, адже ми розуміємо, що певний час пройдено, що вже є певні результати. Тому повернення назад неможливе.

А ось недавно сталась подія, яка наштовхнула мене на цікаві роздуми. Все трапилось на різдвяні свята, точніше на старий Новий рік. Син захотів пройтись по сусідах посівати, хто не в курсі, є така традиція. Під час посівання хлопчик говорить певні слова, з пластиною в роті вони виходять не зовсім чіткі, тому син попросив дозволу на ці дві години зняти пластину.

Через дві з половиною години він повернувся додому і відразу вставив до рота пластину і… сказав що в роті відчув страшний дискомфорт. За словами сина пластина стала дуже велика, він звикав до неї десь цілу годину.

Тобто, організму достатньо декількох годин щоб почати відновлювати статус-кво, вже за кілька годин розширена щелепа почала повертатись у вихідне положення. Тому якщо вам потрібен результат від носіння ортодонтичної пластини, носіть її постійно та виконуйте всі інструкції лікаря.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.