• ,

Гігієна перш за все


Після прийняття рішення про встановлення для нашого сина ортодонтичної пластини, ми більш за все переживали про таке питання як гігієна. Адже 9-річному хлопчику буде важко притримуватись вимог по догляду за ротовою порожниною.

Для тих хто не в курсі. Справа в тому, що носіння ортодонтичної пластини вимагає дотримання суворих правил гігієни рота. Сама пластина носиться постійно, цілодобово, не знімається, а догляд полягає в тому, що необхідно після кожного прийому їжі і навіть після перекусу необхідно чистити зуби. Тобто, навіть якщо дитина з'їла одну мандаринку, всеодно треба йти та чистити зуби.

Найбільше ми переживали за школу, адже в школі діти весь час щось жують, бігають до магазину, купують печиво, булочки і т.д. Саме тому ми заздалегідь, за місяць до встановлення пластини почали підготовлювати дитину до змін в її житті. Ми почали обговорювати як краще нам налаштувати графік, щоб звести до мінімуму всі незручності.

В кінцевому результаті в нас вийшов наступний графік — зуби й пластину син чистить щіткою після кожного прийому їжі та перекусу. Три-чотири рази в день він чистить зуби з пастою, решта просто щітка та проточна вода.

Дуже добре, що син вчиться в другу зміну і що школа в 5 хвилинах ходьби від будинку. Він плотно їсть перед школою і наступний прийом їжі вже після школи. Виходить так, що дитина 4-5 годин без їжі. За його словами він переносить цей час добре, відчуття голоду не з'являється.

Звісно, не обходиться без різного роду збоїв в режимі. Інколи трапляється, що син забуває почистити чи пополоскати рота, пластинку. Але таке трапляється дуже рідко — один-два рази на тиждень, не більше.
  • +1

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.