• ,

Як часто підкручувати ортодонтичну пластину?


Як відомо, ортодонтична пластина встановлюється для того щоб випаравити прикус, вирівняти зубний ряд. В нашому випадку, сину 9 років, необхідно вирівняти зуби і поставити на місце один верхній моляр, який через брак місця почав рости в середину ротової порожнини.

Хто не в курсі, ортодонтична пластина складається з двох різних половинок, які тримаються завдяки двом механізмам, один з який являється пристроєм, що розсуває їх. Половинки розсуваються, тиснуть на щелепу і вона розширяється.

Звісно, процес розширення пластини є повільним, на прийомі у ортодонта, коли сину встановлювали пластину, останній запропонував схему — два рази на тиждень. Тобто, два рази на тиждень під робити четвертину оберту механізму. Розширення відбувалось зовсім на маленький діапазон, але не дивлячись на це син говорив що відчуває розширення пластини. В перші 10-20 хвилин він говорив про дискомфорт у роті, а потім звикав до нового розміру пристрою.

Як на мене, такий темп був доволі стрімким, через три тижні син почав говорити, що під час відкушування якихось твердих продуктів, наприклад, скоринки хліба, він відчував біль в верхніх різцях. Через місяць носіння пластини у нас був перший візит до ортодонта, який помітив позитивні тенденції від використання ортодонтичної пластини. Також він сказав, що варто й надалі продовжувати обрану схему — підкручувати пластину два рази на тиждень.

Але коли ми йому розповіли, що в дитини почались больові відчуття в зубах, в рекомендацію була внесена корректива. Тепер ми підкручуємо пластину кожні 5 днів. Я навіть не уявляю яка буде відстань між пластинами через місяців 5 і як буде виглядати зубний ряд дитини через цей час.
  • +1

  • 0

1 комментарий

Nata
  • Nata
  • 0
У мене в дитинстві була пластинка, проносила її пару місяців… нажаль батьки не наполягали на тривалому носінні… за що трішки зла на них, тому що приходиться зараз носити брекети tired_face А Ви молодці!!!
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.