• ,

Чому ми поставили ортодонтичну пластину


Ще кілька місяців тому ми навіть гадки не мали про існування ортодонтичних пластин, і зовсім не здогадувались про те, що їх прийдеться носити нашій дитині. Але давайте все по порядку.

Нашому сину 9 років, під час переходу з молочних на постійні зуби ми стикнулись зі стоматологічними проблемами. Уважно подивіться на молочні зуби 6-річної дитини, в більшості випадків вони не дуже щільно розташовані, між ними доволі широка відстань. Це не просто так, справа в тому, що постійні зуби більші за розміром ніж молочні. Якщо молочний зуб випадає, за рахунок великої відстані між цими зубами постійні зубки мають достатньо місця для свого росту.

В нас ситуація була інша — молочні зуби були досить щільно розташовані, тому постійним зубам не вистачало місця. В результаті цього одного разу ми побачили, що в дитини збоку від молочного зубчика почав пробиватися постійний. Причому ріс він в середину ротової порожнини. Після огляду зубів ортодонтом було вирішено молочний зуб видалити, щоб дати місце постійному.

Видалення молочного зуба не вирішило проблеми, постійний зубчик продовжував рости в середину, тому лікар порекомендував встановити ортодонтичну пластину. Саме з цього моменту ми як батьки почали більш глибоко знайомитись та вивчати тему виправлення прикусу з допомогою ортодонтичних пластин.

Безпосередньо сам лікар-ортодонт розказав всі аспекти носіння пластини, з якими труднощами стикнеться наша дитина. Також ми дізнались про відповідальність, яка лягає на нас як батьків. Зваживши всі «за» та «проти», побалакавши з сином ми прийняли рішення встановлювати ортодонтичну пластину.

Далі все пішло досить швидко — під час візиту до ортодонта він зробив зліпок верхньої щелепи дитини, ми заплатили аванс і вже через півтора тижні пристрій був виготовлений. Ми розуміли, що зробили перший крок досить тривалого шляху, ми усвідомлювали що йти потрібно довго, ми знали що на цьому шляху будуть різноманітні складності, але до цього були всі готові. Готові ми як батьки і була готова наша дитина.
  • +1

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.