Проблеми зубів і брекети

Носіння брекетів відіграє дуже важливу роль у житті людини, котра потребує їх. На необхідність у такому кроці може впливати як не правильний прикус, так і не правильний виріст зубів. Людина, котра зважилася на лікування, повинна мати в собі величезне терпіння.

Прийшовши до кабінету стоматолога я взнав що брекети можуть нести для людини не тільки здорову посмішку, але і під час їх носіння можливе виникнення нових захворювань у порожнині рота.

Мені розказали про таку не приємну річ як «демінералізація». Маленькі частинки їжі, які залишилися на зубах після прийому продуктів харчування, вступають в реакцію із бактеріями, котрі є в ротовій порожнині, і саме через це утворюються кислоти, котрі в свою чергу забирають у наших зубів фосфор і кальцій. Зуб, котрий губить такі елементи, отримує не привабливі «білі плями». Ці білі плями утворюються саме на місцях, де знаходилися колись брекети. Саме через такий фактор наші «залізні друзі» вимагають від нас великої уваги і гігієни. Також мушу вказати і те, що такі «білі плями» є надзвичайно чутливими і дають про себе знати досить часто. Старайтесь після кожного прийому їжі очищати свої зуби від залишок, аби вберегти себе від небажаних наслідків. За словами лікарів так звані «білі плями» після зняття брекетів у пацієнта з часом переходять у порожнини на зубах, що призведе до небажаних результатів і нового лікування. Я надіюсь що не стикнуся із такою проблемою, адже чищу зуби після кожного прийому їжі і користуюся зубною ниткою мінімум раз у день.

Також частим захворюванням у людей із брекетами є гінгівіт. Лікарі радили при чистці зубів не зациклюватися на самих зубах, але і включати в чистку ясна. Гінгівіт є запаленням ясен навколо зуба. Уникати цього захворювання можна також за допомогою гігієни.

Мушу зазначити і те, що у власників брекетів з часом стають дуже чутливі зуби. Така проблема звичайно є і у людей без брекетів, але ті, хто наважився одягти їх, піддаються такому впливу набагато частіше. Чутливість виникає саме через брекети, адже з ними чистити зуби набагато складніше ніж без брекетів.

Головним фактором у вирішенні різних проблем з ротовою порожниною є гігієна. Так що турбуйтесь про себе і будьте здоровими.

 

 
  • 0

  • 0

1 комментарий

ano4ka
моїй сестрі вже зняли брекети, і в неї, слава Богу, жодних плям на зубах :-) сподіваюсь, і в мене буде така історія :-)
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.