• ,

Оновлення «набору брекетоносця»

Відучора мої віск та інтердентальна щітка завели собі нового друга. Тепер в їх теплій компанії з'явилась міжзубна нитка.

До вчорашнього дня я ті нитки лише бачила у відділах, де продаються зубні щітки, та, як правило, обходила їх стороною. Бо здавалось воно мені якимсь дивним пристроєм невідомо для чого. Але похід до стоматолога на день закоханих приніс ще й такі пізнавальні плоди: стоматолог роз'яснила, що нитка конче потрібна для брекетоносців, бо ані звичайна щітка, ані інтердентальна не можуть вичистити проміжки біля ясен. До того ж навчила правильно користуватися ниткою. Та здивувалась, що в мене є міжзубні щітки: ніби про ті йоржики знають дуже мало людей. А я їх давно бачила в аптеках та навіть сама запропонувала ортодонту користуватися ними, коли тільки встановили брекети.

Чесно кажучи, думала, що все одно не буду купувати оту нитку. Та в неділю вийшла в аптеку за вітамінами та випадково побачила її у вітрині. Нитка виявилась білоруського виробництва, не дуже дорого, тож, вирішила спробувати.

Що сказати з приводу використання? Так, вона пласка, тому між зубів не застрягає, але реально щось вичистити – не знаю, не впевнена. Може, просто в мене ще нічого серйозного не застрягало. Буду експериментувати далі  :-)

Рік високої зубної моди, або Брекети зі знаком fashion


Для того щоб зрозуміти, чим пахне висока мода, не обов’язково бути до неї причетною. Ваш недільний променад столичними авеню (тими, що ближче до модного центру) скоріш за все закінчиться візитом до одного із модних магазинів. Не відмовляйте собі в задоволенні приміряти сукню аристократичного походження, над ескізом якої нібито працював прекрасний Версаче. Її аристократизм ви відчуєте хіба що в ціні. Якість, краса, оригінальність крою – скоріш за все про це не йтиметься. Просто лейбл, який вартує шалених грошей. І в принципі все те, що коштує великих грошей, апріорі вважається якісним і модним. Це така собі перепустка у світ багатіїв, де поняття краси уже давно тлумачиться дуже індивідуально.

А якщо говорити про зубну моду? Тенденції, які ви помітите на ортодонтичному подіумі, трохи схожі до дизайнерських. Різниця тільки в тому, що в принципі ціна вашої геніальної посмішки тотожна очікуваному результату. Віддаючи кілька тисяч доларів на виправлення прикусу та вирівнювання зубів, ви отримаєте бажане. Проте закон приналежності до касти багатих і знаменитихJ спрацьовує і тут: якщо в тебе є можливість носити шалено дорогі сапфірові брекети, то ти особливий, а значить ти в тренді. Різниця тільки в тому, що в цьому випадку ти знаєш, за що платиш, а, купуючи плаття від якогось із модних дизайнерів, платиш хіба що за ярлик.

Звісно, для того щоб стати власником розкішної посмішки, не треба бути багатієм. Проте особи, які захочуть підкреслити власну індивідуальність, матимуть змогу це зробити. Сьогодні найсучасніші ортодонтичні клініки запропонують своєму клієнтові цілу колекцію брекетів, виготовлених в найрізноманітніших кольорових варіаціях і з врахуванням усіх побажань.

Модні брекети сьогодні представлені цілою колекцією оригінальних ортодонтичних рішень. Це можуть бути:
  • різнобарвні силові дуги (якими брекет кріпиться до корсажу з нержавіючої сталі); ви можете встановити собі брекети не тільки червоного чи зеленого кольору, але і брекети комбінованих кольорів. Така яскрава посмішка-веселка приємно здивує кожного :-)
  • модні форми. На ваших зубах засяють зірки і серця, футбольні м'ячі, квіти, діаманти, навіть улюблені мультперсонажі. Простір фантазії обмежений тільки розміром самого брекета. Даний напрямок дозволяє виготовити і встановити брекет-систему з яскравою індивідуальною концепцією. Як-то кажуть, творімо диво власною посмішкою :-)
    золоті брекети. Комусь золото імпонує набагато більше холодного і «бездушного» металу. А хтось із задоволенням одягне брекет-систему з одним або з двома позолоченими брекетами, Це завжди стильно, красиво і розкішно :-)
Творчо підійшовши до проблеми вирішення неправильного прикусу, ви досягнете того результату, про який раніше і не мріяли. Рік високої зубної моди – це рік впевнених дефіле подіумами власної самооцінки, яка однозначно виросте, як тільки ви зрозумієте, що ваша посмішка – справжній шедевр. Шедеври коштують немало, проте вони завжди будуть в ціні і завжди надихатимуть інших на якісь прекрасні творіння. Бодай на таку ж прекрасну, щиру і геніальну в усіх відношеннях посмішку  :-)

  • ,

Зміни за 5 місяців

Давно тут не писала))
Брекети ношу із задоволенням… от недавно була в ортодонта… такі кольорові резиночки поставила… ЛІТА хочеться)

H9hWwjL22jA

В мене є відлиті з гіпсу щелепи ще до носіння брекетів… дивлюсь на них і на свої зубки… бачу зміни..і радуюсь тому)))
Зуби ніби не болять… но тверду їжу не дуже можу їсти… після якогось свята натирають брекети губи і щоки… но що зробиш… мусить так бути воно)))Досить привикла чистити зуби дуже часто… носити в сумочці щітку)
От так!
  • ,

Інший стоматолог

Сьогодні (фактично вже вчора), не дивлячись на прекрасне свято закоханих, мені довелось завітати до стоматолога. Так вийшло, що запис був тільки на цей день, тож довелося йти, бо проблеми з зубами відкладати неможна (!!!).

Виявилось, що стоматолог-терапевт знає мого ортодонта. Сказала, що непоганий спеціаліст та підтвердила мої сподівання про те, що нижню вісімку зліва не треба буде видаляти (бо зробили рентген, де вісімку теж було видно, корені там добре стоять, коронка трішки зміщена до середини, але для зуба на яснах місця вистачить).

До речі, щодо кармана, який утворений над цією вісімкою: радила не чіпати. Періодично перевіряти, полоскання робити. Та чекати.

Коротше кажучи, і зуби полікувала, і щодо брекетів трішки дізналась, і свято відмітила  :-)

День пройшов плідно, я майже щаслива  :-D
  • ,

Не для слабких...Фото

Не так давно я розповідала що мене чекало після зняття  пластинки (для вирівнювання прикусу): «Без пластинки але з новими проблемами....» і «Пройшов тиждень». Уже більше двох тижнів пройшло, і сьогодні уже похід до стоматолога. Ясна більш-менш вигладають нормально, самі зможете оцінити…

Стоматолог на попередній консультації провірив мій прикус, сказала що усе добре. Але всерівно мене не покидає відчуття що зуби не рівномірно стикаються.І чим більше часу проходить, починаються нові замічання. Наприклад верхні різці торкаються нижніх зубів, при жуванні зачіпають нижні брекети. Получається що прикус повертається назад, чи це уже параноя *unknw*

По правді, інколи бувають моменти що ти розумієш що щось не так, воно уже так затянулось… постійні підліковування як не зубів то ясен..і все більше є сумніви — варто це все було розпочинати??!..

P.S. Фото для порівняння. Не лякайтесь.  :-( Жовтизна як мені сказали із пластинки, туди зубна щітка не проходила..  Перше фото після зняття пластинки.  Друге фото: два тижні пройшло,і почистили штіфи на 6 і 26.  В понеділок ще чистка, то будуть зубки біленькі-гарненькі :-)  :-)

IMG_20150127_072637IMG_20150212_224026

Як не здатись і доносити брекети до кінця вирівнювання?


У «брекетоносінні» завжди приходить момент, коли нестає сил і витримки. Вже не перший місяць ходиш в брекетах, старанно відносиш купюрки до ортодонта, строки зняття залізок відкладаються, твої зуби продовжують боліти, щоки натираються, прогрес є, але вже так давно нічого не мінялось, що перестаєш розуміти: чи справді воно того варте? Це щось схоже на кризу середнього віку: з минулим зробити вже нічого неможливо, а майбутнє здається таким песимістичним… Як же не здатись?

Перше. Згадай, чому взагалі вирішив встановити брекети. Проблеми із зубним рядом, прагнення досконалості, мода. Щось ще? Будь-яка з цих причин заслуговує на те, щоб бути. І бути причиною довершеного результату.

Друге. Порахуй всі досягнення. Яким поганим би все не здавалось, на 100% є хоч якісь успіхи. Не варто про них забувати: так зрозумієш, що все було зроблено не даремно.

Третє. Скажи собі: всі перешкоди, що виявляться на шляху, будуть виховувати силу волі та витримку. За здорову посмішку варто боротись. Нехай це буде невеличка перемога над самим собою, над людською слабкістю та безхарактерністю. Матерям під час пологів теж нелегко, але ж ніхто з них не кидає справу на півдорозі!

Четверте. Шукай підтримки в друзів й однодумців. Розкажи, що тебе тривожить, спитай в інших, чи були і в них такі думки, що вони робили в цій ситуації. Особливо допомагає досвід тих, хто вже «відмотав» свій строк: фото «до» та «після» наглядно демонструють необхідність витримки. А от інформація від тих, хто з якихось причин кинув «брекетоносіння» і вдруге намагається вирівняти зуби, стане повчальним уроком.

А тепер головне: можливо, потрібно шукати корінь зла не у собі та своїх зубах? Може, треба знайти іншого спеціаліста – ортодонта. Зовсім не обов'язково міняти свого на нового. Іноді просте консультування в іншої особи може принести неочікувані добутки.

Тільки подумайте: як було би добре, коли б усе, що ми маємо робити для покращання свого здоров'я чи зовнішності, робилося само собою чи, принаймні, давалося нам дуже легко. Погодьтесь, це було би пречудово. Та життя – зовсім не цукор: воно не біле та не солодке. Тільки час і витримка допомагають здобути бажане.

І на останок. Брекети – це одна з можливостей зробити себе краще. Чому ж не скористатися цією можливістю?

  • ,

Про яблука

З приходом брекетів у моє життя змінилось, хоча і не сильно, багато чого. По-перше, їжа. По-друге, посмішка. По-третє, гігієна ротової порожнини. Може, щось ще? А, так, я почала писати блог)))

яблоко

Трошки розповім, як я їм. Найбільше горе, що я зазнала, маючи брекети, — це відмова від цілих яблук. Яблука взагалі – мої найулюбленіші фрукти. Я ними просто марю: тверді, соковиті, кисло-солодкі – ідеальні для мене. Самий смак – це вгризатися у яблучну плоть. Їм я їх кожен день (чи «їла» буде правильніше?). Після встановлення брекетів (коли ортодонт довго та нудно розповідав про те, що можна їсти, а  що – ні) я недовго була слухняною дівчинкою і вже за кілька днів вирішила яблука їсти «як завжди». Та не вийшло. По-перше, боляче. А по-друге, коли його кусаєш верхніми зубами, мені здається, що брекетини сповзають наверх. Певно, що це тільки здається, та від того приємніше не стає.

Отож, доводиться яблука різати. А порізані яблука – це вже не те(((

До речі, на днях в гостях була. Подружка запропонувала яблуко в пюре натерти, щоб мені боляче не було. Аж пустила сльозу: як про мене дбають  :-)

 

Мама в брекетах,  або 9 місяців незвичайної посмішки!


«Мама посміхнулася, але якось боязко, непевно… Мама щось каже таткові, але я не можу зрозуміти, що саме… Мама роздратовано одягає якусь штукенцію на зуби… Мама… Що з нею?» – якщо коли-небудь людство зможе прочитати думки малюка, який живе спокійним собі життя в утробі матері, то, мабуть,  почує отакий-от схвильований потік думок… Монолог дитятка, яке не може зрозуміти, чому в мами такий поганий настрій і що за штукенція в неї на зубах…

Звісно, найсолодші 9 місяців маминого життя краще не прикрашати залізною посмішкою. Жінка при надії завжди прекрасна, адже вона носить під серцем нове життя. Тому нерівні зуби чи неправильний прикус аж ніяк не причина для того, щоб цей особливий період робити ще особливішим. Будьте собою –і ви будете прекрасними.

Але як себе вести і що робити, коли носіння брекетів співпало із вагітністю? Шкідливі ці стоматологічні залізячки для мами і дитятка чи, навпаки, ні? У цих та інших питаннях ми спробуємо розібратись.

Ще якихось 10 років назад ставлення до брекетів було дуже скептичним, тим більше, до їх носіння у період вагітності. Самі стоматологи відмовляли майбутніх матерів ставити брекети, мовляв, вони погано впливають на захисну емаль зубів, яка і так дуже крихка в період вагітності. Проте сьогодні ця проблема сприймається більш толерантно. Вважається, що виправлення прикусу за допомогою брекет-систем навіть у період вагітності не є чимось небезпечним. Все, на чому варто зробити акцент, – це правильне харчування, яке б допомогло відновити баланс кальцію в організмі майбутньої мами.

Отже, носіння брекетів не зашкодить здоров’ю вашого малюка. Ну хіба що настроюJ  А вам дозволить повернутись з декретного медового триріччя до повноцінного життя справжньою красунею. Подруги, колеги і, звісно ж, чоловік будуть у захваті від вашої геніальної посмішки.

Тим не менше, варто потурбуватись ось про що.

Якщо ви все-таки вирішили прикрасити свої 9 місяців вагітності носінням брекетів, то потурбуйтесь про те, щоб до виправлення прикусу ваш малюк не був причетним. Тобто рентгенівський знімок, який передує встановленню брекетів,  заходи з  оздоровлення ротової порожнини (установка пломб, їх видалення, лікування карієсу та захворювань ясен) мають бути зроблені до того моменту, як малий карапуз закрадеться до вашого животика.

Можливий і трохи інший сюжет – ви мріяли стати власницею красивої посмішки, мріяли стати мамою, але мрія про брекети здійснилась раніше, аніж мрія про материнство. Як бути? Перш за все варто проконсультуватись зі своїм стоматологом. Він скоріше за все не наполягатиме на тому, аби ви знімали брекети на період вагітності, проте поділиться порцією слушних порад.
  1. До санації ротової порожнини вам тепер потрібно ставитись ще серйозніше.
  2. Подбайте про повноцінне, здорове і правильне харчування. Організм мами має отримувати всі необхідні для його повноцінної життєдіяльності речовини.
  3. Вітамінний комплекс. Ваш організм всі свої сили спрямовує на те, аби створити затишок для малюка та підготувати його до народження, а тому потребує підтримки. До­да­ва­йте в свій раціон їжу, зба­га­че­ну кальцієм (сир, мо­ло­ко і молочні про­дук­ти, брокколі, шпи­нат, ки­тайсь­ка ка­пус­та, апель­си­но­вий сік, ревінь, інжир, горіхи, бобові, зла­ки).
Не знайде порозуміння з брекетами хіба що примхливий малюнок із складним характером. Провокуючи у мами в перший триместр вагітності нудоту, він, очевидно, таки досягне власної цілі і змусить вас хоча б на деякий час зняти ті прикрі залізячки. Ну що ж, так тому і бутиJ

В будь-якому випадку носіння брекетів у період вагітності стане для вашого організму ще одним випробуванням. Тому ви маєте вирішити самі для себе, чи готові на шальки терезів поставити власну красиву посмішку і безпроблемну вагітність.

Пам’ятайте, що для свого малюка ви завжди будете власницею найкрасивішої посмішки, адже саме із вашої посмішки розпочалося його життя. Згадайте, як ви вперше посміхнулись його батькові, розуміючи, що це та людина, з якою ви готові подарувати світу нове життя. І згадайте, як посміхнулись, дізнавшись, що станете мамою. «У вас буде синочок, дивіться, які малі рученята…» — то були найсолодші слова, почуті вами за життя. І як тут не посміхнутись?

  • ,

Фото трішки після першої корекції

Нарешті я виділила трішки часу на фотосесію своїх брекетів. Сама з себе посміялась, бо велика кількість фото вийшли з плівочками слини)) це зовсім незрозуміло, бо я кожний раз добросовісно її ковтала))

после 1 коррекции

По результатах порівняння зі старим фото можу сказати: так, мої зуби ворушаться! Вже лівий різець майже на місці, тепер бачу, що і задні зуби потроху «підіймаються», від того сильніше ліву щоку натирають. Навіть, коли я мало розмовляю)))

Ще тільки одна проблема: ми з малою помітили, що присередні різці починають розходитись (утворюється ненависна мені щілинка). Трохи в шоці( та в кінці кінців все має бути ОК, правда?

Моє прекрасне «брекетне» весілля


Не тільки маленьке чорне, а й велике білосніжне плаття мріє одягти кожна дівчина у своєму житті. Адже тільки раз вона йде під вінець, щоб перед Богом і людьми засвідчити готовність бути вірною дружиною своєму чоловікові. Погодьтесь, щира посмішка – це такий же незмінний весільний атрибут, як і сукня. Проте що робити, коли зорі напророчили вам весілля раніше, аніж ви самі того очікували? Що робити, коли ваша посмішка, немов лещатами, скована впертими брекетами, місія яких – зробити її ще досконалішою? Здавалось би, проблема, а насправді … ні. Насправді стоматологічний гордіїв вузол не так складно розрубати. Головне – робити це з посмішкою.
Якщо ви розумієте, що брекети – це ваш шлях до голлівудської посмішки, а весілля – ваш шлях до жіночого щастя, то краще докласти зусиль для того, аби ці два шляхи не перетнулися у часі. Буде взагалі ідеально, якщо до власного весілля ви встигнете зняти ці кумедні залізячки, бо тоді здивуєте нареченого і гостей своєю досконалою посмішкою. Проте не ризикуйте, якщо трохи не встигаєте по термінах. Краще одягти брекети після весілля, а не за місяць до нього.
Тепер порція простих, проте слушних порад.
• Посміхайтесь, що б там не було! Звісно, звучить банально і нереально, адже більшість вважатиме за потрібне сховати «залізну» посмішку від усього світу, але чи варто? Посміхайтесь! Розкішна посмішка – це посмішка щасливої людини. І ніякі брекети їй не страшні. Для того щоб звикнути до думки про те, що у найпрекрасніший день свого життя ви будете виглядати по-особливому, посміхайтесь частіше. І намагайтесь закохатись у свою посмішку, розглядаючи її у дзеркалі.
• Незмінним атрибутом весілля є коровай – символ єднання і продовження роду. І ваше прекрасне «брикетне» весілля за жодних обставин не обійдеться без нього. Правда, відламуючи шматочок весільного хлібця, пам’ятайте про те, що їсти його треба обережно, так, щоб брекети не стали резервуаром для його залишків.
• Сплануйте застілля. І справді, у молодят в день весілля ні на що не вистачатиме часу, а на те, щоб бігати у вбиральню і чистити брекети, і поготів. Звичайно, не варто відмовляти собі у задоволенні посмакувати весільними делікатесами, проте робити це треба з розумом. У довгий ящик краще відкласти думки про м’ясні страви і страви з плавленим сирочком чи рисом. Про зубочистки теж краще забути. Єдине, в чому ви можете знайти відраду, – це стакан із холодною водою. Навіть сидячи за столом, ви можете час від часу, попиваючи воду, прополіскувати рот. Ніхто і не здогадається, чому вам так до смаку звичайна столова вода, а не вино кількарічної витримки.
На власному весіллі треба посміхатись не тому, що хтось може закохатись у вашу посмішку, адже вас і так кохають, а тому, що цей день прекрасний від самого початку і до кінця. Тим більше не варто прагнути досконалості, бо досконале все те, що починається з любові. Напевно, вона і стала причиною вашого прекрасного «брекетного» весілля.
Читайте також: Той самий незручний момент, коли ти з брекетами, а в тебе скоро весілля!