Дещо нове

Дещо нове. Саме так. Нещодавно я дізналася, що моя одногрупниця буде ставити брекети. Я зраділа, бо думала, що тепер ми обидві матимемо багато тем для розмов, це все-таки тепер брекетоносець! Вчора вона вже прийшла з брекетами. Знаєте, їй так вони личили. Зверху у неї керамічні, і їх зовсім не видно, в той же час від неї віє тепер магнитизмом. Я підійшла до неї, спитала як встановлення пройшло. І тут для мене відкрилося дуууже багато нового.
По-перше, їй встановили брекет-систему одразу на обидві щелепи, тоді як мені скоро ставитимуть на другу щелепу, аж через три місяці. По-друге, як можна ставити брекети без кілечок? Виходить, що брекети і дуга тримаються лише на клею, що дуже ненадійно. Цьому доказом є те, що за пару днів вже відвалилося три (!) брекети.
Коли мені встановлювали брекети, то за два тижні до того прилаштували між жувальними зубами резинки, щоб проміжок між зубами збільшився, і кілечка можна було поставити. Їй же нічого подібного не робили, і я не знаю, наскільки боляче їй буде, коли кільця встановлюватимуть.
Я вважаю таку роботу лікаря непрофесійною. Сподіваюся, що ви завжди звертаєте увагу на кваліфікацію людини і ретельно обираєте лікаря.
Хай вам щастить! lips

Новий погляд на брекети

Привіт, знаю, що обіцяла розповісти про видалення вісімок, але свято надворі і зовсім не хочеться обтяжувати вас такою неприємною інформацією. Краще наступним разом.
А зараз я б хотіла написати про одну добру дівчину, яка полегшила мої «страждання» в перші дні носіння брекетів.
Ви, мабуть, розумієте, що така зміна у зовнішності, як брекети, турбуватимуть будь-яку дівчину. От і я піддалася паніці: « Як сприймуть таку мене оточуючі, друзі? »
Та є в мене знайома, яка просто шаленіє від брекетів. Я не знала цього факту про неї, поки вона не побачила мої зуби. Дівчина щиро зраділа, скзала, що вважає брекети дуже красивими і сама хотіла б їх носити! Це була та людина, яка подивилася на лікування брекет-системою по-новому. Дійсно, залізні квадратики на зубах з яскравою резинкою це ніби сережки у вухах, просто пірсинг.
Раджу і вам знайти якусь людину, що подивиться на брекети іншими очима, і звісно ж, вам самим стати такими, адже себе потрібно любити!
bouquet bouquet bouquet
  • ,

Різдво чи як я напилась чаю


Привіт!
Завтра Різдво, тому більшості буде не до читання, хоча я з радістю попрацюю в цей день(дивлячись звісно ким ти працюєш). Згадала про свою пригоду саме в цей день, вирішила поділитись.

Прийшли морози, прийшов сніг, а за цими подіями і потреба в гарячих напоях. Я обожнюю міцний чорний чай зі шматочком лимона, без цукру і солодощів. Саме чай став причиною мого болю.
Справа в тому, що через те, що я також полюбляю поморозити свої зуби морозивом, а потім запити чаєм викликало мою задачу — лопнули декілька резинок на брекетах і моя дуга почала ходити ходором царапаючи мене весь час. До ортодонта я потрапила майже через тиждень, але все ж таки знайшла вирішення цієї задачі для себе — віск. Головне, треба було його знімати до їжі та одягати після їжі (почистити зуби не забудь).

Найсмішніше в цій історії те, що я була у ортодонта за тиждень до Різдва та Нового року, тому мій візит його дуже здивував, а ще більше здивувало те, що я так безпощадно тероризую брекети свої і не боюсь їх зламати. Вічно в мене злітали резинки, лопались чи дуга зкручувалась. Далі напишу про те, що ще я виробляла з брекетами. Але я мушу попередити, краще так не треба робити, хоча роби як хочеш, твої ж брекети.
Щасти!
  • ,

Я на фініші!! HELP !!!!

І так, мої сподівання виправдались, ще трішки і буде завершення цього чудного моменту — носіння брекетів smile. Питання до усіх- хто знімав брекети — як у вас все проходило — чи проходили ви чистку і відбілювання після зняття брекет — системи? Коли вам ставили ретейнери? Якщо не секрет чи сильно коштовно це все обходиться? Дуже дякую за відповідь усім, бо якщо чесно є сумніви чи можна зразу ж після зняття брекет -системи — відбілювати і чистити, у мене лікарі розійшлись трішки в думці, один говорить що можна а мій ортодонт говорить що не бажано зразу ж, варто зачекати тиждень… flushed
А ще мене чекає лікування зубів, брекети трішки зчисали мої двійки, потрібно буде напевно реставрувати… Роботи ще багато, запастись терпінням і коштам.

Найбільший мій страх

Дивно навіть згадувати, але я добре пам’ятаю, як ще чотири місяці тому дуже переживала стосовно брекетів. Ні, я не боялася лікарів, не боялася, що мене дражнитимуть, не боялася болю. Але. Я боялася стати злою, неприємною, дратівливою.
Справа в тому, що я маю досвід спілкування з однією дуже неприємною мені, і не тільки мені одній, особою. Вона носила брекети. Ця дівчина була грубою, вередливою. Свої перепади настрою вона пояснювала болем, який спричиняють брекети.
Мабуть, це все-таки було неправдою, адже зараз вона майже така сама, а брекети давно зняли. Я з нею не спілкувалася, та й вона зі мною поводилася гірше, ніж з іншими. Та уявіть мою розгубленість та моє занепокоєння, коли я подумала, що людям доведеться мене терпіти. Мені стало страшно.
По-перше, я думала, що мене переслідуватиме біль. Доведеться з ним боротися, намагатися не зриватися на людях. Звісно, я не хотіла щоб моя колишня «подружка» тепер насміхалася з мене, і казала, що тепер я її зрозумію.
По-друге, я думала, що все-таки не витерплю болю і втрачу своїх друзів або сваритимуся із сім'єю. І не бачити мені вже гарних стосунків ні з ким… sweat
Але, на диво, нічого такого не сталося. Звісно, перші дні далися нелегко. Важко було споживати їжу. Особливо жувати. Довелося обмежити раціон, щоб не відчувати дискомфорт. Але поступово я повернулася до звичного харчування.
Також з'ясувалося, що існують знеболювальні засоби. І коли проблемний нижній ряд скував біль, можна позбутися його за допомогою Німесилу або іншого знеболювального.
І, нарешті, я не втратила своїх друзів. Хоча мені тепер не світять знайомства і підкати молодих хлопців і надмірна увага, я не впадаю у відчай і депресію smile. Адже зуби вирівнюються, через якихось два роки я буду вільна від брекетів і красивою посмішкою буду всміхатися свтові.
І наостанок хочу сказати: якщо вас переслідують сумніви з приводу ставити брекети або ні – краще вирішуйте ці сумніви на користь брекетів. Тут немає нічого страшного, але є дещо важливе для вас і вашої родини. Не вагайтеся і хай ваші зуби будуть рівними)
Гарного вам дня!
lips lips lips

Команда експертів у дії)))

Бродячи інтернетом, знайшла я смішну картинку. А-ля «Лікарі-ортодонти і їхня біла команда» чи «Герої наших часів»(Але не за Лермонтовим ).Смійтеся на здоров'я!!! stuck_out_tongue_winking_eye
  • ,

Поцілуй мій брекет

Привіт!
Боїшся цілуватись з брекетами на зубах? — Дарма.
Судитиму лише по собі, тому що в кожного свої приколи в голові та вподобання.


Я була в захваті, коли вперше поцілувалась з брекетами.
Це було нове відчуття, трошечки відрізнялось від поцілунку без брекета, але вцілому позитив.

Коли я запитала у людини, яка мене цілує, то почула ось таку відповідь:
«Це таке незвичне відчуття. Ця малесенька перепона лише додає мені рішучості, щоб я подолав її»


Тому любі читачі, не переймайтесь через таку дрібницю.
Додавайте собі приємних відчуттів і радійте життю.

Щасти!

Перший досвід з хірургом

Ось уже місяць пройшов з тих пір, коли мені вперше видалили зуб мудрості. Хочу поділитися з вами своїм досвідом, так би мовити, пережитим.Сподіваюся, що стаття вас заспокоїть і надасть вам сил, якщо на вашому шляху знаходиться це випробування.
Одразу скажу, що боятися хіругра,інструментів, голки, бор-машини не слід. Адже, якщо ви вирішили встановити брекети і вам порадили видалити зуби, назад дороги немає.
Все, що я відчувала під час видалення зуба(тому що видаляється за раз тільки один зуб)- це — укол знеболювального, хоча він і неприємний. Це все, що вам доведеться перетерпіти за годину тридцять, адже приблизно стільки часу займає операція. Якщо вас добре обколять знеболювальним, все пройде нечутливо. Краще потерпіти укол чи втратити свідомість від болю, коли вам розріжуть скальпелем ясна?
Сам процес відбувається так:
1.Вам роблять пробу на знеболювальне, або колять, таке яке вам підходить(за вашим свідченням),
2.Перевіряють, чи ви досі в свідомості і починають операцію: розрізають ясна,
3.Зазвичай зуб сидить у щелепі, тому потрібно буде поколупатися в ній.
4.Можливо навіть пилятимуть бор-машиною,
5.Приблизно за годину ви будете сидіти в кріслі, а ваші ясна зшиватимуть
ТАДАМ!
І за цей час ви нічого не відчуєте, окрім уколу-проби на руці і уколу в ясна.
Ви будете чути хруст і скрегіт, але краще не звертати на це уваги. Тому, що хоч я зараз вас і втішаю, до мене вже підступає нудота. Краще просто дивитися на світло ламп і мріяти про щось далеке.
Звісно, після того, як наркоз буде відходити, у вас можуть початися болі. Вам пропишуть антибіотик, щоби не потрапили інфекції у рану. Доведеться декілька днів притримуватись дїєти: не їсти необроблену їжу, госторого, солоного, не пити гарячі напої.
Також вам випишуть лікарняний приблизно на 5-10 днів, тож відпочивайте в цей час.
Додам, що навіть, якщо у вас немає часу на відпочинок, я б радила відлежатися хоча б два дні. Адже це серйозна операція!
Зараз у мене залишилась ще одна вісімка(зуб мудрості), який видалять вже після зняття брекетів. Скоро я розпоім вам про ще одну операцію на зубках, а поки: Гарного вам вечора і не бійтеся лікарів! sun_with_face
  • ,

Моє життя з еластиками

Не так усе страшно як здавалось в перші хвилини що в них ходити не можливо і не стерпимо cold_sweat Усе терпимо і можливо. Привикла, знімаю і чіпляю набагато швидше, 10 сек і резинка на законному місці! Чіпляю щипцями для брів. Знімаю при вживанні їжі, і це дуже класно, хочеться якоїсь зарази поїсти smile А ні, у тебе еластичне кільце зняти або немає можливості або впадло grin P.S. І відпочинку ні брекети ні еластичні кільця не заважають sunglasses
  • ,

Зубна щітка ?! і моє мальньке, майже завершення ))

Коли у тебе застій з брекетами — нічого не болить, не натирає, висновок- весь процес підходить до кінця smile
Примєно було чути коли у мого ортодонта заходили розмови на корекції про те, як швидко я можу підлікувати зуби, зробити чистку, тому що ретейнери потрібно ставити на протязі тижня після зняття брекет системи. Ти слухаєш і серце радіє, що це все уже закінчиться. Мене особо уже і не засмутив той факт що мій лікар перейшов у іншу клініку, корекція відбувалась на новому місці і в неділю sunglasses Головне що лікар зберігся blush
Потрібно тепер зробити знімок, щоб лікар глянула чи усе добре, через тиждень корекція і почути результати smile
Страшно трішки, я сама бачу що ряд виправився, я чекала що буде трішки ідеальніше, але дивлячись на старі фото, бачу що все набагато крутіше зараз ніж колись. Переживаю дуже якщо зуби самі по собі від тиску, від всього попортились, щоб не прийшлось через пару років вставляти smiley
А ще у мене за останній період проблема з зубними щітками ортодонтичними. Колись булиу Watsons аптеці, того року вони пропали не завозять. Знайшла у Великій кишені аптеці. Сам вигляд щітки — коробки, затертий, таке враження що останні щітки десь за кутків витягають. І якість бажати тільки кращого, за місяць вона у мене уже як кущик опавший smiley smiley Але ціна там адекватна як для мене, біля 40 грн. Бо мені раз пропонували з клініки щітку за 200 грн. Може вона і мега крута, але я щось не ризикнула grin
Як у вас з зубними щітками, де ви купляєте і чи страшно дика ціна? flushed