Мама в брекетах,  або 9 місяців незвичайної посмішки!


«Мама посміхнулася, але якось боязко, непевно… Мама щось каже таткові, але я не можу зрозуміти, що саме… Мама роздратовано одягає якусь штукенцію на зуби… Мама… Що з нею?» – якщо коли-небудь людство зможе прочитати думки малюка, який живе спокійним собі життя в утробі матері, то, мабуть,  почує отакий-от схвильований потік думок… Монолог дитятка, яке не може зрозуміти, чому в мами такий поганий настрій і що за штукенція в неї на зубах…

Звісно, найсолодші 9 місяців маминого життя краще не прикрашати залізною посмішкою. Жінка при надії завжди прекрасна, адже вона носить під серцем нове життя. Тому нерівні зуби чи неправильний прикус аж ніяк не причина для того, щоб цей особливий період робити ще особливішим. Будьте собою –і ви будете прекрасними.

Але як себе вести і що робити, коли носіння брекетів співпало із вагітністю? Шкідливі ці стоматологічні залізячки для мами і дитятка чи, навпаки, ні? У цих та інших питаннях ми спробуємо розібратись.

Ще якихось 10 років назад ставлення до брекетів було дуже скептичним, тим більше, до їх носіння у період вагітності. Самі стоматологи відмовляли майбутніх матерів ставити брекети, мовляв, вони погано впливають на захисну емаль зубів, яка і так дуже крихка в період вагітності. Проте сьогодні ця проблема сприймається більш толерантно. Вважається, що виправлення прикусу за допомогою брекет-систем навіть у період вагітності не є чимось небезпечним. Все, на чому варто зробити акцент, – це правильне харчування, яке б допомогло відновити баланс кальцію в організмі майбутньої мами.

Отже, носіння брекетів не зашкодить здоров’ю вашого малюка. Ну хіба що настроюJ  А вам дозволить повернутись з декретного медового триріччя до повноцінного життя справжньою красунею. Подруги, колеги і, звісно ж, чоловік будуть у захваті від вашої геніальної посмішки.

Тим не менше, варто потурбуватись ось про що.

Якщо ви все-таки вирішили прикрасити свої 9 місяців вагітності носінням брекетів, то потурбуйтесь про те, щоб до виправлення прикусу ваш малюк не був причетним. Тобто рентгенівський знімок, який передує встановленню брекетів,  заходи з  оздоровлення ротової порожнини (установка пломб, їх видалення, лікування карієсу та захворювань ясен) мають бути зроблені до того моменту, як малий карапуз закрадеться до вашого животика.

Можливий і трохи інший сюжет – ви мріяли стати власницею красивої посмішки, мріяли стати мамою, але мрія про брекети здійснилась раніше, аніж мрія про материнство. Як бути? Перш за все варто проконсультуватись зі своїм стоматологом. Він скоріше за все не наполягатиме на тому, аби ви знімали брекети на період вагітності, проте поділиться порцією слушних порад.
  1. До санації ротової порожнини вам тепер потрібно ставитись ще серйозніше.
  2. Подбайте про повноцінне, здорове і правильне харчування. Організм мами має отримувати всі необхідні для його повноцінної життєдіяльності речовини.
  3. Вітамінний комплекс. Ваш організм всі свої сили спрямовує на те, аби створити затишок для малюка та підготувати його до народження, а тому потребує підтримки. До­да­ва­йте в свій раціон їжу, зба­га­че­ну кальцієм (сир, мо­ло­ко і молочні про­дук­ти, брокколі, шпи­нат, ки­тайсь­ка ка­пус­та, апель­си­но­вий сік, ревінь, інжир, горіхи, бобові, зла­ки).
Не знайде порозуміння з брекетами хіба що примхливий малюнок із складним характером. Провокуючи у мами в перший триместр вагітності нудоту, він, очевидно, таки досягне власної цілі і змусить вас хоча б на деякий час зняти ті прикрі залізячки. Ну що ж, так тому і бутиJ

В будь-якому випадку носіння брекетів у період вагітності стане для вашого організму ще одним випробуванням. Тому ви маєте вирішити самі для себе, чи готові на шальки терезів поставити власну красиву посмішку і безпроблемну вагітність.

Пам’ятайте, що для свого малюка ви завжди будете власницею найкрасивішої посмішки, адже саме із вашої посмішки розпочалося його життя. Згадайте, як ви вперше посміхнулись його батькові, розуміючи, що це та людина, з якою ви готові подарувати світу нове життя. І згадайте, як посміхнулись, дізнавшись, що станете мамою. «У вас буде синочок, дивіться, які малі рученята…» — то були найсолодші слова, почуті вами за життя. І як тут не посміхнутись?

  • 0

  • 0

1 комментарий

комментарий был удален
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.