Кому потрібні вініри ?!

Бажаючих встановити собі вініри дуже багато. Люди які не задоволені або формою, або кольором зубів. Коли мова йде тільки про колір — то це ще пів проблеми, і проблема в більшості випадків вирішується за допомогою відбілювання. Але якщо колір зубів змінений занадто сильно, або у них не красива форма  - від народження, в результаті травми або карієсу - тоді найкращим варіантом будуть вініри.

За допомогою вінірів можна:

Виправити наявність між зубами проміжків (діастема, трьома).

13a

Відновити вроджені та набуті дефекти емалі зубів. ( флюорозні плями; тетрациклінові зуби; зуби, потемнілі в результаті травми або лікування кореневих каналів старими методами). 4a

Виправити неправильну форму зуба.

10a

Виправити утворені  на зубах відколи ( скол зуба після лікування).

9a

Відновити встановлені і втративші колір старі пломби

.11a

На сьогодні  лікарі пропонують два варіанти вінірів.  Залежно від способу виготовлення і матеріалу  вони діляться на: терапевтичні з композиту і ортопедичні з кераміки. Перші виготовляються на зубах пацієнта. При цьому використовуються композитні матеріали, аналогічні тим, з яких роблять пломби. Технологія установки така: зуб обточується на потрібну товщину приблизно від 0,3 до 0,7 мм, а потім на його поверхні пошарово формується вінір, завершує процедуру шліфування та полірування. Інакше дану методику називають реставрацією зубів.
  • ,

Архів фото...

Я не раз говорила що не можу знайти фото до брекетів де чітко можна побачити мої зуби. Я знайшла фото, прийшлось обрізати, але доказ того що у мене були криві і жахливі зуби є :-( IMG_9811 IMG_9817

Коли  у тебе брекети, і уже досить довгий період, ти не можеш згадати яка твоя посмішка була без них. Ти уже і не можеш пригадати  як це проводити язиком по верхніх зубах  :-D

Я переживаю за результат, переживаю щоб не прийшлось носити їх більше трьох років, осінню уже буде два роки! просто вірю що лікар — ортодонт  знає краще, і поганого не порадить. І як я зрозуміла по фото дівчат брекетоносців, у мене складний випадок, і тут як не крути а чекати результти прийдеться більше часу…

І до вашого перегляду фото начинаючого фотографа своїх зубів з брекетами, на даний момент мій вигляд і стан положення зубів  *curtsey*

2015-03-24

Історія "Вініри"

На сайті ми згадували про вініри  у статті  Вирівнювання зубів без брекетів!
А зараз хочемо більш детально розказати про них, і починаємо з історії створення :-)

Що таке вініри в стоматології? По суті, це тонкі накладки товщиною не більше 0,5 мм, призначені для покриття зовнішньої поверхні зубів. Технологія не нова, прототипи нинішніх винірів з'явилися ще в 30-ті роки минулого століття в США. Розробив їх лікар Чарльз Пінкус спеціально для голлівудських зірок, які не могли собі дозволити «блищати» жовтими кривими зубами перед камерою. Вініри на передні зуби, які виготовляв для акторів Пінкус, закріплювалися на зубнійї поверхні за допомогою адгезивного порошку і витримували максимум кілька знімальних днів, тому їх можна сміливо віднести до розряду театральної бутафорії. Природно, дана технологія має мало спільного з винірами, які використовують в сучасній стоматології. Тільки коли їх називають голлівудськими вінірами, ми згадуємо історію їх винаходи.
  • ,

Брекети і суспільна думка

Поділюся невеликим черговим персональним відкриттям.

Перечитала вже в інеті роздуми різних брекетоноців з приводу того, як ставляться незнайомі та малознайомі люди до них, коли бачать «залізячки». Прийшла до висновку, що ті, в кого пройшов підлітковий вік, з розумінням ставляться до необхідності носіння брекетів. Проблеми виникають частіше у школярів, особливо у тих, хто з забезпечених сімей. Однокласники їм часто заздрять. Тому дражнять.

А от з дорослими простіше. У минулий четвер довелося спілкуватися з великою кількістю народу, при чому багато хто з них були дуже і ДУЖЕ серйозними. Жоден з цих людей, підкреслюю, жоден не звернув уваги на мої зуби і брекети. А якщо і звернув, то ставилися до мене так само привітно.

Та найбільшим показником нормального відношення до брекетів стало моє відвідування нічного клубу на 8 березня. Була я там тільки з подругою, тож чоловіча увага теоретично могла бути. І що ж ви думаєте? Не дивлячись на мою широку щасливу посмішку (свято ж, все-таки), зі мною намагались познайомитись, розмовляли на різні теми, ставилися приязно. Тож, соромитися брекетів не треба!

P.S. Чи може вся справа була в короткому платті…
  • ,

Зворотній відлік

Нещодавно знайшла персональний блог хлопця-брекетоносця.

Дуже і дуже була здивована, коли побачила величезними цифрами на головній сторінці зворотній відлік у днях/годинах/хвилинах/секундах до моменту зняття брекетів. Щось там біля 800 було.

Мене це так зачепило! Почала думати: 1. як же можна так точно знати дату зняття? На кожній корекції щось нове дізнаєшся, а він аж на 800 днів наперед загадав. 2. коли він зрозуміє, що відведений ним строк не співпадає з реальністю, що він зробить? Екстрено замінить цифри? Вийде весело  :-)

От зараз сиджу і вираховую, скільки мені лишилось. Орт обіцяв десь півтора роки. Виходить приблизно травень-червень-липень 2016. Але ж всяке може бути!

Чекаю з нетерпінням цього червня: планується знімати брекети моїй малій, хочу подивитися, як саме все буде відбуватись та як клеїти ретейнер будуть. Цікаво дуже  :-D

А як зі зворотнім відліком у наших брекетоносців?
  • ,

Мій колаж фоточок

Мій ортодонт зовсім фоток не робить))
Роблю це сама кожного місяця… спостерігаю змінами на фото… от уже 5й місяць з брекетами… так скоро час біжить))
Резинки кожного місяця різні ставлю… а от останнє на в/щ ортодонт поставила стрічку для усунення проміжків між зубами..)
H0qJ0pC5p60
lIc5rt7boAw
mhVaLprVSHI
S8EKpIbsAS0
pD117eTYjus

HELP!

Тема: «БРЕКЕТИ» ніколи не є вичерпною! Постійно появляються новинки, спростування старої моделі і удоконалення! Підскажіть нам, про що б Ви хотіли почитати, дізнатись більше!!! Не потрібно буде шукати по десяткам сайтів, ми це хочемо зробити для Вас :-) Можливо є якісь аспекти чи окремі питання по ортодонтії! *sorry*

Ми запитаємо у ортодонтів, проконсультуємось і постараємось дати відповідь на будь які запитання *yess*

 
  • ,

Фото!

DSC_9846.JPG25555

Хотілось фото, з червоною помадою як у Лєнки, а получилось фіг зна що… :-D Не пристосовані мої зуби до такого шику)  Вони криві, надщерблені, не рівні, на фото бачу що ростуть в різні сторони. І ось дилема, немає фото щоб побачити які вои були до того, є фото здалеку,  лікар — ортодонт не робив фотографію «до», забула нажаль. Так що любі брекетоносці прийміть до уваги!!! Робіть фото, просіть ортодонта щоб робив фото! Тільки так ви зможете побачити результати, і оцінити свою чудо брекет-систему

PS. фото з архіву, ось такий у мене зараз кіпіш на зубах

«Брекети допомогли мені стати актором»

Screenshot_2015-03-18-22-56-18

Голлівудська зірка Джеймс Франко (James Franco ) розповів світові про криві зубах і прагненні бути знаменитим.

Джеймс з самого дитинства мріяв знайти славу і свій фан-клуб. Будучи маленьким хлопчиком, він обклеював стіни своєї кімнати плакатами із зображенням кумирів і таємно від своїх однокласників і вчителів мріяв стати знаменитим!
При цьому у майбутнього актора майже не було друзів, і він весь час проводив наодинці з собою.
«У дитинстві криві зуби робили мене схожим на якогось страшного жука, але брекети носити не хотілося, — зізнався Франко в одному з інтерв'ю. — Тоді мама сказала, що без них я ніколи не стану актором. Довелося змиритися… ».
Зате тепер чарівна посмішка зірки зводить з розуму тисячі прихильниць і змушує продюсерів пачками висилати запрошення на головні ролі. Шедевр з його участю від компанії «Дісней» в головній ролі — «Оз: Великий і жахливий».

Естетичні брекети. Керамічні або сапфірові?

Бажання пацієнтів виправити прикус, "вирівняти" зуби непомітно для оточуючих — цілком зрозуміло.
Сьогодні кожна фірма, що виробляє ортодонтичну продукцію, пропонує вибір брекетів — керамічні та сапфірові, тобто так звані непомітні або малопомітні брекети.
Як вибирає пацієнт?
Звичайно ж, оцінюючи які брекети будуть менш помітні на зубах. Кажуть, що краще один раз побачити, ніж сім разів почути.
Ось так виглядають керамічні брекети:

clear-braces-ortho-technology-pureЕСТЕТИЧНІ-БРЕКЕТИ2

Дуга може бути як і металева сірого кольору так і білого кольору. Все вирішує пацієнт.
Так виглядають сапфірові брекети:

DSC02260
Які фактори, крім естетичного компонента, необхідно враховувати при виборі матеріалу, з якого виготовлені брекети?
Якщо пацієнт бажає брати активну участь у виборі ортодонтичного апарату, то йому необхідно вникнути в питання — в якій мірі його клінічний випадок є складним. Адже якщо лікування складне, то значить воно тривале і навантаження, які будуть сприймати брекети, більш високі.
Найлогічніше, лікувати складні випадки найбільш міцними брекетами. Ну а прості випадки, можна лікувати якими завгодно брекетами.
Найміцніші брекети — це металеві брекети.
Менш міцними брекетами є — керамічні.
Самими крихкими є сапфірові брекети.
Пацієнту складно пояснити — як виміряти таку категорію, як "нерівні зуби". Це легко зрозуміти після установки брекетів.
Лікування металевими брекетами більш прогнозоване. Але чи означає це, що лікуватися в цьому випадку можна лише металевими брекетами? Ні! Можна лікуватися і естетичними брекетами! Адже поламані брекети можна замінити в ході лікування. Це потребуватиме додаткових фінансових витрат і подовжить загальний час лікування. Але якщо пацієнт бажає зробити усвідомлений вибір на користь менш міцних, але більш естетичних брекетів, то це його право.
Для прийняття остаточного рішення, якими брекетами проводити лікування свого випадку, вислухайте думку ортодонта.
Ортодонт, всебічно оцінивши Ваш клінічний випадок, повинен підказати які брекети будуть більш надійні і не підведуть протягом усього періоду лікування.