Рашида Джонс

r1GGGpN

Народилася в Лос-Анджелесі в родині музичного продюсера Квінсі Джонса та актриси Пеггі Ліптон.

Знімалася в ролі Карен Філіппеллі в серіалі «Офіс» і Енн Перкінс в серіалі «Парки і зони відпочинку», а також фільмах «Люблю тебе, чувак» і «Соціальна мережа».

На кінофестивалі Санденс-2012 представила романтичну комедію «Селеста і Джессі назавжди», в якій виступила як сценарист і виконавиця головної жіночої ролі.

Здобути чарівну посмішку допомогли їй брекети у молодому віці!

Догляд за брекетами!

hyg8

Про особливості гігієни порожнини рота у разі носіння брекетів стоматолог повинен попередити людину ще до установки брекет-системи. Бажано, щоб програма гігієни порожнини рота була розроблена саме для вас, тобто з урахуванням особливостей саме вашого організму.
Щоб гігієна порожнини рота при носінні брекетів була задовільною, треба максимально чітко дотримуватися всіх тих рекомендацій, що дав вам стоматолог. Якщо в звичайному житті людина, як правило, користуються однією зубною щіткою, то при установці брекетів арсенал засобів гігієни порожнини рота помітно розширюється.
Звичайно, звичайна зубна щітка залишається як і раніше актуальною, однак тепер буде вимагатися щеспеціальна щітка з V-подібним вирізом. За рахунок такої форми, щітка досить успішно дозволяє чистити зуби, на яких встановлені брекети.
При носінні брекетів людина повинна чистити зуби не менше двох разів на день і полоскати рот після кожного прийому їжі. Чищення зубів повинна бути не «на льоту», а триває не менше 2-3 хвилин. Причому це стосується всіх типів брекетів, в тому числі і лінгвальних. До речі, у випадку з лінгвальними брекетами гігієна порожнини рота найбільш важкою, саме з цієї причини наявність лінгвальних брекетів в роті, як правило, вимагає більш частих візитів до стоматолога.
Одна з найбільш проблемних зон чищення зубів у випадку з брекетами — область між яснами і кільцем брекета. Тут необхідним засобом гігієни буде спеціальний йоржик у вигляді конуса. Зазвичай такий йоржик складається з ручки і декількох змінних насадок, які можуть бути різного розміру.
Ще одний необхідний засіб гігієни при носінні брекетів — суперфлоси. Суперфлос являє собою зубну нитку, на кінці якої є товстий наконечник. Ефективність суперфлосу набагато вище, ніж ефективність звичайної зубної нитки, так як товстий наконечник дозволяє очищати поверхню над дугою брекета. Взагалі, суперфлосси можна використовувати не тільки в разі чищення зубів з брекетами, а й для чистки мостових протезів, імплантантів та інших ортопедичних конструкцій.
Як правило, виправлення прикусу за допомогою брекетів триває трохи більше року. Іноді вдається повністю виправити прикус за рік, а іноді доводиться носити брекети протягом ряду років. Під час ортодонтичного лікування брекети постійно знаходяться на зубах пацієнта, причому під час їх носіння вам доведеться періодично здійснювати візити до свого ортодонта, тому іноді може вимагатися їх корекція.
У деяких людей після зняття брекетів зуби знову прагнуть повернутися у вихідне положення. У цьому випадку на зуби потрібна установка спеціальної металевої дуги — ретейнера. В окремих випадках замість незнімного ретейнера використовують знімну капу.
Завдяки виправленню прикусу, гігієна порожнини рота поліпшується, так як скупченість зубів виправляється. Чищення зубів стає ефективною і ясна вже не кровоточать, та й запах з рота зникає.
Так що ортодонтичне лікування зводить всі проблеми пародонтологічного характеру нанівець.
  • ,

Початковий етап.... - Як я ставила брекети в Німеччині

Проблеми  у мене були типові для всіх: криві зуби, а особливо два верхніх ікла, прокручені з обох боків. І нижні не дуже були ідеальні, криві, що і дуже було замітно. Свої проблеми я бачила, але не дуже хотіла звертати на них увагу, чи вік чи боязнь до брекетів. Але зараз дуже завдячую своїй мамі, яка мене вмовила поставити брекети *kiss*

До щелепного ортодонта мене направив мій стоматолог. Він мені порадив хорошого лікаря-ортодонта.  У нас тут обов'язковим є страхування. У випадку з брекетами, якщо ти ставиш собі металеві, то страхова компанія повністю відшкодовує затрати. Консультації і регулярні корекції все оплачує страхова. У моєму  випадку металеві я не захотіла, для мене вони виглядають страшно, вік 18 років  :-)  Я поставила собі кераміку, у цьому випадку страхова компанія відшкодовує лише 20%, після закінчення курсу лікування. Лікарню і лікаря я могла обирати сама.

Після узгодження всіх питань по вибору лікаря, ціни і вибору брекет-системи — розпочались консультації з щелепним ортодонтом.  Перш за все прийшлось виривати два зуби. Добре, що тільки на верхній щелепі, на нижній уже само по собі зменшилась кількість! Після виривання я чекала два тижні коли заживуть  рани, і тільки тоді мені поставили брекети на дві щелепи одразу.

P.S. далі буде  *curtsey*
  • ,

Повне життя "кривозубиком" - реальність чи сон?

Доброго дня, мене звати Артем і ця історія про те, чому я тривалий час не міг назвати свою посмішку «особливою» чи «привабливою», чи взагалі хоч якоюсь. Ще років з дев'яти я став помічати що з моїми зубами — щось відбувається не так, проте як і всяка дитина не дуже звертав на це увагу (ну знаєте, в цьому віці — є речі цікавіші, ніж загладати до власного рота). Щороку ситуація з зубками погіршувалася та в родині грошей на це не було (ніколи і ніяких) ну а власне в мене самого також не знаходилося такого кошту (якщо цікавилися, брекет-система зараз коштує дуууже здоровецьки).

Отож коли мені вже було 18ть усі передні зуби були криві, вони постійно тягнули за собою нові й нові ряди, тим самим натякаючи мені на те, що незабаром весь мій рот перетворится на забор старой хати, під який підклали гранату. Доречі, не дивлячись на усі проблеми с зубами — вони ніколи не дарували мені комплексів, у мене не було проблем з дівчатами, або друзями, я завжди просто не зважав на це і як я зрозумів вже потім, нікого навкруги це не турбувало. Тож можете трохи розслабитися, любі кривозубці, але все одно підрівняйте це страхіття!)))

Згодом, коли я навчився своїм мозком та комунікабельністю непогано заробляти та у 19 років мав змогу все ж таки почати виправляти свої зубки — я був дуже здивований тим що з ними почало відбуватися, але про це розвовім вже згодом. Основною метою мого вирівнювання — все ж був не комплекс, що його могли породити зуби безпосередньо у той час, а скоріш вклад у майбутнє, тому що я мав плани та амбіції щодо спілкування з високими людьми та публічності своєї персони.

Більше згодом;) Світлого неба та щирих посмішок, кривозубці та брекетоносці) :-)
  • ,

Як і чому я вирішила поставити брекети...

На нерівність своїх зубів я почала звертати увагу ще в школі. Мене це пригнічувало і я соромилась широко посміхатись, що далі переросло у звичку… Раніше я жила в провінційному містечку, там брекетів лікарі не ставлять(така наша медицина). Максимум який був можливий це – вирівнювальна пластина, яка результатів не приносила.  З часом я вирішила, що мабуть так уже і залишусь з кривенькими зубками…  Через декілька років я приїхала жити до Києва. Минав час, а стан моїх зубів став все гірше. Все частіше мій стоматолог наголошувала на брекетах. Адже це не тільки красиво естетично, це запорука гарного здоров`я( я не знала, що не правильний прикус призводить до проблем з кишково-шлунковим трактом). Хоча, я хотіла, але мене зупиняв страх болю і фінансове питання (завжди брекети не були дешевим задоволенням).  Я почала шукати лікаря. Ходила від одного до другого, доки не знайшла.  І все одно думала, вагалась, місяць ще дзвонила лікарю і засипала питаннями, які мене хвилювали. Вирішила. Буду ставити, я сильна, зможу потерпіти, адже здоров`я найголовніше!

Минуло три довгих роки. Багато сталося за цей час. Навіть прийшлось видалити два зуба! Але згадуючи, погодилась би на все ще раз, бо воно того варте!

Ось уже два місяці насолоджуюсь гарною усмішкою!
  • ,

Причини моїх «кривостей»

Кожен раз дивлячись на своє відображення у дзеркалі (точніше, на відображення зубів у брекетах), починаю задумуватись: а чому в мене не було красивої посмішки з дитинства?

От сьогодні ввечері надумала.

По-перше, в мене справді спадковість не дуже хороша. В мами такий же неправильний прикус, як і в мене. А от моя сестра пішла в батька: в неї прикус правильний, тільки два присередніх верхніх різця під кутом одне до одного стояли.

По-друге, згадала нещодавно, як в дитинстві полюбляла «зализувати» нові зуби – ті, що тільки прорізувались. Було так цікаво відчувати ріжучий край язиком. Дивно, еге ж? Батьки бачили та сварились, але я продовжувала таке робити, коли ніхто не бачив.

По-третє, недавно знайшла в інтернеті серед причин виникнення кривості зубів надмірне накушування, що призводить до передчасного стирання зубів. Страждаю на таке. Я взагалі мало виплескую емоції, все тримаю в собі. От і помітила: як щось погане трапляється, я сильніше стискаю щелепи і таким чином зменшую прояви стресу (мабуть). Треба із цим боротися, бо проблема не тільки в кривості, а ще й в розмірах зубів та їх стиранні.

Хоча, можливо зуби стираються саме через неправильний прикус, і моя «психологічна розрядка» методом стискання щелеп тут не до чого. Не знаю…

Та в незалежності від причин, сподіваюсь на відмінний результат брекетоносіння  :-)

СИСТЕМА виправлення прикусу INVISALIGN

shutterstock_69850939_1300

Система виправлення прикусу Invisalign — це одна з найпрогресивніших технологій сучасної ортодонтії, розроблена в США. Якщо раніше виправлення прикусу у дорослих було можливо тільки за допомогою брекетів, то тепер для цього можна використовувати спеціальні капи інвізілайн. Давайте розглянемо цю систему виправлення прикусу докладніше.

Правильний прикус — невід'ємна складова здоров'я та краси зубів. Про те, щоб мати правильний прикус, мріють практично всі. Однак його виправлення за допомогою брекетів — процес довгий і досить трудомісткий. Коли людина дізнається, що брекети доведеться носити два роки, то в ряді випадку він відмовляється від ідеї виправлення прикусу.

Виправлення прикусу інвізілайн — це революційна методика в ортодонтії, яка стала використовуватися зовсім недавно. Головне її перевага полягає в тому, що для виправлення використовуються не брекети, а капи, які виготовлені з прозорих полімерних матеріалів. Завдяки прозорості вони абсолютно не видимі на зубах. І в той же час ефективність виправлення прикусу за допомогою системи Invisalign досить висока, оскільки каппа здійснює позиціюнування кожного зуба в потрібному напрямку.

Технологію виправлення прикусу Invisalign називають «невидимою ортодонтією». Це означає, що користуватися прозорими каппами можуть всі, хто не хотів носити брекети з причини того, що вони помітні для оточуючих. Позиціонери Invisalign завжди виготовляються індивідуально на надточному обладнанні. Ця обставина дозволяє називати дану методику виправлення не тільки невидимою для оточуючих, то і досить ефективною.
Перевагами виправлення прикусу системою інвізілайн є:
  1. Це якісна альтернатива брекетів: тепер для виправлення прикусу носити брекети зовсім не обов'язково.
  2. Брекети може зняти тільки лікар. Капи Ви можете зняти самі в будь-який момент, наприклад, тоді, коли вам потрібно почистити зуби.
  3. Якщо до брекетів людина звикає протягом декількох днів, то до Каппа Invisalign протягом двох-трьох годин.
  4. Час лікування системою Invisalign зазвичай складає не більше року, тобто, виправлення прикусу здійснюється швидше, ніж у випадку з брекетами.
  5. Дана система виправлення прикусу практично універсальна. Вона не застосовна лише у дітей, а також у дорослих з серйозними аномаліями розвитку кістково-щелепної системи.
Капи для виправлення прикусу використовувалися і раніше, проте тільки система інвізілайн дозволила зробити вирівнювання зубів по-справжньому ефективним. Лікування за допомогою системи інвізілайн здійснюється досить просто.

Найперший етап — зняття зліпка з зубів. Для цього використовуються спеціальні безусадні матеріали. Після цього зліпки скануються спеціальним 3D-сканером для того, щоб точність електронної копії зубів була максимально високою. Послідовність переміщення зубів розробляється за допомогою спеціальних комп'ютерних програм, що дозволяють врахувати всі необхідні нюанси. Останній етап — виготовлення і носіння кап Invisalign.

Виправлення прикусу системою Invisalign — це вже не майбутнє, це справжнє сучасної стоматології. Це процедура, яку тепер ви можете робити не тільки в США, але і в Україні.  Вартість однієї капи приблизно 1500 гривень. Курс лікування  проходить за допомогою від 10  до 40 капп, а терміном від 9 до 18  місяців.

Чищення зубів і профілактика

Запобігання будь-яких стоматологічних захворювань — одна з найважливіших задач стоматології. Вирішується дана задача шляхом дотримання людиною особистої гігієни порожнини рота, регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога і здійсненням низки профілактичних стоматологічних процедур.

Особиста гігієна порожнини рота — це вид гігієни, який кожна людина робить самостійно. Однак даний факт зовсім не означає, що ви самі повинні підбирати засоби особистої гігієни порожнини рота. У розвинених країнах вже давно звикли, що цим питанням займається професіонал, тобто лікар. Саме лікар стоматолог (це може бути терапевт або гігієніст) має порекомендувати вам засоби особистої гігієни порожнини рота.

Сучасні засоби особистої гігієни порожнини рота — це не тільки зубна паста і щітка. Велику роль при чищенні зубів відіграє те, чи користується людина зубними нитками. Нитки дозволяють очищати зуби в тих місцях, які не підвладні для чищення зубною щіткою. Більше того, зараз існує безліч полоскань для порожнини рота. Зрозуміло, що рекомендації з вибору полоскань, ниток, зубних паст повинен давати лікар, тому за своїм хімічним складом ці засоби гігієни можуть відрізнятися досить сильно.

Профілактичні огляди у лікаря
Важливість проведення регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога не можна недооцінювати. Переважна більшість стоматологічних захворювань — це захворювання, які розвиваються досить повільно. Саме завдяки даним фактом лікар завжди зможе зробити адекватні кроки в разі, якщо побачить поява карієсу або захворювань ясен.

Стоматологи всього світу вважають, що профілактично огляди у стоматолога для дорослих людей повинні здійснюватися не рідше двох разів на рік, а для дітей — трьох разів на рік. Якщо у людини є неправильний прикус або є схильність до яких-небудь захворювань зубів або ясен, то частота профілактичних візитів до стоматолога повинна бути збільшена.

Професійна гігієна порожнини рота
Не будь-який зубний наліт можна очистити за допомогою чищення зубів звичайною зубною щіткою. Якщо наліт стійкий або є зубний камінь, то можна пройти процедуру професійної гігієни порожнини рота. Дана процедура — це чистка зубів за допомогою ультразвуку за методикою Air Flow. Даний метод чистки є повністю безпечним і дуже ефективним. Протипоказання до використання даного методу існують, але їх зовсім небагато.

Професійне чищення зубів Aif Flow — це гарантія того, що зубний наліт навіть з самих важкодоступних поверхонь зубів. Проведення даної процедури в рази знижує ймовірність виникнення будь-яких захворювань ясен, оскільки процедура дозволяє повністю видалити зубний камінь, що знаходиться навіть в безпосередній близькості з яснами.
  • ,

Сподіваюсь, що не вічно

Знайдено на просторах інтернету

вечно смотреть

Дуже і дуже сильно сподіваюсь, що все-таки рівняти зуби доведеться трішки менше, ніж вічно  :-D

В мене тільки четвертий місяць іде, та здається, що вже кілька років ходжу в брекетах  :-)

  • ,

Моя "енна" консультація :-)

Я наважилась ) Закруто сказано наважались, так собі рішилась на кольорові лігатурки, але тільки на нижніх. У мене лігатури зараз тільки на нижніх, на верхніх куча дротиків, так краще стягується, на думку ортодонта. Розпитала про чутливість, і це все повязано з карієсом на зубах. У мене ямки поутворювались в самих зубах, і там проживає карієс, який потрібно лікувати. Так що буде мені чим зайнятись в наступний місяць…
Моя здивованісь коли виявилось що лігатури на одну щелепу коштують 100 гривень. Це і вправду так?? Я не наважилась запитати ортодонта, мені варстість оголосили в кінці сеансу :-)