• ,

Про їжу

Зараз, вже через 5 місяців після встановлення брекетів, я перестала бути перебірливою з їжею. Їм майже все підряд. Тож раціон в мене дуже різноманітний. Навіть знайшла цукерки типу грильяжу, але м'якенькі: я горіхи просто обожнюю.

А орт мене на кожній консультації питає: «Ти взагалі щось їси?» або «Ти ж на дієті не сидиш?» Мене ці питання завжди дивували. Я ж не худенька якась.

А на останній консультації я зрозуміла, чому він так цікавиться. Виявилось, що йому не вдається знайти залишків їжі на брекетах, бо я добре чищу зуби. А я ж з тим чищенням майже маніяк: перший етап – запивати усе з'їдене водою або чаєм, другий – виколупування язиком, третій – полощу водою, а потім ще щіточка, іноді – флосс.

І так вже негаразди з тим оголінням шийок, не хочеться проблем ще і з нальотом або карієсом  :-(
  • ,

Привичка

Відбулась вчора позачергова корекція! Останнім часом у мене все спокійно, я походу настільки привикла до брекетів що і в якісь мірі забула про них :-) Лікар замітив що проміжки між зубами( де колись були четвреті) досить не погано сходиться! Передбачив що мені вже не так і далеко до кінця… а тепер я почала розуміти тих, хто коментує своє зняття брекетів жалісливим прощанням! Ти привикаєш, до болю привикаєш до натертості щоки і губи,  це стає звичайним станом для тебе :-) Чи я полюбила їх??!) Наврядчи, просто привичка :-)
P.s у мене консультація виросла в ціні… уже 200 грн… А у вас?

Якого кольору лігатури ваші улюблені???

Ну а тепер по темі)

10 днів з брекетами, а таке відчуття, наче вже півроку пройшло. Зручно.

Через 10 днів йду на прийом до ортодонта. Думаю, якого кольору лігатури ставити… В кого які улюблені???? Порадьте)

І ще маю запитання… Мені не робили зліпок щелепи. Правда, в мене є знімок всієї ротової порожнини. Це нормально?
  • ,

їжа і мої брекети

Згадую коли мені вперше поставили брекети… Всі зуби шатаються, болять, вкусити нічого не можу. А їстоньки то хочеться. На допомогу прийшов блендер, вирішення всіх моїх проблем! Перший тиждень всю їжу перебивала в кашку, як малючку, і на роботу з собою теж таке брала. Не лякало мене м`яско і інша їжа, яку треба довше жувати. Звичайно смак трохи не такий як ми звикли відчувати, та краще так, ніж одна пюрешечка і кашка овсяночка. Далі різала все на маленькі шматочки, щоб одразу покласти до рота. О, вже світ мені посміхається, все не так погано, як здавалося з першого погляду. Жувати виходило, а от відкушувати було ще боляче. Через деякий час перейшла на звичну їжу і зовсім розсміливішала, навіть горішки хрумкала! Та був на моїй практиці і сумний досвід злітання брекетів, після шашличку і огірочків. Про це на пишу окремо.

Давайте підтримувати одне одного, брекетоносці

Саме так, адже це — не важко, коли бачиш брекетоносця на вулиці, зовсім просто посміхнутися йому, побажати доброго дня, адже тобі близькі ті ж самі речі, що й цій людині.
Цей світ — дуже жорстка річь і кожен з нас майже щодня зтикається з проявами цієї жорстокості, вихід з цього тільки один — стати добрішими и уважнішими одне до одного. я пам'ятаю свої відчуття при зустрічі з брекетоносцями, при спільних посмішках та купі спільних тем, з одного боку людина — може бути тобі зовсім лівою та незнайомою, але брекети — той аспект, що робить вас майже сімєю. Ви годинами можете розмовлять про тупі речі пов'язані з носінням заліза і це зближує.
Впевнений, завдяки брекетам багато хто — знайшов своє кохання, багато людей знайшли друга на все життя саме завдяки брекетам, хтось навіть найшов своє покликання або захопився стоматологією, що потім повело його по життю, тож дивитися на всі ці речі треба виключно позитивно та з розумінням того, що кожної миті коли щось міняється, з Вами відбувається щось прекрасне.

Будьте впевнені, якщо ви почнете змінювати світ з себе (як нам рекомендують пращури), та допомогати людям у яких ті самі проблеми що й у вас, то у момент коли Вам буде необхідна допомога (будемо сподіваися, що це завжди буде незначна психологічна потреба) — у Вас буде не одна широка спина на яку можна покластися.

Будьте добріші та уважніші, щасти Вам)