• ,

Капи і ретейнери

Дуже вибачаюсь що довго неписала. Травневі свята, самі розумієте, виїзджала за місто.

Продовжу тему капи і ретейнери. Чи насправді потрібні?

Дуже тебе, Nato4ko, розумію. Я теж мрію щоб все закінчилось. Так, чесно кажучи, набридло ту капу носити…але треба! Тим паче, що це не назавжди, а на деякий час. Я свою на верхній щелепі носила пів року. Думаю, ы з нижньою буде так само. А ретейнер, він зовсім не заважає. В мене їх два! Заміни  не ті, не інші  не потребують.

Можливе корегування. Вмене була ситуація коли трішки відколовся матеріал, на якому тримається ретейнер. На прийомі, лікар просто нанесла новий матеріал. Зламати капу чи ретейнер, як брекет не можливо. Тож не варто нервувати по цьому приводу!

Ортодонтичні імплантанти

ОРТОДОНТИЧНІ-МІКРОІМПЛАНТИmicroimplants_2

У яких випадках і коли потрібні ортодонтичні імплантати?

Ортодонтичне зміщення зубів засноване на принципі сили і протидії. Для переміщення одного зуба, потрібно використовувати інші зуби використовувати для стійкої опори. Для того, щоб перемістити два зуба — також. Що робити, щоб в тому ж напрямку зрушилася вся зубна дуга? У цьому випадку потрібні додаткові механізми опори, стабільно прикріплені до кістки — зубні імплантати або ортодонтичні імплантати.

Зубні імплантати можуть бути використані в разі відсутності одного або декількох зубів. Встановивши один імплантат, він приживається і до нього кріпиться тимчасова коронка, і до неї приклеївши брекет, він включається в зубну дугу, і тоді, за допомогою його, як опори, можна зрушити всі інші зуби.

Ортодонтичні імплантати використовуються в тих випадках, коли не відсутній жоден зуб. У таких випадках, немає місця для установки імплантату і необхідно використовувати більш дрібні структури, такі як ортодонтичні гвинти, які встановлюють між країнами, або титанові пластини, які прикріплюються до кістки декількома титановими гвинтами.

Ортодонтичні гвинти або мікроімпланти встановлюють атравматично, це не хірургічна процедура, яка вимагає всього лише простого знеболювання. З іншого боку встановлюють між країнами, обмежує рух поруч розміщених зубів, тому в процесі лікування їх часто доводиться переміщати в інші області.

Мікропластинки — набагато більш стабільна структура, яка кріпиться до поверхні щелепи декількома гвинтами над коріннями зубів. Таким чином, вони не будуть перешкоджати руху сусідніх зубів. З їх допомогою часто можливо змістити і еластиком потягнути зубну дугу. Єдиний недолік — їх кріплення, яким би воно не було простим, є хірургічною процедурою. Ця процедура проводиться під місцевою анестезією. Мікропластинки широко використовують і в дитячому віці: прикріпивши дві платівки до верхньої щелепи і дві — до нижньої, за допомогою еластика можна модифікувати ріст щелепи і в деяких випадках уникнути ортогнатичної операції.

Мікроімпланти в області неба. У підлітковому віці і навіть у молодому дорослому віці до 22 років, часто зустрічається перехресний прикус, коли верхня щелепа недостатньо виросла в ширину і залишилася вузькою. У дитячому віці ця проблема легко вирішується розширюючи верхню щелепу апаратами для швидкого розширення, через центральний шов неба. У дорослому віці цей шов вже скостенілий і розширення неба практично не ефективно — замість того, щоб розширювалася щелепу, апарат розсовує самі зуби. У підлітковому віці проблема перехресного прикусу може бути вирішена за допомогою апарату для швидкого розширення, але на відміну від дітей, апарат впирається не в зуби, а в мікроімпланти, встановлені на небі. Вони гарантують, що буде розширяться щелепу, а не зуби зміщатися убік.

 

Нас мільйони :)

Прийшла я сьогодні в садочок… на співбесіду…

Зустріла ще 3 вихователя в брекетах  :-D
Цей світ мене потрохи радує !  :-) :-)

Співбесіда, наче, добре пройшла. Прийшла, посміялась і пішла!
Кажуть, покличуть на другий етап відбору… Буде видно =)

P.S. брекети справді притягують хороше  *heart*

Чому наша посмішка - так важлива суспільству/психологічний аспект брекетів

Так вже повелося, що люди з самого початку свого більш-меньш свідомого життя — починають оцінювати та обирати тих, хто може бути з ними поряд, та хто може «достучатися» до їхнього серця. Тож у кожної людини яка присвячує цьому ділу якийсь час — є певний набір пунктів, що дозволяє цей вибір призвести максимально правльно саме для неї.

Коли людина засуджує іньшу по зовнішнім факторам (криві зуби, чи погана шкіра) — це звичайно не говорить про велику кількість розуму у зієї людини, тому як ці зовнішні речі — ніяк не роблять їх «власника» гіршою людиною, проте так доволі часто трапляється у нашому світі. Тож брекети, як штука, що рівняє зуби — дуже важлива у тому плані, що ми розширюємо межі та робимо себе відкритими для більшої кількості людей, якій саме ці зовнішні фактори — здаються важливими та необхідними.

Звичайно, людей, що оцінюють тебе виключно за твоїми зовнішніми вадами — краще не допускати до кола друзів чи близьких, проте, життя — така штука, що ніколи не знаєшь хто з цих зверхніх, або дещо нещирих людей — викажеться тобі корисним та необхідним через деякий час.

Тому брекети, як спосіб розширення своєї реальності, кругу знайомств, та можливостей — дуже важлива штука, особливо якщо у Вас за специфікою роботи чи діяльності — є у цьому необхідність.
Широка посмішка — широкий світ!) Добра Вам, брекетоносці!)

Тільки пельмені, тільки хардкор...

Третій день з брекетами. Живу на йогуртах.
На публіці все чудово, ночами собі тихенько думаю «завтра здохну»  :-) *pardon*
Мої рідненькі приготували пельмені.
Їж, казали вони… Пельмені м'ягенькі, наполягали вони…
Смішні…

Сьогодні пчихнула, так щелепами стукнула, що досі ниє  :-D
Куди мені до пельменів..  :-D
  • ,

Відповідь для Nata

Я за те щоб ставити ретейнери і носити капу. Це набагато легше і комфортніше за брекети. Ретейнери ніхто окрім вас не бачить, вони зовсім не заважають і в них не застряє їжа. Капа тільки на ніч, тому вона теж не буде заважати життю.

Я була свідком однієї ситуації, думаю це тебе переконає. Один юнак, молоденький, років 15-16, з дуже багатої  і дудже-дуже крутої сім`ї носив брекети протягом якогось часу. Після зняття йому зуби нічим не закріпили, чи то така в них клініка суперова була, чи то батьки вирішили що більше нічого не потрібно. Через декілька місяців зуби так покосились, що мусили вони знову ставити брекети. Та не звичайні брекети, а з пружинками які з’єднують верхню і нижню щелепу. Це просто жах. Не те що поїсти, розмовляти нормально не міг. О так!

Так що я вважаю, якщо лікар каже, значить так треба і краще виконувати його вказівки. Хоче це не примусово. В мене лікар теж питала чи ставити мені ретейнери і замовляти капу. Звичайно я погодилась. Не хочеться щоб багато зусиль і коштів виявилися марними. Загалом це коштує не дуже дорого. В літку 2013р. зняття, ретейнер і капа обійшлись мені в 500 грн., а в зимку 2015 р. 700 грн, та додатково чистка зубів 200 грн

20150426104331reteiner_m
  • ,

Як підтримати наші зубки під час носіння брекетів?

Ні для кого не секрет, що брекет-система та її кріплення — речі, що дуже негативно впливають на стан наших зубів. Тому що ускладнюється гігієна та постійне двадцятичотирьохгодинне впливання на зуби стороннього (для них) «шкідника» — слабить їх структуру та конструкцію, тож, що робити, як вітамінізувати свої зубки та організм у цілому під час носіння брекет систем — зараз ми це й розглянемо!

Авжеж будь які вітаміни, свіжі фрукти та овочі — дуже гарно сприяють окріпленню зубів та кісток, проте якщо казати про натуральну підтримку організму та наших кривих зубок то це у першу чергу риба (краще варена), капуста та морква, зелений чай, що сприяє відновленню та відбиленню емалі, ківі та тканеві фрукти.

Також само собою рекомендується не вживати солодкого, замість нього — краще використовувати солодкі фрукти, такі як виноград, ананас, яблуко, та виключити усі шкідливі солодкі напої та страви де багато кармелі, цукру, шоколаду.
Смажені страви та приготовані на мангалі — теж не дуже гарно впливають безпосередньо на травлення, а значить і на стан зубок, тому як їх здоров'я, як і усякого органу у нашій унутрішній системі — починається з шлунково-кишечного тракту, а якщо ми будем відправляти туди неякісні та шкідливі продукти, що будуть завдавати труднощів та болю нашому організму, він (як і заведено у природі) — віддячить нам тим же.

Тож пийте чисту водичку, їжте свіжі та корисні страви, любі кривозубики та брекетоносці та дуже скоро помітите величезне «дякую» від свого організму у вигляді здорових зубів, ясен, шкіри, волосся, та усього організму загалом)

Зубастий бабайка

Чомусь мені здається, що діти саме так на мене реагуватимуть  *pardon*

Завтра на мене чекає ще одна співбесіда, але явно цікавіша, ніж попередня! Співбесіда на посаду викладача в британському дитсадочку!

За освітою я «Бакалавр філології. Філолог. Викладач англійської та французької мов та літератур. Перекладач»,  як пишуть у дипломі  *curtsey*

З дітьми працювати обожнюю! Коли викладала у школі в Миколаєві, діти проводили мене геть на вокзал (бо сама я з Хмельницької області) і досі пишуть у вк «Юліє Сергіївно, приїжджайте! Ми скучили!»  *sorry*

І ось тепер в мене закрадається страх, що посада, на якій я б працювала із величезним задоволенням, може пройти повз… Певно в жахіттях буде снитись мені, як я прийду до дітей, буду читати їм казочку, а вони побачать залізні зуби, полякаються і почнуть всі разом ридати… :-D

 
  • ,

Спеціальна гімнастика

Учора забула розповісти про гімнастику, яку орт сказав мені робити, щоб нижня щелепа виходила вперед. Я про таке, звісно вперше чула, та все ж…

Отже, кожного ранку та кожного вечора потрібно по 10 хвилин напружувати м'язи лиця та виставляти нижню щелепу сильно вперед так, щоб нижні зуби набагато перекривали верхні. Як стоматолог сказав: «Якщо важко так робити, можна просто закусувати верхню губу. Я так дітям раджу робити».

Того ж вечора я почала «тренування». Чесно скажу, утримувати у такому стані щелепи достатньо важко, вони намагаються стати назад, а м'язи справді перевтомлюються. Коли закусуєш верхню губу, в мене це справжня біда: зуби зісковзують, верхня губа стає опухлою та трішки ниє. Але я не здаюся та продовжую  :-)

Отака в мене «зубна» фізкультура  :-D

Співбесіда у брекетах

І все б нічого, якби я була десь посеред України… а я… в Грузії!

Вчора мої кривенькі зубки посадили в клітку =) І саме вчора на мене чекала важлива співбесіда.

І ось так, українське дитя із залізними зубами пішло підкорювати столицю сонячної Грузії… Точніше її туристичні осередки — готелі! Як на мене, це саме те місце, де недуже часто доведеться розмовляти своєю ломаною грузинською  *yess*

І на роботу мене, наче, взяли. І вже в п'ятницю на всі 24 години готель мій  :-D
Але мені здається, в цих моїх залізячках є щось особливе!
Два місяця я шукала роботу, надіслала купу резюме і не отримала жодного дзвіночка! (В готелі працює знайома, вона мене туди порекомендувала.) Щойно я отримала розпорядження від власниці готелю, мені зателефонували ще з однією пропозицією!!!

Надзвичайно! Може із залізом у мене й магнітик з’явився і тепер він буде притягувати до мене лише хороше???  :-)  *heart*

P.S. а на брекети ніхто й уваги не звернув! і ніяк це не заважає роботі! Ура  :-) *yess*