• ,

Корекція і мої щілини..

Тенденція- з новим роком ріст цін стабільно, з 100 на 200грн, а тепер і 250грн worried
А ще, після хороших стягнень, різними резиночками і дротиками, поговорили ми про мої щілини які у мене стягуються, від видалень тройок.
В березні буде 2 роки як вирвали мені ці трійки, але ше є пару мімліметрів що не зійшлось. І як мене попередили, були такі випадки що пару міліметрів сходились чуть не пів року… це довго, дуже довго. А ще впливає вік людини, а мені не 15… так що не чекати мені близького кінця з моїм носінням брекетів… weary weary weary weary
А сьогодні цілий день усе болить і ниє… корекція пройшла успішно)

Боляче жити із брекетами?

Ну, от мені нарешті поставили брекети і на нижні зуби. Хоча я думала, що все пройде безболісно, я помилялась. Установка проходила два дні – в перший мені наклеїли брекети, а в другий – поставили чотири (!) кільця і дугу. (Тепер в мене вісім кілець усього).
Звісно, найнеприємніше – кріплення кільця. Найбільше постраждали ясна, під час установки вони кровили. Уявіть, що вам навколо зуба втискають металеве кільце та тиснуть на нього з усією силою аби глибше зайшло. Це страшний біль, аж сльози навертаються! Минулого разу, мабуть, мені теж боляче було, але я швидко забула біль і сподівалася на краще.
Верхні брекети майже не спричиняли болю. Я думаю це тому, що зуби в мене там не дуже покривлені. Тільки декілька разів мене потурбував дискомфорт у вигляді легкого тягучого болю. Та я була готова до справжніх страждань з нижніми брекетами, оскільки вся нижня щелепа покривлена, де менше, де більше. Але бути готовою і відчувати – різні речі. Після того, як мені закінчили установку, одразу заболіло все: і зуби, і голова, і якось ламало тіло.
Довелось скористатись знеболювальним, який я вживала після операції з видалення вісімок. Ось уже другий день п’ю аналог Німесилу – Афіда-Форт, він трохи дешевший. Допомагає, але багато не можна. У моєї одногрупниці після встановлення зуби сильно боліли п’ять днів, а подруга, що зняла брекети говорить, що в неї весь час боліли зуби. Сподіваюся, що дискомфорт скоро мине. А поки виконую вправи для брекетів, які публікувала Ліза. Щиро вдячна, а то й не знала б, що робити!
А як вам з брекетами? Чи довго зуби боліли і як ви з цим боретесь? Відповідайте в коментарях) blush wink point_down
  • ,

Що робити якщо зуби видно через ясна? Причини. Наслідки. Рішення

Привіт!
Дякуючи попереднім постам постало питання — що робити якщо зуби видно через ясна?
Через це проходять насправді багато людей і я в тому числі.


Які ж причини такої «поведінки» зубів?
1) Занадто сильне натискання щітки під-час чищення зубів (вгору-вниз)
2) Генетика (маленька щелепа, великі зуби)
3) Гінгивіт (тхне з рота, навіть після чищення зубів; червоні ясна; напухання ясен)

Як зрозуміти, що зуби «вийшли» з берегів?
1) З'явилась сильна чутливість до перепадів температури в їжі. Чутливість до надтосолодких продуктів (гарячий чай, холодне морозиво, цукерки і т.д.)
2) Під-час чищення зубів виникає біль різкий, і так само різко зникає
3) З'явився карієс ближче до корінчиків
4) Чітко видно в дзеркалі, що зуби «пішли» погуляти

Наслідки (при не лікуванні):
1) Зміщення зубів зі свого ряду
2) Неприємний запах з рота
3) Кровоточать ясна

Але хочу знову ж таки нагадати, що якщо це генетичне і лікар це підтвердив, тоді потрібно лише бути більш уважнішими до своїх зубиків. Розглянемо мій приклад:
1) Чищу зуби лише самою м'якою щіточкою
2) Використовую пасту з великим вмістом фтору (Paradontax)
3) Уникаю занадто різких перепадів температур в їжі
4) Їм солодощі з мінімальною кількістю цукру (цукерки для діабетиків)
Доречі, ці цукерки дуже смачні, навіть набагато кращі за всі ті, які на глюкозі. Фруктоза це смакота.

Як вирішити задачу?
1) Звернутись до лікаря, щоб він повідомив якого роду ця задача (вроджена чи набута)
2) Вислухати рекомендації та настанови
3) Придбати все те, що скаже лікар
4) Зробити собі подаруночок та почати виконувати рекомендації
Якщо важко відразу це виконувати, перетвори це в гру


Я не люблю чистити зуби, але перетворила це в певну гру для себе та тренування:
1) Посміхнулась собі в дзеркало. Сказала пару приємних слів
2) Під-час чищення виконую вправи для ікор, ніг та сідниць (я за те, щоб час не витрачався марно)
3) Закінчивши посміхаюсь собі знов і виходжу з ванни вже наповнена сил

Чому я тренуюсь під-час чищення зубів?
Це дуже просто. Я люблю це робити. Мені це приємно. Я підтримую своє тіло в гарній формі, хоча не схильна до ожиріння. Підвищую свою самооцінку. Працюю над волею. В кінці то кінців, я маю підтягнуті ноги та попу, а шанс зазнати травм (підвернути ногу) зменшується.


Щасти!
  • ,

Заборони+брекети

Привіт!

Як і казала, сьогодні розповім, що ще я виробляла з брекетами.

Лікар попереджав, що не слід їсти жуйку:
Я жувала гумки майже кожен день, і так, звісно, як він і казав вона чіплялась до брекетів і залишала там свої шматочки, але це мене не зупинило. Зрештою саме це допомогло мені швидше звикнути до дискомфорту під-час пережовування їжі.

Лікар попереджав, щоб я не «провітрювала» брекети на морозі:
Я виходила на балкон і стояла там по пів години-годину з посмішкою. Зрештою максимум що сталось-резинки полопались від перепаду температури.

Лікар попереджав, щоб я не їла їжу з великим вмістом барвників:
Я фарбувала свої резинки в усі кольори веселки. Накупила харчових барвників і експериментувала. Ефект тримається максимум день, але при умові, що я пила мало води.

Лікар попереджав, що не треба їсти сильно тверду їжу:
Я ледь не кожен день їла цілу моркву, яблука, горіхи та гризла олівець(моя стара дурна звичка). Майже кожен день розжовувала смоктушки.

Лікар казав, що резинки на брекетах потрібні для меньшого тертя:
Я познімала 5 резинок з верхньої челюсті, проходила так місяць і нічого не сталось з брекетами чи моїми зубами.

Загалом я не робила страшних речей, але зрештою мій лікар повідомив мені, що можливо, саме такі мої рішучі дії пошвидшили моє лікування. Не знаю, що тобі робити, а можливо і не робити, але це твій вибір.
Щасти!
  • ,

Як мені робили гіпсовий зліпок

Привіт!
Приходжу до стоматолога, сідаю в це «диво» крісло, а він починає змішувати якісь не зрозумілі для мене порошки і говорить до мене: «Ти який колір хочеш, зелений чи рожевий?». Я здивувалась, але відповіла, що зелений. Ще одним здивуванням для мене було те, що з'явився запах м'яти. Щоб людям було приємніше брати цю кашку, яку стоматолог зробив до рота, їй надали запах м'яти. Зрештою її викладають в певну капу (лопатка у вигляді напів кола), а потім притискають до зубів (верхніх) і чекають так певний час, допоки візьме форму. Витягують, беруть іншу капу і це ж саме роблять знову, але для нижніх зубів. Потім чекають хвилин з 5-10 і роблять додаткові відбитки між зубами. З цієї субстанції виходить гіпсовий зліпок, завдяки якому потім лікар робить для себе певну розмітку.
Присмак пластиліну, хоча й пахне м'ятою. Раджу не їсти за дві години до того як будуть робити зліпок.
Це все, готуйтесь, налаштовуйте себе до цієї не дуже приємної процедури і додатково хочу показати, як виглядає мій зліпок.

брекети -це і спосіб самовиражатись

Завтра я маю ставити брекети на нижчу щелепу і я сиджу та радію, і думаю про те якого кольору я виберу собі резинки для брекетів. Коли я ставила на початку, ще рік тому, на верхню щелепу, то я з самого одразу сказала собі, що треба брати резинки лише кольорами, щоб вони не виділялись. Я брала сірі, прозорі, а потім одного разу ризикнувши я взяла собі резинки кольору бірюзи. Рекомендую! вони роблять ваші зуби візуально білішими. Я носила різні кольори, але тепер найулюбленіші це бірюзові та ніжно рожеві. Завтра я скоріш спробую червоні. Багато разів я вибирала резинки собі під колір речей, і люди це помічали.
Літом я зробила собі яскраво рожеві, робила нігті рожеві, і підбирала речі під брекети. Така собі мода, і знаєте що? кожний другий помічав це! Цим можна вирізнятись з поміж інших, люди це точно помічають. Тому брекети — це і спосіб самовиражатись )
  • ,

Як правильно чистити зуби....??

Чистити зуби я не дуже люблю чомусь, стоїш 5 хв і юзаєш зубною щіткою туди — сюди, туди — сюди…
І потім ще на чистку ходиш, і зуби всерівно жовті. Я розумію що зуби зараз піддаються дуже пошкодженню і тому заставляю себе і ранком і вечір обовязково чистити, а в обід ще і полоскати після вживання їжі обовязково. Але зуби дальше не ухті… може не так чищу. Прохання до усіх, хто знає якісь рекомендації поділіться ???!!!

Історія Майкла брекетоносця- для діток!

В країні де не бояться страху, де живуть монстрики, жив собі такий Майкл.Якби він проживав в україні отримав б імя «колобок» smile
І в один день Майкл вирішив вирівняти свої зуби. Записався він до лікаря, ортодонт оглянув і порадив поставити пластинку sunglasses

Майкл радів що у нього буде пластинка, так як знав що брекети вирівняють йому зуби, допоможуть вирівняти прикус — а це тільки покращить проблеми з жуванням їжі. З брекет -системою він думав що він найкрутіший sunglasses

Брекет — система не заважала Майклу навчатись!
Не заважала і займатися спортом muscle

Майкл завжди був веселий, так як знав як важливо носити брекети!

Брекети для усіх .

3 фото
image
    Як часто, дивлячись в дзеркало, Ви жалкуєте, що Ваші зуби не ідеально рівні? Красиві зуби це показник Вашого здоров'я і цивілізованості. Неправильний прикус викликає проблеми з жуванням їжі, з шлунково-кишковим трактом, з диханням, з пародонтом. Цими проблемами страждає 80% населення. А тим часом життя стає таким, що хороші зуби і правильний прикус грають важливу роль в соціальному становленні особистості. Чим раніше люди починають замислюватися про це, тим краще. Однак багато хто з нас просто боїться, багато хто думає, що вже пізно, а деякі просто не надають значення наявними дефектам, навіть не підозрюючи, якими проблемами в майбутньому їм це може обернутися.
Тому якщо ви замічаєте не рівності, радимо звернутися до стоматолога. Здоровя перш за все!
P.S Веселі картиночки для вашого настрою grinning