• ,

Як правильно вибрати собі пасту?


Привіт, що ж, продовжимо сьогодні тему про зубні пасти? Як і збиралась, хочу повідомити вам деяку інформацію, котру ви, можливо, не знали.
Паста – важливий елемент догляду за брекетами, зубами, яснами, ротовою порожниною. Звісно, усі надають перевагу більш якісним пастам, але чи правильно ми вибираємо пасту?
Зазвичай поширена думка, що не слід купувати пасту з фтором, та крім фтору є ще небезпечніші хімічні речовини, що можуть входити у склад пасти – антибіотик триклозан, поверхнево активні речовини.
Розглянемо ці речовини поодинці.
ФТОР. У чому ж криється шкода фтору, коли брекетоносцям радять чистити зуби саме фторованою пастою? Справа в тому, що сам по собі фтор в невеликих кількостях не має шкоди для організму, навіть корисний – його нестача призводить до карієсу, ламкості нігтів, випадіння волосся. Але «що занадто, то не здраво». Добову норму цього елемента можна отримати, з’ївши усього три яблука. Також в багатьох регіонах України з кранів тече вже фторована вода. Крім того, фтор міститься в чаї та рибі, волоських горіхах, морепродуктах. Отже, добову норму фтору ми можемо отримати з натуральних продуктів, не потребуючи додаткових синтетичних джерел.
Перебільшення норми може призвести до сповільнення росту у дітей, деформація кісток у скелеті, остеопорозу, втрати голосу, кровоточивості ясен, червоних висипів та інших небажаних наслідків. Тому краще вживати природний фтор, ніж фтор у пастах, бо в природних речовинах він міститься в менших дозах, ніж в пастах (чи можемо ми насправді дізнатися кількість фтору, ну дійсно…). Крім того, безпечна паста без фтору має містити кальцій, який знищує іони фтору і ремінералізує емаль.
Але навіщо тоді додають фтор у пасти? Існує твердження, що це вигідно комерційно деяким компаніям. Стверджуючи, що фтор має користь, вони додають його до пасти, підвищуючи ціну, хоча це зовсім не має сенсу. Звісно, окрім вигоди.
Цей хімічний елемент (фторос) перекладається, як «той, що знищує» і недарма. Виявляється, що фтор є токсичним елементом і його надлишок призводить до крихкості зубів. До того ж, зайвий фтор псує вашу дорогу, невідновну емаль. Спочатку з’являється на зубах білі плями, потім відбувається остаточне руйнування.
ПОВЕРХНЕВО АКТИВНІ РЕЧОВИНИ. Про них я згадувала в минулий раз. Та варто наголосити ще раз. Ці речовини додають в 90% паст. Лаурил сульфат натрію – інша назва. ПАВ – це також вона. SLS – та ж сама речовина. Потрапляючи на будь-яку поверхню, ці речовини піняться і руйнують бактерії і залишки їжі, що лишилися в ротовій порожнині.
Шкода SLS може бути різноманітною. Головна проблема в тому, що поверхнево активні речовини руйнують будь-які структури, що містять жирові клітини. А саме жирові ліпіди захищають шкіру людини. Тож ПАР руйнують захисну оболонку людини, вивільнюючи територію для збудників інфекцій і т.п. Та існують і побічні дії ПАР – зменшення якості зору, далекозорість. В середньому зір людини погіршується на 5%.
Тому чим менше у вашій пасті піни при чистці зубів, тим краще для вас.
ТРИКЛОЗАН. «Невже антибіотики можуть міститись у зубній пасті?» — здивуєтесь ви. Але, дійсно, — можуть. Найпопулярніші виробники паст почали додавати цей складник порівняно нещодавно, мотивуючи це тим, що триклозан безслідно знищує шкідливі мікроорганізми та іншими голосними заявами. Та чи думаєте ви, що антибіотик наділений здатністю розпізнавати шкідливі бактерії та знищувати їх, залишаючи непошкодженими здорові? Насправді антибіотики так і називаються, бо працюють проти всього живого (від «біос» — життя). Та при цьому, шкідливі організми з’являються знову, а ті, що борються з ними, корисні, не наділені такою живучістю і можуть зникнути загалом.
Тож будьте обережні з вибором пасти і зважайте на склад. А наступного разу я напишу про «таємний» спосіб визначення складу пасти та правильного вибору.
Адже вам потрібні здорові зуби!)
  • ,

В День Святого Валентина



Привіт! Вітаю усіх з Днем Святого Валентина!!! У День всіх закоханих хочеться радіти посміхатися, проводити час з рідними і близькими, не дивлячись на те, є у вас або немає другої половинки, у святкову неділю всіх переслідує святковий настрій. Не дивлячись на погоду, дощ і мряку, ми всі повинні посміхатися.
Та як посміхатися тим, хто носить брекети? Наприклад я, якщо сто раз подарую комусь посмішку, то в сто перший раз подумаю, що це вже занадто і припиню посміхатись.
Але чому всі ми носимо брекети? Тому, що нас усіх об’єднує бажання мати красиву посмішку, а хтось хоче подолати внутрішній бар’єр або комплекс щодо своєї «неповноцінності». Особисто мені просто хочеться покращити себе у всіх планах, хоса б для того, щоб знайти створену для мене мою половинку.
І як же я себе почувала у День Святого Валентина сьогодні, коли більшість (як мені чомусь здавалось) ходили парами і занурювались у романтику? А в мене просто був чудовий настрій, сьогодні я спілкувалась із гарними людьми і не витратила свій час дарма.
Я думаю, що кожен з нас створений для когось іншого, своєї рідної душі, для другої половинки, щирого серця. І якщо вам пощастило знайти свою пару, то бажаю вам гарно провести цей день і гарного його завершення. Якщо ви, як і я, прагнете здійснити всі свої мрії, зокрема на горизонті романтики, то впевнено йдіть до своєї мети, відкривайтесь, вдосконалюйтесь. І носіть брекети, якщо для вашого самоствердження необхідні рівні зуби. Тому, що кожному – своє.
Кохайте і будьте коханими!

Проблеми із міцністю зубів, невже відпала емаль?!

Привіт, я продовжу повість про останні мої негаразди з зубами і брекетами. Я зупинилась на тому, що дуга в мене від’єдналась, а ось те, що було наступного дня…
Потім мене спіткала ще одна проблема – і тут я вже відкрито панікувала. Декілька днів, а, може, й тижнів мене непокоїло щось на моєму зубі. Це «щось» вдавалося в ясна і відчувалось зайвим. Я боялася каменю, але на камінь це було не схоже. Це було щось, що виглядало, як наріст на зубі. Пізніше я зрозуміла що ж це було. І ось в пам`ятний день, коли я намагалася прилаштувати дугу, я знову звернула увагу на цей наріст і вирішила підковирнути його… Як це було неприємно і неочікувано, та цей наріст відвалився. І я одразу відчула, що це частинка мене зараз відпала. Прозорий, як скло і такий же міцний матеріал завширшки 4 мм, а завтовшки – 1 мм. Мені здалося, що це шматочок емалі.Та я була невпевненою, звісно, краще було думати, що це не емаль. Адже десь пишуть, що емаль біла, молочна. Хтось каже, що вона прозора. Та всі ресурси стверджують одне й те саме – вона невідновна. Принаймні, організм сам не може її відновити. Не хотілося б платити велику суму за процес механічного відновлення. І тут я згадала, що якось мій ортодонт дуже невправно мене зачепив досить сильно якимсь важким приладом, який відмірює на яку відстань клеїти брекети. Це був болючий удар, та вона не звернула уваги, а я ж помітила. Мабуть, в той час частинка емалі з’їхала вниз під ясна і створювала маленький дискомфорт. І тепер ось я не знаю, що робити. Можливо, це була і не емаль, але тоді що? Зуб той зараз не став чутливим, здається, що все так само, як і було. Та буду сподіватися на краще.
  • ,

Емаль і все що з нею пов'язане

Привіт!
Як і писала раніше, сьогодні поговоримо про емаль.

Що таке взагалі емаль — це захисна оболочка нашого зуба, товщиною до 2 мм (всього лише навсього, і Вікіпедія пише, що це найміцніша тканина в усьому організмі, тому що має 2-3% води).

Виявляється, що для того, щоб наша емаль жила якомога довше ми встановлюємо пломби, а я думала, що пломби потрібні лише для того, щоб забити дирку в зубі, бо це не гарно, їжа туди потрапляє і болить нерв, але виявляється, що така штучка, як пломба, нам конце потрібна, щоб зубки залишались здоровими і привабливими.

Причини потоншання емалі:
— генетика
— стан здоров'я (деякі хвороби впливають на зубну емаль)
— анатомічна будова зуба
— склад та кількість виділеної слюни
— Занадто жорстка зубна щітка (я користуюсь лише м'якою — Paradontax)
— дуже солодкі страви та напої (водичка Coca-cola, як приклад)
— їжа та напої з великим вмістом кислоти (водичка Швепс, як приклад)
— різкі перепади температур в напоях та стравах (страва гаряча, напій холодний чи навпаки)
— відсутність гігієни ротової порожнини (чищення зубів мінімум 2 рази на день (вранці та ввечері), використання пасти з фтором, ополіскувач, зубна нитка/зубочистка)
— дряпання зубів гострими предметами (вилка, ножик і т.д.)


Коли одягають брекети, то використовуюсь міцний клей, який шкодить зубній емалі, тому після зняття брекетів (в мене так було, можливо в тебе буде по іншому) в мене дуже сильно боліли зуби, вони стали занадто чутливими. А після чистки і вибілювання, зуби нехай і стали ще прекраснішими, але я розуміла, що вони втомились і їм потрібен догляд.

Доречі, після того як знімуть брекети шанс накопичити за тиждень каміння збільшується ледь не в 2 рази. Це пов'язане з тим, що зубки дуже ослабки і їм потрібен правильний догляд, тобто відштовхуючись від причин виникнення проблем, зрозуміло, що перестанеш робити все те і емалька скаже тобі «дякую».


Відновлення емалі:
— імплантація зубної емалі на молекулярному рівні
— фторування ( зубна паста або лак з великим вмістом фтору, аплікації на зубки протягом мінімум 30 днів)
— встановлення вінирів (прозора тоненька фарфорова пластиночка)
— накладання на зуб засобу для пломбування (додатковий захист для емалі, закриття щілинок і відновлення)
— ремінералізація (наносять спеціальні вітамінки на емаль)
Якщо пройти повний курс, то зубки стануть самі по собі світлішими, міцнішими, як не дивно, але зникає кровотеча ясен і запах з рота, проходить чутливість зубів.

Я дізналась, що можна в домашніх умовах відновлювати емальку:(найрозповсюдженіший метод, я ним теж користуюсь і результат мені подобається. Лікар підтвердив, що таке можна робити і це корисно для емалі)
— активоване вугілля
— мисочка
— водичка
Потрібно 2 таблеточки розтовкти в кашку та почистити гарненько зубки (використовувати замість пасти, краще наніч). Це МОЖНА робити лише 2 РАЗИ НА ТИЖДЕНЬ з перервою в 3 дні.


Рекомендують робити масаж яснам — пальчиками масажувати кожну діляночку, обов'язково діями за годинниковою стрілкою та проти. Не дави сильно.


P.S.: Якщо підсвітивши зуби видно полосочки прозорі — це вже сигнал того, що потрібно взятись за здоров'я своїх зубів.

Сподіваюсь, що стаття була цікавою.
Щасти!

Другий візит до хірурга. Перша частина.

Привіт, недавно я писала про видалення своїх вісімок. Для мене це вже мов у тумані, але поки дещо ще пам’ятаю, хочу поділитися з вами.
Знаю, що розповідала про першу зустріч із хірургом і подробиці видалення зубів ви вже знаєте, якщо читали ту статтю — тоді все пройшло стабільно важко. Але знаєте, іноді набагато важливіша друга зустріч. Особливо коли ти знаєш, що тобі робитимуть і як все це неприємно. Я думаю, що в такий час піти на операцію важче, ніж вперше.
І, хоч моя друга зустріч почалась за стандартними мірками зовсім невдало, та кінець був несподіваним навіть для мене.
Почалось все з того, що ми (я і мама) запізнилися на годину. До останньої хвилини я думала, що ми записані на п’яту, а насправді – на четверту!!! Я не могла зрозуміти, чого мама так переймається, адже ще година попереду, а нам їхати 40 хвилин. А мамі було чого перейматися – тільки о четвертій ми вийшли, а їхати нам… і їхати… І як на зло – увесь транспорт кудись подівся. Мама так нервувала, що забула попередити хірурга нашого, що ми запізнюємось. А ми ще перед цим посварились і я була не в настрої щось нагадувати. Тож, коли дісталися клініки, запізнились на сорок хвилин і, до того ж, нас чекали майже до останньої хвилини, а потім прийняли іншу людину на операцію. Ну все, всі в розпачі, хоч плач. Довелось чекати близько півтори години.
Відмічу, що я, не дивлячись всі неприємності, йшла на операцію з дивним спокоєм. Мені було зовсім не страшно. Я знала, що на мене чекало, але також знала, що хірург і асистент зроблять усе, щоб мені не було боляче. Легше сідати в крісло, коли довіряєш людині зі скальпелем та бор-машиною і всіма цими, здавалось би, страшними інструментами, аніж сідати в крісло до незнайомця…
Ця невеличка історія про те, як почувала я себе перед операцією і що трапилось. В наступній частині я трохи приділю уваги самій операції, і більше часу на те, щоб описати свій стан. Почекайте трохи, будь ласка! А далі почнеться найцікавіше)

Як впливає кава на брекети !?


Про каву і її в вплив на людський організм дуже багато говорять. Хочете швидко відійти від сну -випийте кави. Не хочете заснути у відповідальний момент — випийте кави. І багато ще можна продовжувати як люди використовують каву. Але нас цікавить який вплив її на зуби і на брекети?
Кожний лікар ортодонт зобовязаний при установці керамічних чи сапфірових брекет -систем Вас попередити про можливість окрашення від кави брекетів і лігатур. Ну лігатури ми змінюємо кожного місяця, і є вибір лігатур — гама кольорів різноманітна wink що не так може бути замітним під час окрашення. А проблема в іншому — окрашення брекетів. Тут замінити все можна, але готуйтесь до грошових витрат. Відмовитись від кави — це не єдиний вихід. Є вихід оптимальний і для багатьох зручний:
    1. Після вживання кави, старайтесь прополоскати ротову порожнину простою водою, або якщо ви дома знаходитесь — почистити зуби.
    2. Розбавляйте каву — молочним вмістом, це зменшить можливість окрашення ( пийте латте, капучіно).
Але є цікаві факти, що не мало важливо для брекетоносця. Бостонські вчені у своїх дослідженнях над кавою встановили, що кава зменшеє захворювання ясен — парадонтом. А люди з брекетами знають як страждають ясна під час процесу вирівнювання зубів.
А істина це чи ні, уже Вам вирішувати relaxed Головне бути обережним у будь якому випадку!

Кира Найтли

Ми так ганяємось за красою, хочемо усі отримати красиву посмішку smile
Але нам і зустрічаються люди, яких влаштовує їх кривизна зубів.
Але зараз не про них smile, а про тих хто володіє великою популярністю, і маленька кривизна зубів є своєрідною ізюминкою. flushed
І вот актриса Кира Найтли (Keira Knightley).
Вона не вважає недостатком кривизну зубів, а наоборот висвітлює їх в щирій посмішці перед фотокамерами.
А кого ви знаєте з популярностей ?? satisfied