Смотритель: linelect
  • ,

Замкнутий круг і ні кроку вперед.

Я часто жаліюсь, але просто це уже немає сил. Два тижні тому прийшовши на консультацію мені сказали що мого лікаря немає і записали на прийом через місяць. Пройшло два титжні і дзвонять перезаписати ще на пізніше… Зуби не сходять, а передні взагалі трішки назад йдуть ( так би мовити всеридину). Про жовті лігатури уже і мовчу, а що гарно буде на всіх новорічних і різдвяних фото, посмішка з жовтими лігатурами. rage rage rage rage Піти до іншого можна, але де гаранті що там буде швидше!!! Просто вони так мені уже надоїли, одне діло коли є якісь результати, але коли уже 4 місяць без результатів, а тепер ще півтора місяця коту під хвіст… Я переживаю що не буде зрушень більше, і знову будуть розмови ну ще пів року, ну ще рік…
  • ,

Для обурення мало слів....

Мені суцільно не везе в клініці якій я проходжу лікування…
Мало того що у мене уже змінився лікар ортодонт, вона чи виїхала чи звільнилась… Приставили мені іншого, хороша лікарка… але постійно якісь проблеми. а Цього разу взагалі був — шок. Вони попередньо телефонують, нагадують про консультацію, я з роботи відпросилась. Приходжу, а лікаря немає- на курсах. Інший лікар до якого перенаправляють, виялвляється приймає тільки якщо щось критично, там брекет відлетів, наприклад… Обурення не було меж, на вдповідь чому не попередили — «ми забули». І я тепер місяць ще проходжу з жовтими уже лігатурами. Плюс лікуванян на місяць призупинилось. Чесно зненавиділа ще більше, ті брекети… ті лікарні і ту безвідовідальність… а по ідеї як мені обіцяли з самого початку, брекети повинні були зняти ще у жовтні… Так що мрію і надіюсь що хотя би до весни знімуть. cold_sweat
  • ,

ось і настав цей день

От і настав той довгоочікуваний день)
Я зняла брекети. Радості куча. Довга процедура і болюча трохи. Залізячки зняті, чистка зроблена… зуби просто шик) Така щаслива ніби мільйон мені подарували. 13 місяців праці, трохи терпінь. В загальному вирівнювання зубчиків пройшло добре. Зараз дуже не привично до гладеньких зубів) Ходжу і весь час в дзеркало задивляюсь) На нижню щелепу поставив лікар ретейнер… а на верхню щелепу маю ще 2 місяці доношувати пластину, щоб трошки розштрити в.щ, бо брекети цього не можуть зробити)
  • ,

Ополіскувач і зубна щітка !

Скажу Вам так- при носінні брекетів — чищення зубів 2 рази в день і полоскання після вживання їжі — це обовязкове!!! Питання: «Як часто чистити зуби під час носіння брекетів» — та постійно мені здається, але це постійно не завжди реально. Я наприклад ранком і вечір то обовязково, а на работі я пробую полоскалки. Сьогодні одну прикупила — 750мл — 49,50 грн. Фірма мало відома, але я розводжу на половину з водою то для мене будь яка підходить, головне щоб по кошельочку сильно не била, і так суцільні витрати з тими брекетами. А зубні щітки у мене тільки ортодонтичні мені не везе з простими, ворсинки застрівають постійно.на питання «Де купити ортодонтичну щітку чи щітку для зубів з брекетами» то я уже знайшла, на даний моменет в Києві є тільки в аптеці «Велика кишеня», колись була у Watsons. Але не привозять уже чомусь. Вартість не велика відносно по 40 грн з лишнім… А у вас як справи з чистячими засобами?
  • ,

Все проходить і змінюється.

Пройшло багато часу як я з брекетами. Пержиал багато, але зараз все внормувалось. Брекеети ще ношу, хоч дуже бажання їх зняти. В особистому теж все прийшло в норму. Походу потрібні мені були ці брекети, додали впевненості, а коли знімуть не забуду постійно посміхатись smile
А як у справи? як Вам брекети перевертають життя? relaxed

Коли кровоточать ясна

У мене виникла проблема з тим, що в мене кровоточать ясна. Я одразу почала гуглити, і у всіх статтях писалось, що краще звернутись до лікаря, що я і зробила. Лікар сказав, що це через те, що все такі зуби трохи розшатані через брекети. Але основною причиною стало і те, що коли в тебе брекети, ти маєш чистити зуби не один раз, а як мінімум 2 і бажано після їжі.
Якщо кровоточать ясна, причини слід шукати в першу чергу в порушенні гігієни порожнини рота. Через недотримання правил гігієни бактерії, можуть послужити причиною появи нальоту на зубах, запалення ясен, що призведе до слабких кровотеч.
Лікар сказав, що обов'язково для профілактики потрібно користуватися спеціальними лікувальними засобами, порекомендував пародонтоцид. Я купила собі розчин і пасту, ось користуюся, ясна більше не турбують.
Ще дуже добре допомагає коли полощу відваром з кори дубу ( можна купити в будь -якій аптеці ).

Реакція людей на брекети )

Сьогодні хочу розповісти про реакцію різних людей на брекети. Я сама з самого початку дуже боялась ставити брекети ( хоча сама вирішила їх ставити ), але зараз я до них дуже звикла. Пам’ятаю як після того як мені поставили брекети, я їхала в метро і мені посміхався маленький хлопчик, а коли посміхнулась я, то обличчя його змінилось і він почав питати, що це в мене на зубах. Бабусі взагалі задавались питанням “та навіщо ?”, мій дідусь навіть не знав, що це і називав їх «крекети» ) а от моя мама взагалі мене здивувала, адже через місяць вона і собі поставила брекети на нижню щелепу. Прям сім’я брекетоносців. Але найбільше мене забавляло питання людей, яке задавали найчастіше “" А навіщо тобі це?.. У тебе і так все добре було " На це питання я вже просто перестала відповідати, тому що кожен раз доводиться відповідати " що здорові зуби це не тільки коли карієсу немає, але ще важливий і правильний прикус ".
Але після того як я поставила брекети, то я почала дуже сильно звертати увагу не тільки на свої зуби, але і на зуби інших людей, почала дуже сильно займатись гігієною і зовнішнім виглядом зубів. Багато людей казали, що я зробила правильний вибір, і я стала розуміти, наскільки це було нерозумно
боятися ставити брекети, боючись нерозуміння оточуючих людей.
Якщо хочеш поліпшити свій зовнішній вигляд, свою посмішку то не втрачай час і шукай ортодонта.

Що не зробиш заради краси . Бувайте зуби мудрості

У мене склалась не дуже весела ситуація, але якщо вже рівняти та лікувати зуби, то на сто відсотків. Після того як я зробила панорамний знімок зубів, то мій стоматолог сказав, що мені потрібно видаляти всі чотири зуба, бо на щелепі недостатньо місця, щоб він зайняв правильне положення(також вони можуть порушити процес виправлення прикусу). Треба було бачити мою реакцію в той момент, я була перелякана, що мама не горюй. Стоматолог казав, що все не так страшно як здається. Моїй подрузі теж видаляли, але один зуб, а тут мені сказали новину, що я залишусь без чотирьох зубів ) Але ця процедура необхідна, адже потім коли вони виростуть то можуть знову викривити ваш ряд ( який ви так старанно рівняли ). Щоки в мене напухли, і це було дуже смішно. Після видалення двох верхніх, все було нормально, набряк зійшов через неділю, а от з нижніми було важче. У мене були сильний біль. Уявіть собі, що в роті у вас знаходиться металева прикраса, яка викликає певний дискомфорт або навіть провокує появу виразок у роті, а тут ще й зуби мудрості видалили, і в тебе все болить. Але, що не зробиш заради краси ;)

Не забувайте про чищення зубів, на шляху до гарної посмішки

Добрий вечір! І ось сьогодні мені встановили брекети на нищу щелепу. Знов відчуваю цей дискомфорт як в перший раз. Але в цей раз мені боляче сильніше. Привіт йогурти і супчики в блендері. Я дуже щаслива, не подумала б рік назад, що буду так радіти. Змінила резинки, тепер в мене вони яскраво червоні, мені дуже подобаються. Нові брекети, нова зубна щітка, як кажуть — нове життя. Дівчата та хлопці не забувайте, що зубну щітку потрібно міняти через кожні три — чотири місяці. Незалежно від того, якого типу у вас зубна щітка її щетина може стиратись і ставати м’якішою, тому краще міняти щітку частіше. Чистити зуби потрібно мінімум 2 рази в день, адже брекети збирають залишки їжі і наліт, що в свою чергу дуже погано впливають на зуби та ясна.
Також не забувайте про флоси, які теж необхідні. А для любителів кави взагалі треба чистити зуби ще частіше, адже кава не тільки робить зуби жовтішими, але й впливає на емаль. Багато хто не любить чистить зуби, адже це так довго і нудно, як казала моя сестра, і щоб прив’язати їй любов до цього( дітей до цього треба привчати з самого дитинства ) я купила їй щітку, яка світиться і грає мелодія, а для себе кожен ранок, обід та вечір включаю в плеєрі музику, щоб було не нудно чистити зуби. І корисно, і весело. Ніколи не вірте фразі :«Не важливо, як саме чистити зуби, головне — чистити» ні, головне правильно та якісно чистити зуби.
Тому, не забуваємо про гігієну зубів!

брекети -це і спосіб самовиражатись

Завтра я маю ставити брекети на нижчу щелепу і я сиджу та радію, і думаю про те якого кольору я виберу собі резинки для брекетів. Коли я ставила на початку, ще рік тому, на верхню щелепу, то я з самого одразу сказала собі, що треба брати резинки лише кольорами, щоб вони не виділялись. Я брала сірі, прозорі, а потім одного разу ризикнувши я взяла собі резинки кольору бірюзи. Рекомендую! вони роблять ваші зуби візуально білішими. Я носила різні кольори, але тепер найулюбленіші це бірюзові та ніжно рожеві. Завтра я скоріш спробую червоні. Багато разів я вибирала резинки собі під колір речей, і люди це помічали.
Літом я зробила собі яскраво рожеві, робила нігті рожеві, і підбирала речі під брекети. Така собі мода, і знаєте що? кожний другий помічав це! Цим можна вирізнятись з поміж інших, люди це точно помічають. Тому брекети — це і спосіб самовиражатись )