Корекція відбулась!


Привіт, як ви вже знаєте, в четвер у мене була довгоочікувана корекція. Чому довгоочікувана? Та тому, що вже тиждень я ходила без двох брекетів і цілий місяць без необхідного мені кільця.
Я була записана на шість годин, але, знаючи мого ортодонта, думала, що раніше, ніж о пів на сьому, не зайду до кабінету. А я ще й прийшла раніше на двадцять хвилин, тож була впевнена, що чекати мені доведеться довго. Черга – найнеприємніше для мене у візитах в клініку. Та, на диво, не минули й півгодини, а я моя черга вже надійшла, тобто о шостій десять я вже заходила до ортодонта.
Вона не знала про те, що два брекети відпали, адже не було сенсу турбувати її цією не дуже важливою новиною. Та я все ж таки думала, що вона засмутиться. Але нічого такого не трапилось і, повідомивши про брекети, я заспокоїлась. Одна проблема подолана без перешкод. Мені провели звичну процедуру: зняли лігатури з з брекетів, зняли самі брекети, відсвердлили залишки клею з зубів, нанесли синю речовину (коли я одного разу спитала про те, навіщо це, мені сказали «Для протравки»; І що б це могло значити?? ). Потім відсвердлили залишки клею з брекетів, нанесли клей на брекет, приклеїли, потримали ультрафіолет. Здавалось би, усе.
Та далі варто було ще перетерпіти те, як будуть надівати кільце. Бо це було для мене дійсно переживанням. Тому, що першого разу процедура пройшла дуже болюче: ясна не хотіли запускати під себе чужий залізний предмет. Я готувалась до найгіршого, але… Дивно, але нічого болісного майже не було. Мабуть, мої зуби вже перегрупувались так, що кільце одяглось порівняно добре.
Коли все це було зроблено і зайняло добрих півгодини, прийшов час робити вже процедури, які робляться зазвичай на корекціях: змінювати резинки та дугу. Коли резинки були зняті й з верхнього, й з нижнього рядів, я пішла почистити зуби ( щоб почистити самі брекети, адже іноді маленькі частинки їжі потрапляють під резинки і їх майже неможливо вичистити просто так).
Та все-таки мені не вдалось бути повністю укомплектованою: брекет, який відклеївся з четвертого зубу, все ніяк не хотів приклеюватись назад. Двічі ортодонт намагалась прикріпити його, та врешті-решт сказала, що інді буває так. Тепер необхідно чекати наступної корекції, де його зможуть приклеїти. Це пояснюється тим, що емаль не здатна отак одразу прикріпити стільки матеріалів. Варто почекати місяць, щоби вона наситилася мінералами, тоді стане все на свої місця.
Ще з нового те, що чомусь зуби знову почали боліти. Я навіть двічі пила знеболювальне. Для мене це неочікувано, бо я думала, що такий біль може бути лише на початку шляху брекетоносця. Та виявляється, що ні. Справа в тому, що раніше дуга весь час вислизала з одного кільця нижнього ряду. І на цій корекції я попросила ортодонта добре її закріпити. Ось її і закріпили. А зуб почав так нити!!! Я навіть намагаюсь не жувати на тій стороні, а іноді, коли випадково торкаюся зуб до зуба, то пронизує біль. Сподіваюсь, що дні за три все мине.
Із хороших новин, є така: за місяць мені знімуть пластинку. В четвер мені показали зліпок моїх зубів до того, як я почала носити брекети. І я так здивувалась! Насправді я думала, що зуби мої лише трохи покривлені. Та ні. Вони були й не під тим кутом розташовані, що зараз, і всі не на одному рівні. Якщо ви мене зрозумієте, вони просідали в щелепу, стояли дугою.
Я вже думаю, що скоро маю показати вам фотографії, зроблені мною на початку аби ви подивились на мої успіхи))))
А з поганих новин те, що доведеться приймати рішення, а це завжди нелегко. Проблемою моєю залишається те, що верхній ряд зубів занадто висунутий, а нижня щелепа навпаки недорозвинена, менша. Питання в тому, чи видаляти зуби з верхнього ряду, чи висувати нижню щелепу вперед. Щоб вирішити його, потрібно буде незабаром зробити рентген-знімок.
Як на мене, краще видаляти зверху. Бо мені не подобаються проміжки, які вже з’явилися на верхній щелепі, а якщо висувати вперед нижній ряд, там майже напевно теж будуть проміжки. Тому краще потерпіти ще одне видалення, ніж ціле життя бути з щілинами в зубному ряді.
А як проходять ваші корекції? Було б цікаво почитати про методи ваших лікарів.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.