• ,

Як я лікую ясна або Рекомендації)))

Привіт, останнім часом я дуже завантажена, і доводиться рідше писати. Звісно, багато часу займає й догляд за брекетами – правильне приготування їжі, подрібнення твердих продуктів на шматочки, гігієна рота і так далі. Також доводиться приділяти додаткову увагу моїм яснам, що недавно постраждали.
Тому хочу розповісти про рекомендації, дані мені ортодонтом і про сам процес лікування ясен від накопичення гною.
Для зручності розповім спочатку про корекцію. Перенісши її на тиждень раніше, я не змогла нормально пояснити причину через поганий зв’язок. Тепер вже, коли мене посадили в крісло, я сказала про те, що мене турбувало – гній. Я була впевнена, що це він, але говорила невпевнено, бо думала, що можу помилитися. Коли ортодонт подивилася на проблемне місце, то підтвердила мої побоювання. Вона обробила ту ділянку якимсь гелем, прочистила ясна. В цей час вони, звісно, кровили.
Причину пояснила мені ортодонт — через невеликий розмір зуба кільце було встановлене під ясна і неможливо було до кінця вичистити під’ясеневий мішечок, де й збиралися рештки їжі, а згодом почали перегнивати.
Процедура очищення мішечка була болюча, але необхідна. Спочатку ми вирішили, що не будемо знімати кільце, а я тільки пролікую ясна до наступної корекції.
Та потім лікар згадала, що наступний тиждень вона на курсах підвищення кваліфікації і, якщо почнуться ускладнення, не зможе прийти на допомогу.
Довелося знімати кільце і добре, що воно не дуже пручалось)
Щодо ліків, вона ортодонт спитала, що залишилось у мене протизапальне після операцій з видалення, тобто, що мені прописував хірург. А хірург мені прописав антибіотик і полоскання, що я і відповіла.
Та антибіотик, на щастя, не потрібен. Адже антибіотики шкодять організму, зокрема — печінці. Не хотілося шкодити зайвий раз організму.
А от такі трави, як шавлія, календула, квітки ромашки, елекасол – підійдуть. Вони виявляють цінні антибактеріальні та протизапальні властивості і можуть бути корисними вам, починаючи з лікування застуд, а закінчуючи лікуванням шлунково-кишкового тракту. Купуючи в аптеці за невисокими цінами, ви лікуєте уражені ділянки і не шкодите організму в цілому. Трави потрібно заварювати та настоювати, але у кожного засобу різні пропорції, тому потрібно прочитати спосіб застосування на упаковці.
Також моя рятівниця прописала мені декілька варіантів лікувальних гелів для ясен, з яких я вибрала один – Метрогіл Дента. Він рекомендований Асоціацією стоматологів України. Недорогий та ефективний засіб, який підходить ( цитую ) «Для лікування інфекційно-запальних захворювань пародонту та слизової оболонки ротової порожнини».
Як на мене, лікування проходить зараз добре. Кільце зняли, і більше ясна не гнояться. Я мащу двічі на день на уражену ділянку ротової порожнини гель, хоча гною вже немає. Закінчу курс, здається, це п’ять днів і сподіваюся, що на наступній корекції вдало встановлю кільце і все в мене буде добре.
Головне вчасно помітити проблему і не боятися вирішувати її, а піти до ортодонта, бо можуть бути неприємні наслідки зволікання. Якщо ж звернутися за допомогою, можна швидко здолати цю перешкоду і далі прямувати по шляху вирівнювання зубів.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.