Користь чаю для зубів

chay41

Останнім часом дуже багато говорять про користь чаю. Свою думку висловили і стоматологи. За спостереженнями британських фахівців цей напій благотворно впливає на стан зубів. Давно відомо, що в ньому багато корисного фтору, а в поєднанні з молоком, і кальцію, просто необхідного для формування міцної емалі.

Англійці провели експеримент, в ході якого добровільні помічники полоскали рот чаєм 5 разів по тридцять хвилин з інтервалом між процедурами три хвилини.

У результаті дослідження стало ясно, що знаходяться в чаї речовини які уповільнюють ріст і розмноження мікроорганізмів в зубному нальоті. Вони також перешкоджають виробленню цими бактеріями кислоти, яка руйнує емаль зубів. Крім цього чай полегшує видалення нальоту, зменшуючи його клейкість. Це відбувається завдяки знешкодженню ферментів бактерій, що відповідають за перетворення цукрів у в'язку, прилипає до зубів масу.

Все це стосується не тільки зеленого, але й улюбленого багатьма чорного чаю. Так що, пийте улюблений  сорт чаю і будьте здорові, тим більше що стоматологи визнали його кориснішим на  заміну досить шкідливим для зубів газованим напоям.

А для тих хто з брекетами, замітьте як чай дає заспокійливу дію під чс болю  :-)
  • 0

  • 1

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.