Рекомендації після зняття брекет-системи.


Найбажанішим моментом для пацієнтів з брекетами є день, коли їх знімуть. Але не забувайте, що на цьому лікування не закінчено. Адже, гарні і рівнесенькі зубки будуть намагатися повернутися в колишнє положення (особливо у дорослих пацієнтів).

Тож, для закріплення результатів лікування брекет-системою, треба продовжувати працювати над своєю усмішкою. Для цього використовуються спеціальні ортодонтичні пристрої:
— стаціонарні ретейнери;
— пластикові капи;
— пластини.

Пластини та капи треба надівати лише на певний час, призначений ортодонтом. Вони зорієнтовані на використання вдома, і краще під час сну. Зовсім інша справа з стаціонарними ретейнерами — вони фіксують зуби цілодобово, є абсолютно непомітними і майже не викликають дискомфорту.

Чи довго носити ретейнери?

Звісно, тривалість ретенційного періоду визначається по індивідуальним показникам. Але одне можна сказати з упевненістю — ретейнери треба носити довше, ніж брекети. Для збереження результатів після зняття брекет-системи, особливо важливим є використовувати ретейнери на нижній щелепі, так як вона є більш непостійною у порівнянні з верхнею.

Чи потрібен контроль лікаря?

Авжеж, лікування ретейнером має відбуватися під наглядом лікаря ортодонта. Так як він має контролювати стан прикусу, стежити за його динамікою. Бо, якщо пацієнт використовує капу чи пластину, але це не дає змоги стримати викривлення зубів, треба терміново змінювати тактику лікування і встановити дротяний стаціонарний ретейнер.

Дуже важливо одразу налаштуватися, що після зняття брекетів, лікування не закінчиться. Бо нехтування ретенційним періодом може призвести до рецидиву. І всі випробування за час вирівнювання брекетами стануть марними.
  • 0

  • 0

1 комментарий

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.