Особливості вирівнювання та випрямляння зубів з допомогою брекетів у дорослих.

Гарна посмішка, ідеально рівні зуби – це найзаповітніша мрія кожного з нас. Але на превеликий жаль, природа не кожному подарувала таку нагоду, та й не кожний з дитинства правильно слідкує за своєю ротовою порожниною. Окрім цього, в дитинстві багато хто боїться відвідувати стоматологічні кабінети, тим більше коли лікар проводить будь-які маніпуляції. Врешті, батьки вирішують що нервова система дитини набагато дорожча, і живуть з надією що зуби вирівняються самі по собі.

І тоді, вже в дорослому віці, ми починаємо шукати методи, які допоможуть вирівняти зубний ряд і позбутися цього недоліку. Вирівнювання зубів у дорослих – це достатньо складний та тривалий процес, тому як вже завершене повне формування щелепно-лицьової частини. В цьому випадку, найбільш ефективний метод для вирівнювання та випрямляння зубів вважається брекет-система.

Більшість відмов від лікування брекетами мотивується психологічним фактором. Як правило, це страх болі, страх перед тим, що оточуючі будуть насміхатися, страх неестетичного вигляду. Проте, сучасна стоматологія пропонує декілька видів брекетів для дорослих, особливою популярністю серед яких користуються прозорі брекети або лінгвальні брекети, які прикріплюються до внутрішньої сторони зубів. Також, ортодонти можуть запропонувати вам керамічні брекети. В останньому випадку, зубний технік може виготовити брекет, колір якого буде співпадати с кольором ваших природних зубів. Слід відмітити, що в поодиноких випадках, носіння брекетів може призвести до потемніння кольору зубів, що змусить вас після випрямляння провести додаткову процедуру по відбілюванню.

Проте, брекети не заважають приймати їжу, посміхатися і цілуватися.
Тривалість носіння брекетів визначає лікар-ортодонт, в середньому від 1 до 3 років, в залежності від рівня патології зубного ряду. Але гарна посмішка і рівні зуби цього варті.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.