Встановлення брекетів на коронки!

Bridge-Dentists

Іноді трапляється так, що потрібно вирівняти зуби при встановлених коронках, причому іноді навіть ті самі зуби, на які коронки безпосередньо встановлені.

Багато хто побоюється — не зашкодять чи брекети коронкам, і взагалі — чи можна ставити на коронки брекети? Фахівці відповідають, що можна, але обережно і доцільно ситуації.

Якщо вам потрібно перемішати зуби, які є опорою моста, то зазвичай міст знімається цілком, а на опорні зуби ставляться тимчасові пластмасові коронки. Це можливо тільки в тому випадку, якщо лікар вважатиме, що мостовидний протез можна буде використовувати після випрямлення зубів. Іноді для установки брекетів на коронки просто випилюється проміжна частина моста, щоб зсув опорних зубів не зруйнував структуру протеза.

Зазвичай на коронки встановлюють металеві брекети — зчеплення матеріалу коронок з металом значно краще, ніж з пластиком. На ціну брекетів це не впливає. Взагалі матеріал, яким фіксують брекети, краще зчіплюється з емаллю, ніж з коронкою, так що з коронки брекети відвалюються частіше. Втім, поломки брекета легко уникнути — досить надмірно не навантажувати зуб і бути з ним особливо обережним.

Поворот коронки можливий тільки в тому випадку, якщо вона розташовується на зубі з коренем. Якщо ж брекет клеїться на коронку без кореня, то це призведе тільки до расцементовки коронки, але ніяк не до її повороту.

Однак ми розповіли тільки про те, що буде з брекетами, встановленим на коронку — а що ж буде з самою коронкою? Перед приклеюванням брекета коронку протруюють спеціальним агентом. Після того, як брекет буде знятий, на місці  залишиться шорсткуватість або матове пляма. Звичайно, цю пляму відполірують, але помітний слід все одно може зіпсувати зовнішній вигляд посмішки. Саме тому в тому випадку, якщо ви не плануєте замінювати коронки ні за яких умов, краще не встановлювати брекети на фронтальний відділ.

Якщо брекети все-таки необхідні, то можна спробувати замінити постійні коронки тимчасовими, а потім поставити знову постійні. Однак цей варіант теж не ідеальний — зміна положення зубів легко може привести до того, що коронка просто не сяде на своє колишнє місце.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.