Чищення зубів ниткою при носінні брекетів: омани

Багато дітей і підлітків (і деякі дорослі) не знають, як чистити зуби ниткою при носінні брекетів. Або ж вони думають, що не можуть користуватися ниткою зовсім, якщо носять брекети. Але це не так.
Насправді, щоденне використання зубної нитки особливо важливо в той час, коли Ви носите брекети, через залишки їжі, що застрягли в брекетах, стрічках і дротах, які можуть збільшити ризик появи карієсу, якщо їжа містить вуглеводи (цукру).
Будьте готові витратити в три рази більше часу на догляд за порожниною рота, якщо у Вас стоять брекети на зубах. Не хвилюйтеся, це варто того, адже якщо Ви не звернете увагу на гігієну порожнини рота в той час, коли Ваші зуби перебудовуються, Ви збільшуєте ризик появи захворювань ясен. Крім того, така чистка може допомогти Вашим зубам виглядати набагато краще після зняття брекетів.
Хоча користуватися зубною ниткою при носінні брекетів складно, Ви можете навчитися цьому з часом, якщо виконувати наступні дії. Використовуйте воскову нитку (невоскових нитка, швидше за все, застрягне в брекетах), зубну стрічку або засоби, спеціально призначені для очищення навколо брекетів, як, наприклад, Oral-Bregistered Orthodontic Brush.
Використовуйте достатньо нитки. Близько 18 см нитки має вистачити. Проводьте ниткою акуратно. Візьміть нитку і акуратно протягніть її під основою брекетів, перш ніж провести її між двома зубами. Потім вийміть нитку і повторно просмикніть під основою, щоб пройти між наступною парою зубів. Переконайтеся, що не затягується нитка, просто переміщайте її вгору і вниз, м'яко, по кожній стороні кожного зуба.
Батьки! Чистите ниткою зуби дітей молодшого віку, яким не вистачає спритності для протягування нитки під основною брекетів.
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.