Брекети + пластинка

Хочу розказати про несподівану для мене подію. Прийшовши до ортодонта, я очікувала вироку: «Брекети !». Але я зовсім не очікувала, що мені порадять надягти ще й пластинку. Та довелося. Моя верхня щелепа сильно перекривала зуби знизу і прикус був неправильний. Тож мені й прилаштували пластинку на піднебіння так, щоб зуби зціплювалися правильно.
Та як мені було незручно в перший місяць! Мало того, що зуби від брекетів болять, то і жувати я майже не могла, бо жувальні зуби були на достатньо великій відстані один від одного. Доводилося жувати різцями об пластинку. Спочатку мої верхні зуби були щільно розташовані і не було проміжків. Тепер вже майже всюди видимі проміжки і пластинка зовсім не щільно прилягає до зубів. Та й жую я вже нормально. Прогрес! Можливо, вже через місяць-два її знімуть)
Отже, коли йдете до лікаря-ортодонта, знайте — очікувати вас може будь-що, включаючи пластинку з брекетами. Я називаю таку ситуацію «Комбо»
Та що не витерпиш заради красивої посмішки!
  • +1

  • 0

7 комментариев

комментарий был удален
Nata
  • Nata
  • 0
пластина була у тебе не знімна?
у мене буал прастина теж, із за прикусу, ходила пів року, шипиляла. коли скинули для полоскання уже через пів року, сказала що більше не дозволю ставити назад, з бркетами важко а з нею то взагалі кошмар. я працюю, і тих пів року я толком розмовляти не могла з клієнтами і за шипиляння… disappointed
Vetochka
у мене пластина, яка прикріпилась до брекету і так, незмінна. Але я вже навчилася вимовляти, тільки важко даються м'які шиплячі, типу жі, щі, ші.
Liza94
Ха-ха, отже я щасливиця)
Я носила пластинку до брекетів, окремо)
Шипилявити було дуже смішно, особливо, коли я почала записувати себе на диктофон)
Краще шукайте позитив в таких ситуаціях)
Vetochka
Ну, коли мені потрібна гарна дикція — це не дуже приємно, але є над чим працювати. А коли пластинку знімуть, то буде дикція хороша))
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.