Брекети активної і пасивної дії

Нещодавно в розмові з іншим брекетоносцем мене запитали, який тип брекетів я ношу: активні брекети чи пасивні. Чесно кажучи, я не мала уявлення, що брекетоносець має на увазі. Того ж дня я спитала в друга-гугла що ж це таке: пасивний і активний тип брикетної системи. Подивившись декілька сайтів з описами, я зрозуміла, який тип брекетів ношу: активної дії.
А в чому ж взагалі різниця?

Спочатку про брекети активної дії. Це стандартні брекети, які є дуже поширеними. Відвідувати лікаря-ортодонта з ними треба один раз на місяць, брекети діють завдяки тиску металевої дуги, що кріпиться лігатурами на зуби. Зазвичай тиск на брекети викликає болі, а розмір брекету зумовлює тертя. Лікування ними триває від 1,5 до 2,5 років в середньому, що залежить від ситуації. Знайдеться великий вибір для брекетоносця: і сапфірові, і керамічні, і металеві. Й у таких брекетів різна цінова політика, тож пацієнт може обрати найкращий для себе варіант.
Брекети пасивної дії, які ще називають самолігіруючими, працюють за іншою схемою.
Основна відмінність від активних брекетів полягає у тому, що вони не лігатурні, тобто дуга до них не кріпиться за допомогою резиночок і т.п. Конструкція їх така, що дозволяє пересування дуги вільно всередині брекета(для цього створений невеликий отвір). Також різниться ціна — брекети пасивної дії дорожчі. Дуже поширеною маркою таких брекетів є брекет-система Даймон або «Damon». Винайдені вони були Доктором Даймоном лише у 1985 році. З інтернет-ресурсів я почула гарні відгуки про них, зокрема:
Завдяки не щільному прикладанню дуги до брекетів, вони мають менший тиск на зуби, а отже — майже цілком зникає біль у пацієнтів.
Завдяки меншому розміру брекета зникає тертя;
За ствердженням ортодонтів, курс лікування може становити від 1 до 2 років в середньому;
Також відвідування лікаря скорочується з одного разу в місяць, до одного разу в три місяці;
Всі ці позитивні якості зумовлені меншою дією сил. З уроків фізики ви можете знати, що менша дія сил викликає більшу віддачу або кращий результат.
Проте, у таких систем є і мінуси, наприклад: товста дуга, яка не може бути непоміченою, також – можливість проблем або запалень через рідке відвідування лікаря-ортодонта, іноді брекети замість обіцяних 1-2 років доводиться носити більше, хоча це може трапитися і з лігатурними брекетами. Ці брекети є досить недавнім винаходом.
Тож, мій лікар радив використовувати більш перевірені роками брекети, які вилікували вже багато поколінь.
А ви самі можете обрати брекети, що підійдуть вам.
Гарного вечора! crescent_moon
  • +1

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.