Смотритель: linelect

Перші проблеми. Дуга.Тертя.

Привіт, як усякому брекетоносцю, мені теж довелося зустрітися з проблемами і знайти рішення. Сьогодні я розкажу про перші мої неприємності.
Не дивлячись на те, що на нижні зуби брекети поставили зовсім ще недавно (менше місяця назад), вони вже потребували підвищеної уваги до себе.
По-перше, перші 3-4 дні боліли зуби, поки не звикли до тиску дуги. По-друге, саме з нижніми зубами мені вперше довелося випробувати віск для брекетів, хоча його дали ще коли верхні встановлювали. До речі, дуже класна штука, вона не маститься, не має запаху та смаку, не відчувається в роті, але проблемне місце майже перестає боліти. Тільки одна штука мене трішки хвилювала – я забувала його знімати під час їжі і іноді з’їдала. Те, що я досі жива, значить, що ортодонтичний віск безпечний для організму (в невеликих дозах), тому не турбуйтесь, якщо теж випадково з’їли шматочок.
Та це ще не проблеми. Справжньою неприємністю стало те, що дуга, яка кріпиться до останнього кільця, від’єдналася від нього. Спочатку мене бентежило тільки те, що останній зуб тепер не вирівнюється, а до корекції ще два тижні! Та потім дуга почала трішки натирати, потім сильніше і сильніше. Шкіра в роті була поранена, запалилась, виникали якісь пузирі, неначе алергічні. Я, звісно, намагалася вставити дугу в належне їй місце, але в мене не виходило, вона не вигиналася в потрібний бік і на допомогу мені прийшов….знову віск. Правда, додумалася я до нього тільки коли щока вже дуже боліла і терпіти було несила. Але мій товариш-віск допоміг мені й тут: ним я прикріпила дугу до кільця. І найпрекрасніше те, що коли я їла, віск не з’їдався, а залишався на місці. Адже я не могла його зняти – ну дуже боляче було.
Насправді, це лише перше моє випробування. Я ж хотіла написати про все єдиним текстом, але виявилося, що в мене так багато є чого розказати! Не хочу напружувати вас великим текстом. Тому пізніше я розповім про наступні мої пригоди з брекетами.
Гарного вам дня!

Другий візит до хірурга. Перша частина.

Привіт, недавно я писала про видалення своїх вісімок. Для мене це вже мов у тумані, але поки дещо ще пам’ятаю, хочу поділитися з вами.
Знаю, що розповідала про першу зустріч із хірургом і подробиці видалення зубів ви вже знаєте, якщо читали ту статтю — тоді все пройшло стабільно важко. Але знаєте, іноді набагато важливіша друга зустріч. Особливо коли ти знаєш, що тобі робитимуть і як все це неприємно. Я думаю, що в такий час піти на операцію важче, ніж вперше.
І, хоч моя друга зустріч почалась за стандартними мірками зовсім невдало, та кінець був несподіваним навіть для мене.
Почалось все з того, що ми (я і мама) запізнилися на годину. До останньої хвилини я думала, що ми записані на п’яту, а насправді – на четверту!!! Я не могла зрозуміти, чого мама так переймається, адже ще година попереду, а нам їхати 40 хвилин. А мамі було чого перейматися – тільки о четвертій ми вийшли, а їхати нам… і їхати… І як на зло – увесь транспорт кудись подівся. Мама так нервувала, що забула попередити хірурга нашого, що ми запізнюємось. А ми ще перед цим посварились і я була не в настрої щось нагадувати. Тож, коли дісталися клініки, запізнились на сорок хвилин і, до того ж, нас чекали майже до останньої хвилини, а потім прийняли іншу людину на операцію. Ну все, всі в розпачі, хоч плач. Довелось чекати близько півтори години.
Відмічу, що я, не дивлячись всі неприємності, йшла на операцію з дивним спокоєм. Мені було зовсім не страшно. Я знала, що на мене чекало, але також знала, що хірург і асистент зроблять усе, щоб мені не було боляче. Легше сідати в крісло, коли довіряєш людині зі скальпелем та бор-машиною і всіма цими, здавалось би, страшними інструментами, аніж сідати в крісло до незнайомця…
Ця невеличка історія про те, як почувала я себе перед операцією і що трапилось. В наступній частині я трохи приділю уваги самій операції, і більше часу на те, щоб описати свій стан. Почекайте трохи, будь ласка! А далі почнеться найцікавіше)

Найбільший мій страх

Дивно навіть згадувати, але я добре пам’ятаю, як ще чотири місяці тому дуже переживала стосовно брекетів. Ні, я не боялася лікарів, не боялася, що мене дражнитимуть, не боялася болю. Але. Я боялася стати злою, неприємною, дратівливою.
Справа в тому, що я маю досвід спілкування з однією дуже неприємною мені, і не тільки мені одній, особою. Вона носила брекети. Ця дівчина була грубою, вередливою. Свої перепади настрою вона пояснювала болем, який спричиняють брекети.
Мабуть, це все-таки було неправдою, адже зараз вона майже така сама, а брекети давно зняли. Я з нею не спілкувалася, та й вона зі мною поводилася гірше, ніж з іншими. Та уявіть мою розгубленість та моє занепокоєння, коли я подумала, що людям доведеться мене терпіти. Мені стало страшно.
По-перше, я думала, що мене переслідуватиме біль. Доведеться з ним боротися, намагатися не зриватися на людях. Звісно, я не хотіла щоб моя колишня «подружка» тепер насміхалася з мене, і казала, що тепер я її зрозумію.
По-друге, я думала, що все-таки не витерплю болю і втрачу своїх друзів або сваритимуся із сім'єю. І не бачити мені вже гарних стосунків ні з ким… sweat
Але, на диво, нічого такого не сталося. Звісно, перші дні далися нелегко. Важко було споживати їжу. Особливо жувати. Довелося обмежити раціон, щоб не відчувати дискомфорт. Але поступово я повернулася до звичного харчування.
Також з'ясувалося, що існують знеболювальні засоби. І коли проблемний нижній ряд скував біль, можна позбутися його за допомогою Німесилу або іншого знеболювального.
І, нарешті, я не втратила своїх друзів. Хоча мені тепер не світять знайомства і підкати молодих хлопців і надмірна увага, я не впадаю у відчай і депресію smile. Адже зуби вирівнюються, через якихось два роки я буду вільна від брекетів і красивою посмішкою буду всміхатися свтові.
І наостанок хочу сказати: якщо вас переслідують сумніви з приводу ставити брекети або ні – краще вирішуйте ці сумніви на користь брекетів. Тут немає нічого страшного, але є дещо важливе для вас і вашої родини. Не вагайтеся і хай ваші зуби будуть рівними)
Гарного вам дня!
lips lips lips
  • ,

Корекція і мої щілини..

Тенденція- з новим роком ріст цін стабільно, з 100 на 200грн, а тепер і 250грн worried
А ще, після хороших стягнень, різними резиночками і дротиками, поговорили ми про мої щілини які у мене стягуються, від видалень тройок.
В березні буде 2 роки як вирвали мені ці трійки, але ше є пару мімліметрів що не зійшлось. І як мене попередили, були такі випадки що пару міліметрів сходились чуть не пів року… це довго, дуже довго. А ще впливає вік людини, а мені не 15… так що не чекати мені близького кінця з моїм носінням брекетів… weary weary weary weary
А сьогодні цілий день усе болить і ниє… корекція пройшла успішно)

Боляче жити із брекетами?

Ну, от мені нарешті поставили брекети і на нижні зуби. Хоча я думала, що все пройде безболісно, я помилялась. Установка проходила два дні – в перший мені наклеїли брекети, а в другий – поставили чотири (!) кільця і дугу. (Тепер в мене вісім кілець усього).
Звісно, найнеприємніше – кріплення кільця. Найбільше постраждали ясна, під час установки вони кровили. Уявіть, що вам навколо зуба втискають металеве кільце та тиснуть на нього з усією силою аби глибше зайшло. Це страшний біль, аж сльози навертаються! Минулого разу, мабуть, мені теж боляче було, але я швидко забула біль і сподівалася на краще.
Верхні брекети майже не спричиняли болю. Я думаю це тому, що зуби в мене там не дуже покривлені. Тільки декілька разів мене потурбував дискомфорт у вигляді легкого тягучого болю. Та я була готова до справжніх страждань з нижніми брекетами, оскільки вся нижня щелепа покривлена, де менше, де більше. Але бути готовою і відчувати – різні речі. Після того, як мені закінчили установку, одразу заболіло все: і зуби, і голова, і якось ламало тіло.
Довелось скористатись знеболювальним, який я вживала після операції з видалення вісімок. Ось уже другий день п’ю аналог Німесилу – Афіда-Форт, він трохи дешевший. Допомагає, але багато не можна. У моєї одногрупниці після встановлення зуби сильно боліли п’ять днів, а подруга, що зняла брекети говорить, що в неї весь час боліли зуби. Сподіваюся, що дискомфорт скоро мине. А поки виконую вправи для брекетів, які публікувала Ліза. Щиро вдячна, а то й не знала б, що робити!
А як вам з брекетами? Чи довго зуби боліли і як ви з цим боретесь? Відповідайте в коментарях) blush wink point_down
  • ,

Я не знаю що робити...

Почали боліти на нижній щелепі зуби, думала щіткою зачіпила. Але коли добре придивитись — замітила що зуби два передніх нижніх видно крізь ясна… У мене був шок, консультація в пятницю… я не знаю чого чекати. Я розумію брекети тиск на зуби, зрушення, але втратити зуби я не хочу… scream

Дещо нове

Дещо нове. Саме так. Нещодавно я дізналася, що моя одногрупниця буде ставити брекети. Я зраділа, бо думала, що тепер ми обидві матимемо багато тем для розмов, це все-таки тепер брекетоносець! Вчора вона вже прийшла з брекетами. Знаєте, їй так вони личили. Зверху у неї керамічні, і їх зовсім не видно, в той же час від неї віє тепер магнитизмом. Я підійшла до неї, спитала як встановлення пройшло. І тут для мене відкрилося дуууже багато нового.
По-перше, їй встановили брекет-систему одразу на обидві щелепи, тоді як мені скоро ставитимуть на другу щелепу, аж через три місяці. По-друге, як можна ставити брекети без кілечок? Виходить, що брекети і дуга тримаються лише на клею, що дуже ненадійно. Цьому доказом є те, що за пару днів вже відвалилося три (!) брекети.
Коли мені встановлювали брекети, то за два тижні до того прилаштували між жувальними зубами резинки, щоб проміжок між зубами збільшився, і кілечка можна було поставити. Їй же нічого подібного не робили, і я не знаю, наскільки боляче їй буде, коли кільця встановлюватимуть.
Я вважаю таку роботу лікаря непрофесійною. Сподіваюся, що ви завжди звертаєте увагу на кваліфікацію людини і ретельно обираєте лікаря.
Хай вам щастить! lips
  • ,

Пошвидше б зняти.

Коли твоє носіння брекетів затягується — починає напрягати усе. Ти за весь час ніколи неможеш нормально поїсти- мясо застріває в кольках ( вони у мене на 6 тримаються), зачіпаються за дугу.Ти постійно почуваєш дискофорт після їжі, ти можеш пополоскати. Але наприклад, я полощу після обіду на роботі, чесно не зручно інколи, люди приходять руки помити, кружки а я стою на умивальником полощу зуби. Скоро консультація, надія що вона відбудеться, і що нарешті буде якесь зрушення… flushed

Перший досвід з хірургом

Ось уже місяць пройшов з тих пір, коли мені вперше видалили зуб мудрості. Хочу поділитися з вами своїм досвідом, так би мовити, пережитим.Сподіваюся, що стаття вас заспокоїть і надасть вам сил, якщо на вашому шляху знаходиться це випробування.
Одразу скажу, що боятися хіругра,інструментів, голки, бор-машини не слід. Адже, якщо ви вирішили встановити брекети і вам порадили видалити зуби, назад дороги немає.
Все, що я відчувала під час видалення зуба(тому що видаляється за раз тільки один зуб)- це — укол знеболювального, хоча він і неприємний. Це все, що вам доведеться перетерпіти за годину тридцять, адже приблизно стільки часу займає операція. Якщо вас добре обколять знеболювальним, все пройде нечутливо. Краще потерпіти укол чи втратити свідомість від болю, коли вам розріжуть скальпелем ясна?
Сам процес відбувається так:
1.Вам роблять пробу на знеболювальне, або колять, таке яке вам підходить(за вашим свідченням),
2.Перевіряють, чи ви досі в свідомості і починають операцію: розрізають ясна,
3.Зазвичай зуб сидить у щелепі, тому потрібно буде поколупатися в ній.
4.Можливо навіть пилятимуть бор-машиною,
5.Приблизно за годину ви будете сидіти в кріслі, а ваші ясна зшиватимуть
ТАДАМ!
І за цей час ви нічого не відчуєте, окрім уколу-проби на руці і уколу в ясна.
Ви будете чути хруст і скрегіт, але краще не звертати на це уваги. Тому, що хоч я зараз вас і втішаю, до мене вже підступає нудота. Краще просто дивитися на світло ламп і мріяти про щось далеке.
Звісно, після того, як наркоз буде відходити, у вас можуть початися болі. Вам пропишуть антибіотик, щоби не потрапили інфекції у рану. Доведеться декілька днів притримуватись дїєти: не їсти необроблену їжу, госторого, солоного, не пити гарячі напої.
Також вам випишуть лікарняний приблизно на 5-10 днів, тож відпочивайте в цей час.
Додам, що навіть, якщо у вас немає часу на відпочинок, я б радила відлежатися хоча б два дні. Адже це серйозна операція!
Зараз у мене залишилась ще одна вісімка(зуб мудрості), який видалять вже після зняття брекетів. Скоро я розпоім вам про ще одну операцію на зубках, а поки: Гарного вам вечора і не бійтеся лікарів! sun_with_face

Новий погляд на брекети

Привіт, знаю, що обіцяла розповісти про видалення вісімок, але свято надворі і зовсім не хочеться обтяжувати вас такою неприємною інформацією. Краще наступним разом.
А зараз я б хотіла написати про одну добру дівчину, яка полегшила мої «страждання» в перші дні носіння брекетів.
Ви, мабуть, розумієте, що така зміна у зовнішності, як брекети, турбуватимуть будь-яку дівчину. От і я піддалася паніці: « Як сприймуть таку мене оточуючі, друзі? »
Та є в мене знайома, яка просто шаленіє від брекетів. Я не знала цього факту про неї, поки вона не побачила мої зуби. Дівчина щиро зраділа, скзала, що вважає брекети дуже красивими і сама хотіла б їх носити! Це була та людина, яка подивилася на лікування брекет-системою по-новому. Дійсно, залізні квадратики на зубах з яскравою резинкою це ніби сережки у вухах, просто пірсинг.
Раджу і вам знайти якусь людину, що подивиться на брекети іншими очима, і звісно ж, вам самим стати такими, адже себе потрібно любити!
bouquet bouquet bouquet